Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Facebook-ouders

Facebook-ouders

Door Anne

Met één muisklik post je op Facebook je ergernissen, grapjes en genante foto's. Want met vrienden deel je alles, toch? Let op, beste lezer. Naast leeftijdsgenoten dwaalt er nog een andere soort internetters rond op Facebook. Ouders. Er zijn maar liefst vier types.

1. Angstige ouders

Deze ouders vinden Facebook maar eng, en dat geldt voor alles wat begint met www. Achter elke url zitten volgens hen enge mannetjes verstopt. Ze kijken over je schouder mee als je op Wikipedia informatie opzoekt voor je werkstuk over konijnen, want er kan zomaar een gemuteerde versie van Snuffie uit je beeldscherm kruipen…

2. Enthousiastelingen

Enthousiastelingen zijn het tegenovergestelde. Facebook is modern, dus hip, dus leuk! Iedere persoon met wie ze ooit praatten krijgt een vriendschapsverzoek, dus ook al jouw kameraden. Elk vakantiekiekje verschijnt online – ook die ene waarop jij half slapend je tent uit rolt. Fijn.

3. Big momma’s

Deze ouder is in slechts één ding geïnteresseerd op Facebook: wat jij daar uitspookt. Voordat je op enter drukt om je status te posten, heeft je moeder het al geliked. Elke geïnstagramde foto krijgt een reactie vol hartjes (Wat lijk je toch weer op je vader!!!! Big momma is watching you. 

4. De onzichtbaren

Misschien wel de gevaarlijkste soort. Een account waar niets op gebeurt? Schijn bedriegt. Ze posten misschien niets, maar checken dagelijks wat jij online uitvreet. Onzichtbare ouders laten je vergeten dat ze virtueel bestaan, wachtend op een foto die ze niet mogen zien, zoekend naar een nietsverhullende comment. Dán springen ze erbovenop en word jij 's avonds aan de eettafel bestookt met vragen over die ene crush.

Door de komst van ouders op Facebook zullen social media nooit meer hetzelfde zijn. Misschien post ik mijn diepste zielenroerselen voortaan maar weer in mijn papieren dagboek onder mijn kussen.

Gepubliceerd op 28 september 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Simon

Simon

Ouders. Ieder kent heeft ze.

11 jaar geleden

H.

H.

Type 5 is weggevallen? Ik mis een beschrijving van het type 'ouders met gezond verstand' ;) (Leuk stuk, in ieder geval!)

11 jaar geleden

B.

B.

@Simon; Zeg dat maar tegen Batman.

11 jaar geleden

R.

R.

Of de facebooker die familie niet wilt toevoegen omdat hij dit allemaal niet wilt ?

11 jaar geleden

T.

T.

Erger nog mijn moeder heeft twitter zodat ze me tweets in de gaten kan houden -.-

11 jaar geleden

W.

W.

Je kunt je moeder ook gewoon blokkeren op Twitter. Overigens vind ik het niet erg dat mijn moeder en vader mij op Facebook hebben, ik let er nu wel iets beter op wat ik er op zet.

11 jaar geleden

K.

K.

Niet te vergeten zussen die je 24/7 op Facebook in de gaten houden.

11 jaar geleden

Anne

Anne

Wauw. Als ik het zo lees heb ik het eigenlijk nog wel goed getroffen.

11 jaar geleden

S.

S.

mijn moeder zit op f-book voor haar eigen vrienden (gelukkig)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.