ff n pw mken
Veel scholieren in Nederland krijgen een punt aftrek van een toetscijfer als hun antwoordblaadje vol spelfouten staat. Ook bij niet-taalvakken, zoals biologie of economie. Leraren vinden namelijk vaak dat jongeren slegt spellen en dar nie aan werkun. Keiharde straf: lagere cijfers!
Aan de andere kant van de wereld werkt dat ietsje anders: studenten in Nieuw-Zeeland mogen hun antwoorden voortaan opschrijven in sms-taal als ze bijvoorbeeld de juiste spelling niet (meer) weten. Wat een luxe! Maar ja, zouden docenten dan wel alles kunnen ontcijferen?
Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen?

:name
:name
:comment
1 seconde geleden
S.
S.
Ik vind t wel zinvol als je van school komt en je kan een beetje spellen. Dat kan van pas komen. Eigenlijk onnozel om sms-taal goed te keuren.
13 jaar geleden
AntwoordenA.
A.
Persoonlijk vind ik ABN erg belangrijk, dus spellen moet je wel kunnen. Ik heb ook wel eens een spellingsfoutje, maar daardoor heb ik geen lage cijfers.
13 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Spellen is heus wel belangrijk, zeker bij een opleiding Nederlands of Rechten. Dan kun je het niet maken om in sms-taal te gaan schrijven.
13 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Dat sms taal vind ik wel erg ver gaan.
Maar ik hoop toch echt niet dat dat ooit bij mijn toetsen gebeurt, want ik ben soms zo diep in het vak van een toets, dat ik het nederlands niet altijd even goed toe pas!
13 jaar geleden
AntwoordenD.
D.
ik heb een duits proefwerk gehad, maar was helemaal niet opgegeven, de halve klas had een onvoldoende ik vind dat DUITS duidelijker moet worden en beter moet worden uit gelegt
13 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Een spelfout vind ik wat anders dan sms-taal. ff, iig of t gebruiken op school is gewoon dom en een gemak, en het past soms beter in één smsje als je iets afkort. Maar je moet kunnen spellen, je kan later ook niet bij je baas aankomen met dit soort taal. Een spelfout kan altijd gebeuren, als je een woord bijvoorbeeld echt niet weet. Maar moeilijke woorden worden toch niet gebruikt in sms-taal. Dus om het daar nou op af te schuiven?
13 jaar geleden
Antwoorden