Feest! Scholieren.com bestaat 25 jaar

Feest! Scholieren.com bestaat 25 jaar

Het is 24 juli 2023 en dat betekent dat Scholieren.com vandaag precies 25 jaar bestaat! Wat begon als een zolderkamerproject van baas Jon in 1998, groeide uit tot de grootste scholierenwebsite van Nederland en Vlaanderen.

En zo bescheiden als we zijn, vragen wij ons op deze feestdag af: wat heeft Scholieren.com eigenlijk voor de scholieren betekend?

Scholieren.com

"Scholieren.com mij erg geholpen op de middelbare school", vertelt Tim (17). "Als je iets niet weet of een verslag nodig hebt, is Scholieren.com daar. Jullie hebben me zo vaak gered! Ik had vwo niet in één keer kunnen halen zonder jullie, en ik weet zeker: veel andere scholieren ook niet."

Veel jongeren zijn het met Tim eens, onder wie Tobias (17): "Het heeft mij door m'n Nederlands literatuurlijst gesleept, zonder de boekverslagen had ik nooit een zes kunnen halen op m'n mondeling." Dina (18): "De boekverslagen hebben mij en een heleboel anderen sinds mensenheugenis een hoop all nighters bespaard."

Werk

De website begon als een verzamelplaats voor boekverslagen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een merk waaronder meerdere bedrijven vallen: onderzoeksbureau Stemmingmakers, studentenwebsite Studenten.com, creatief bureau Lichting en het scholierenblog Scholieren.com. Uiteraard werken hier, naast een paar oudjes op het hoofdkantoor, ook een heleboel jongeren aan. Zo ook cameraman Mees (20): "Tijdens het 'tactisch overschrijven' van een boekverslag zag ik een vacature  voor videomaker op de site. Na het inleveren van dat boekverslag heb ik me aangemeld en ben ik nog steeds werkzaam in het videoteam. Dus ik ben Scholieren.com niet alleen dankbaar voor mijn baan, maar ook voor mijn schoolcarrière."

"Het blog is leuke werkplek, waar ik mezelf mag zijn, uitgedaagd word om uit m'n comfortzone te gaan en mezelf als schrijver en mens blijf ontwikkelen", aldus blogger Naomi (20). Presentatrice Britt (20): "Door jullie ben ik twee jaar geleden terecht gekomen bij Jinek en mocht ik daar mijn verhaal delen. Ook heb ik super veel leuke mensen mogen ontmoeten en heb ik veel geleerd op het gebied van presenteren en nog veel meer!"

'Leven compleet veranderd'

"Scholieren.com begon voor mij als iets heel erg handigs", vertelt redactiemedewerker Lynn (19) openhartig. "Ik las eigenlijk nooit mijn boeken op de middelbare school, omdat ik daar echt een hekel aan had. Door het bestaan van Scholieren.com werd dit voor mij een stuk makkelijker gemaakt."

In 2021 werd Lynn examenvlogger voor de website, iets wat ze "super spannend" vond. "Ik was totaal niet geïnteresseerd in media en had me eigenlijk voor de grap ingeschreven. Tijdens het vloggen merkte ik hoe leuk ik het vond en kreeg ik de kans om ook als presentatrice aan de slag te gaan bij Scholieren.com. Ik mag ook af en toe schrijven, wat vind ik dit geweldig! Ik was al ingeschreven bij de politieopleiding, maar door Scholieren.com ben ik compleet van mening veranderd. Ik wil de media in. Nu werk ik ook bij het kantoorteam. Eigenlijk heeft Scholieren.com mijn leven compleet veranderd, op een hele positieve manier. Ik heb ontdekt wat ik echt leuk vind!"

Bloggers

Ook Dina en Tobias werken inmiddels al een tijd voor Scholieren.com. Als schrijvers voor het blog, om precies te zijn. "Ik heb mezelf enorm ontwikkeld", vindt Dina. "Zo ben ik veel meer gaan lezen en schrijven dan eerst, en ben ik erachter gekomen dat ik later ook iets wil doen met schrijven. Bovenal vind ik het super om scholieren te kennen en ontmoeten uit het gehele land met wie je goed kunt praten/lachen/brainstormen, dat vind ik het állerleukste."

"Ik heb als blogger bij Scholieren.com ontzettend veel geleerd over het schrijven van een goed en leuk artikel, hoe je iemand interviewt en ook hoe je een aantrekkelijke foto maakt voor bij een blog", legt Tobias uit. "Bovendien heb ik door het schrijven bij Scholieren.com heel veel leuke mensen leren kennen, vooral de redactievergaderingen die ongeveer elke zes weken gehouden werden, waren altijd erg gezellig."

Goed, wij genieten nog even na met al deze veren in onze reet en nemen nog een taartje en een glas champagne. Doen jullie dat ook? Het is immers ónze feestdag. Van ons allemaal.

Gepubliceerd op 24 juli 2023

REACTIES

Tobias

Tobias

🎉

2 maanden geleden

Daan

Daan

🥳

2 maanden geleden

Dina

Dina

Hieperdepieperdepiep!

2 maanden geleden

Andrii

Andrii

🎉🎉🎉

1 maand geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.