Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Economie vwo: 'heel goed, of heel slecht'

Economie vwo: 'heel goed, of heel slecht'

Door Joca

Spanning bij de vwo-scholieren met economie: de stof van dit vak is vernieuwd en vandaag kregen de examenkandidaten voor het eerst een écht examen te zien. "Toch wel anders dan de pilot van vorig jaar", aldus scholier Bastiaan Zwanenburg.

Blogger Casper Buijtendijk is blij verrast met het examen. "Ik ben niet zo goed in economie, dus ik zat al te stressen voor compensatie van de vier die ik verwacht had. Het viel uiteindelijk mee, gelukkig!"

"Het ging niet zo goed", vertelt scholier Marieke Dwarswaard. "Het lag niet aan het examen. Economie is gewoon niet mijn sterkste vak en ik had beter moeten leren." De meningen van de klasgenoten van Marieke verschillen. "Bij sommigen ging het heel goed, bij anderen heel slecht", zegt ze.

Minder wiskundig

Bij de klasgenoten van Casper overheerst een goed gevoel. "De stof was natuurlijk nieuw en er was alleen een pilot-examen om mee te oefenen. Iedereen was blij dat het echte examen redelijk te doen was." 

"Dit examen verschilde wel duidelijk van de pilot", vertelt Bastiaan. "Er waren minder rekenvragen en modellen dan ik had verwacht." Verder bestonden de vragen uit veel uitleggen. "Ik heb acht kantjes volgepend. Ach, in het algemeen was het te doen." 

Goed te doen

Docent Koen van de Sande vond het examen goed te doen. "De onderwerpen die we in de schoolexamens hebben behandeld kwamen er mooi in terug." Van zijn leerlingen hoorde de leraar ook goede reacties. 

Bij de examens economie nieuwe stijl zijn de contexten begrijpelijker voor de leerlingen", vertelt Van de Sande. "Er zit bijvoorbeeld speltheorie in en een onderdeel over je verzekeren voor risico's. Ook zit er minder algebra in dan voorheen. 

Klachten

De klachten bij het LAKS gaan vooral over specifieke vragen, zegt vice-voorzitter Annelotte Lutterman. "Er werd geklaagd over raar gestelde vragen. Ook zouden sommige opgaven niet over examenstof gaan." De scholierenvakbond gaat nu extra onderzoek doen naar de gewraakte vragen.

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 16 mei 2014
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

G.

G.

Ik vond het een erg moeilijk examen. Ik snap niet hoe je dit makkelijk kan vinden :(

8 jaar geleden

S.

S.

ik vond het examen ook niet gemakkelijk.....

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.