Een prijswinnende liefdesgeschiedenis van 1 minuut

Door Renske

Een tijdje terug was ik bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Dit was één van de filmpjes die ik erg mooi vond. Het Laar & Berg College te Laren sleepte meerdere prijzen in de wacht, onder andere in de categorie bovenbouw, 1-minuut, met: '(Not) Meant To be.'

Het filmpje werd gemaakt in Rotterdam tijdens een excursie naar het International Filmfestival Rotterdam. De makers Yvar van der Lende, Karlijn Zeeuw van der Laan en Wouter van der Vaart hebben hier ook nog eens de 'Junior Tiger Award' in de wacht gesleept. De opdracht was een film te maken over dromen of de toekomst. Het scenario werd vooraf op school bedacht en de film werd op een simpele DV camera gedraaid en gemonteerd.

'(Not) Meant To Be' gaat over de toevallige ontmoeting van een jongen en meisje en de romantische gevolgen. Tenminste, als ze elkaar ook daadwerkelijk zouden ontmoeten.. Huh? Je moet het filmpje gewoon even zien, dan spreekt het voor zich. Het is met een simpele camera gefilmd, maar de muziek en belichting zitten goed in elkaar: dromerige gitaardeuntjes inbegrepen. Een echt zwijmelfilmpje dus, met een beetje humor.

Gepubliceerd op 28 oktober 2010