Floor (16) werd jaren misbruikt

Door Hizir

De 16-jarige Floor is in  haar vroege jeugd misbruikt door haar elf jaar oudere broer. Maar daar komt ze nu pas achter, door allerlei vage beelden die bij haar binnen schieten. Ook heeft ze sinds een halfjaar minimaal een keer per week een nachtmerrie, waarin ze ziet hoe ze vanaf haar zevende jaar gezoend en betast wordt door haar broer. En hoe zij hem oraal moest bevredigen.

“Ik zie alles vanuit mijn eigen ogen. Hoe hij op mij gaat liggen en dan masturbeert. Tijdens die nachtmerries voel ik het soms zelfs. Net alsof het weer gebeurt. Als ik weer wakker ben, dan voel ik me erg misselijk”. Als haar ouders niet thuis waren en haar broer moest oppassen, liet hij haar broertje ter afleiding televisie kijken en nam haar dan mee naar een andere kamer. 

“Het rare is dat ik het toen nooit door heb gehad. Ik wist al die tijd niet dat het fout was. Ik snap ook niet dat ik me dat niet realiseerde, dat het niet normaal is. Ik begreep het pas toen we het op school over voortplanting gingen hebben. Toen pas begon ik me te realiseren wat er met me is gebeurd”. Rond die tijd 'kwamen er ook allerlei vagen beelden in mijn hoofd opduiken'. Beelden van zijn geslachtsdeel, bijvoorbeeld. “Toen ben ik er over na gaan denken, waardoor het minder goed ging op school. Je zag toen een dip in mijn cijferlijst.” Sinds zij die nachtmerries krijgt, zijn die vage beelden langzamerhand een echt verhaal gaan vormen. “Het is daardoor duidelijker wat er is gebeurt”.

Toch een grote broer
Haar broer was erg dun, droeg wijde kleren, had kort haar en groene ogen. Hij was ‘echt een losertype’ en kon helemaal niet leren op school. De buitenwereld zag hem als een depressief iemand. “Misschien was hij dat ook. Want thuis ging het niet goed. Hij was het zwarte schaap van het gezin”, vertelt Floor. Omdat haar vader niet de biologische vader haar broer was, mocht hij er niet bij horen. “Dat werd er letterlijk ingeramd bij hem. Soms werd hij thuis zelfs achtervolgd met een mes. Mijn vader was altijd stoned, dus hij sloeg ook mijn moeder. Mijn broer zag dus ook nog eens hoe onze moeder werd verminkt. Daarnaast werd hij zelf heel erg gepest en had hij nog nooit een relatie gehad. Dus misschien was ik wel een vlucht, een uitlaatklep, om te experimenteren of zo, voor hem. Hij heeft het erg lastig gehad toen”.

Haar broer heeft volgens Floor 'twee persoonlijkheden' gehad. Hij was namelijk ook gewoon een broer voor Floor en haar broertje. “Hij zorgde wél voor ons, omdat mijn ouders er voor ons niet waren. Hij zorgde dat er eten was, stal zelfs dingen en verkocht drugs, zodat er geld was. Hij bracht me naar school en we speelden zelfs samen. Daarom weet ik niet hoe ik me moet voelen tegenover hem.” Floor weet nog dat ze ook vaak samen naar muziek luisterden. Vooral naar Eminem. “Als ik een lied van Eminem hoor, dan schieten er ook allerlei herinneringen bij mij naar boven. Maar als ik er aan denk en aan hem denk, dan word ik verdrietig en boos op het leven”. Floor is, afgezien van alles wat er is gebeurd, toch niet boos op hem.

Ondanks het feit dat haar broer op een gegeven moment uit huis werd gestuurd door haar vader en daarom ergens anders woont, spreekt Floor hem wel eens. Maar nooit over haar verleden. “Ik zou er graag met hem over willen praten, zodat hij kan bevestigen dat hij het heeft gedaan. Gewoon omdat ik dan niet gek lijk. En ik wil eigenlijk weten waarom hij het heeft gedaan, of het daadwerkelijk komt doordat hij zich psychisch niet goed voelde”.

Vermoedende ouders

Toch denkt Floor dat haar ouders ook een vermoeden hebben dat er iets is gebeurd. “Ik weet nog dat mijn vader anderhalf jaar geleden dronken was. Ik was samen met hem en in die bui zei hij: ‘Je bent toch misbruikt door je broer? Hij deed toch dingen met je? Want je moeder zag dat hij dingen bij je deed toen hij je luier verschoonde’. Ik ontkende het toen. Maar misschien heeft hij al dingen gedaan sinds ik een baby was, dus veel eerder dan dat ik in mijn nachtmerries zie. En misschien wisten mijn ouders het dus toch, of hadden ze een vermoeden”, vertelt Floor, waarna er een korte pauze valt en zij voor zich uit staart. “Afgelopen week dacht ik weer aan die uitspraak. En toen werd ik opeens erg boos, want als mijn moeder echt iets zag, waarom hebben zij dan niks gedaan, of gezegd?”.

Bang voor morgen
“Het heeft me niet echt kapot gemaakt of verwoest. Denk ik”, zucht Floor. “Wel denk ik dat ik nooit een relatie ga nemen. Een tijd geleden was er bijvoorbeeld een jongen die me leuk vond en hij deed constant klef; hij zat erg dichtbij, pakte mijn hand zomaar vast en zo, maar ik kon daar niet echt tegen. Ik vind het niet fijn als jongens mij aanraken. Misschien komt het door wat er is gebeurd”.

“Soms vlucht ik in muziek. Ik zet de radio vaak aan, zodat ik er zelf niet meer over wil en kan nadenken. Soms verlang ik naar eenzaamheid, naar afgezonderd zijn van mensen, naar na kunnen denken om alles op een rijtje te kunnen zetten ”, zegt ze terwijl ze weer diep zucht. “Want als ik verhalen lees van andere slachtoffers van seksueel misbruik, schrijven zij dat je er vaak op latere leeftijd last van kunt krijgen, vooral psychisch. Daarom ben ik best wel bang voor ‘morgen'”.

Floor is niet haar echte naam. Omdat ze liever anoniem haar verhaal wilde doen, hebben we haar naam veranderd.

Gepubliceerd op 7 september 2016
ADVERTENTIE
Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw studie?

Thijs (22 jaar) kreeg hulp van onze studiekeuzeadviseur Marise. Door telefonische gesprekken en een aantal testen weet Thijs nu welke studie het beste bij hem past. Zijn tip: “Wacht niet af, ga op onderzoek uit en laat je adviseren!”

Vraag nu jouw persoonlijke gesprek aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.