Elf dingen voor op je bucketlist deze zomer

Elf dingen voor op je bucketlist deze zomer

Ein-de-lijk is het zover: zomervakantie. Zes weken lang geen huiswerk, docenten of lessen die je maar weinig interesseren. Gewoon lekker bijkomen van het afgelopen schooljaar en misschien nog lekker op vakantie. Maar wat als je je gaat vervelen?

Geen zorgen. In deze blog geef ik je elf ideeën voor wat je deze zomer kan doen.

1. Een ‘Zomer 2022’-liedje uitzoeken 

Zoek een liedje uit dat voor jou staat voor de zomer van 2022. Bekijk je favorietenlijst op Spotify, scroll door TikTok of kies het nummer dat op dit moment op nummer één staat. Zing het op feestjes mee met je vrienden, luister het in de trein of zet het op tijdens het sporten. Zo denk je later bij het luisteren van dit liedje met een nostalgisch gevoel terug aan deze zomermaanden.

2. Openluchtbioscoop

Een film kijken, buiten op een groot scherm, terwijl je op een zitzak of kleedje chillt. Klinkt heerlijk toch? Movies at the Hermitage in Amsterdam organiseert tijdens de laatste twee weken van augustus dagelijks een openlucht-bioscoop. In Utrecht heb je Pluk de nacht Utrecht, waar ze vanaf woensdag 8 september vijf avonden films bij de Havenloods vertonen. En als je online op zoek gaat, zal je zien dat er op veel meer plekken openluchtbioscopen zijn!

3. Barbecueën op een wegwerpbarbecue

De meeste scholieren hebben geen eigen barbecue, laat staan eentje die je makkelijk mee kan nemen. Heb je wel zin om een middagje te barbecueën in het park, koop dan voor een paar euro een wegwerpbarbecue. Deze zijn kant-en-klaar voor eenmalig gebruik, te koop bij onder meer Action of Albert Heijn. Lekker om erop te gooien: groenten zoals aubergine of courgette, kipspiesjes en vegetarische burgers!

4. Wateractiviteiten

Ja, tuurlijk. Maar heb je al een keer gekanood in het Amsterdamse Bos? Ben je al een keer wezen suppen in de grachten van Utrecht? Heb je al een keer een waterfiets of een bootje gehuurd met vrienden? Of gezwommen in een natuurzwembad? Allemaal dingen die je deze zomer kan doen.

5. Grootste ijscoupe van de kaart bestellen

Gewoon, omdat het kan!

6. Zelf ijs maken

Waarschijnlijk een stuk goedkoper dan de vorige. Zoek een leuk recept op en geniet er buiten van in het zonnetje.

@buttermilkbysam Ice cream for ONE. Recipe in profile ⚡️#masonjar #icecream #easyrecipe ♬ As It Was (Originally Performed by Harry Styles) - Instrumental - Troy Tha Studio Rat

7. Een themafeestje gooien

Geef een feestje met een thema en laat iedereen zich ernaar kleden. ‘Tropisch’, ‘je favoriete vakantieland’ of ‘strand’ zijn bijvoorbeeld lekker zomerse thema’s. Maar wees vooral creatief, er zijn opties genoeg!

8. Strandpicknick

Ga heel vroeg in de ochtend naar het strand, nog voordat de zon op is. Leg een kleedje neer en geniet van de zonsopgang. Ben je niet zo’n vroege vogel, ga dan voor de avond om de zonsondergang te bekijken. Neem wat fruit, croissantjes en sap, of pizza, salade en fris mee, en maak er een picknick van.

9. Een wegwerpcamera gebruiken

Leg deze zomer vast met een wegwerpcamera. Fotografeer je vrienden, jezelf en random dingen die je doet, die leuk zijn om later terug te zien. Je kan zo’n cameraatje kopen bij HEMA of Kruidvat. Na gebruik kan je ze bij deze winkels laten ontwikkelen. Ook leuk: de camera in de zomer van 2023 laten ontwikkelen!

10. Mocktails maken

Kleurrijk, verfrissend en heerlijk: een goede mocktail is wat mij betreft het synoniem van de zomer. Het leuke is, is dat je lekker creatief kan zijn door meerdere smaken te combineren. Heb je inspiratie nodig, dan kan je deze blog bekijken met wat leuke recepten!

11. Skinnydippen

Omdat je dit een keer gedaan moet hebben. Let er wel op dat niemand je kleding steelt! Of dat iemand bezig is met een wegwerpcamera…

Mocht je je nou écht vervelen, kan je altijd nog een boek lezen voor je boekenlijst. Als je maar lekker tot rust komt deze vakantie. Zo ga je opgeladen het nieuwe schooljaar in. Geniet ervan!

Lees ook
Kamperen kan je leren

Gepubliceerd op 27 juli 2022
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.