Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Fleur is hipvoordeheb.nl

Fleur is hipvoordeheb.nl

Fleur Kriegsman (18) had een suf bijbaantje: voor €2,30 per uur “in een donker hok alarmen vastmaken aan kledingstukken.” Dat vond ze zo saai dat ze besloot via Marktplaats haar eigen kleding te verkopen en dat groeide de afgelopen jaren uit tot iets bijzonders: een zeer succesvolle eigen webwinkel: Hipvoordeheb.nl.

Inmiddels heeft ze een column in Metro en geeft ze een cursus ondernemen aan jongeren in Amsterdam.

Dit artikel is onderdeel van de reeks Entrepreneursinterviews op het Scholieren.com Weblog. Gesprekken met tieners die succesvol ondernemen.

Studie

“Het was eigenlijk geen droom van me om in de mode gaan werken, maar het is zo gelopen, en ik ben er heel tevreden mee. Ik ben nu ook eerstejaars ‘Fashion & Management’ aan het Amsterdam Fashion Institute, waar ik anders misschien nooit terecht zou zijn gekomen.” Haar opleiding is op dit moment het belangrijkste voor haar. “De winkel komt op de tweede plaats, dus als ik het druk heb gebeurt er minder. Toen ik nog op de middelbare school zat was dat anders. Ik heb bij het vak Management & Organisatie regelmatig gespijbeld, omdat ik er allerlei dingen leerde die ik vanuit de praktijk al wist.”

Cursus

“Van vrienden krijg ik heel positieve reacties. Ook van het Amsterdam Fashion Institute. Ze vroegen eerst wel of ik het allemaal wel aan zou kunnen, maar verder vonden ze het alleen maar heel leuk.” Zelf vindt ze het ondernemen ook helemaal geweldig. “Ik probeer andere jongeren die ook een eigen winkel of iets dergelijks willen beginnen te helpen door een ondernemerscursus te geven voor mensen van 14-17 jaar in Amsterdam. Die cursus geven lijkt me ook heel leuk om in de toekomst mee verder te gaan, dus ik heb echt m’n plekje gevonden.”

Geld

Wat haar omzet nu precies is, wil ze niet zeggen. “Maar toen ik net begon had ik de tweede maand al een omzet van 1500 euro en dat is sindsdien gegroeid.” En ze beloont zichzelf natuurlijk ook wel eens. “Ik verkoop eigenlijk alleen wat ik zelf leuk vindt. Soms heb ik wel eens van die dingen die ik echt super leuk vindt, en dan pak ik wel eens een dingetje voor mezelf, als ‘loon’ zeg maar, maar alleen als ik iets echt helemaal geweldig vind.”

Gepubliceerd op 2 november 2009
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Indrukwekkend, hoor! Vooral dat ze óók nog eens die cursus geeft. Mooie website trouwens.

12 jaar geleden

A.

A.

Een webwinkel is natuurlijk helemaal super!

12 jaar geleden

M.

M.

Ze heeft het al goed voor elkaar! Leuk zeg :)!

12 jaar geleden

S.

S.

Ik ben 14, werk in een rozenkwekerij en verdien 2,50€ per uur wat 3€ per uur kan worden. Ze was diep onderbetaald <__<

12 jaar geleden

M.

M.

Superleuke shop!!! Ik hoop later ook ooit een webwinkel te hebben.

Als je trouwens iets koopt moet je ff hier koekeloeren:
http://www.actiecode.nl/winkels/winkel/hipvoordeheb

Die site geeft extra korting bij hipvoordeheb

12 jaar geleden

F.

F.

@ Sascha, oja, héel diep onder betaald hoor. Je verdient maar 0,20 cent meer!

11 jaar geleden