Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Een 16-jarige als docent

Een 16-jarige als docent

Door Kim

Jordi staat met kinderlijk enthousiasme voor de klas en heeft de lachers op z'n hand. Eén leerlinge: "Hij is zó cute."Als brugger leskrijgen van een zestienjarige. Zou dat voor jou het startsein betekenen voor een massaal propjesgevecht, of ga je dan juist beter opletten?

De 16-jarige Jordi Hendriks geeft de komende tijd wiskundeles op z'n eigen school in Rotterdam. En z'n leerlingen luisteren nog naar 'm ook. De engeltjes!

De 'echte' wiskundeleraar is namelijk ernstig ziek en het blijkt onmogelijk om voor al diens klassen een vervanger te vinden. Wiskundeleraren zijn sowieso al vrij zeldzaam, maar strengchristelijke wiskundeleraren al helemaal, waar Jordi's school (de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad) naar op zoek is.

Ideetje van z'n ouders

Uit wanhoop stuurde de schooldirectie daarom een mailtje naar de ouders, of die misschien een gereformeerde wiskundeleraar in hun kennissenkring hadden. Pa en ma Hendriks kenden er wel eentje, dachten ze: hun eigen zoon.

En dus geeft Jordi sindsdien een uur per week wiskundeles aan de tweede klas. De schoolinspectie vindt het goed, zolang het maar tijdelijk is. Hij is maar twee/drie jaar ouder dan z'n leerlingen, maar wel vier klassen verder: Jordi is zo'n whizzkid dat op z'n zestiende al in vwo-6 zit.

Nog niemand de klas uit

Jordi heeft inmiddels al genoeg met de media gepraat, vindt-'ie, waardoor wij hem helaas niet hebben kunnen spreken. Maar tegen BNR Nieuwsradio vertelde hij eerder al dat hij z'n kids wel in het gareel kan houden. "Orde houden valt reuze mee. Ik heb nog niemand de klas uitgestuurd, ze zijn hartstikke braaf," legde hij daar uit.

Thumbs up voor z'n leraarkwaliteiten dan. Maar zelf heeft-'ie er ook wel een verklaring voor: "Ze kijken misschien tegen een oudere leerling nog wel meer op dan tegen een docent." Ook heeft Jordi nu meer begrip voor z'n docenten: "Het is echt irritant als je merkt dat leerlingen niet opletten," vertelde hij in het Algemeen Dagblad.

Schamel uurloon

Zodra een 'echte' gereformeerde wiskundeleraar wordt aangenomen, moet Jordi z'n baan weer afstaan. Erg jammer vindt hij dat niet: echte ambities om docent te worden, had hij toch niet. En met dat uurloon van €2,50 verdient-'ie nog minder dan wat-'ie in het weekend bij McDonalds bij elkaar bakt.

Gepubliceerd op 30 november 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Aaahw, wat een cutie!

10 jaar geleden

U.

U.

DAT is pas motivatie!

10 jaar geleden

R.

R.

2,50??????????????????
arme, arme jongen.

10 jaar geleden

H.

H.

2,50 is inderdaad wel heel erg armoedig als je het vergelijkt met wat het kost om een andere leraar les te laten geven. Doe is ff normaal man (om Wilders' uitspraak te gebruiken). Het is nogal verantwoordelijker werk dan een beetje vakken vullen, dus dan verdient hij daar ook een redelijker loon bij.

10 jaar geleden

S.

S.

Die jongen verdient een handtekeningenactie, eigenlijk. Een petitie!

10 jaar geleden

S.

S.

Ik zit op dezelfde school

10 jaar geleden

L.

L.

Best triest dat je als 16 jarige €2,50 p/u betaald krijgt door je school... (dus triest van de school, niet van de jongen)

10 jaar geleden