Dylan Haegens: 's lands populairste YouTuber

Tim

Dylan Haegens, negentienjarig internetfenomeen uit Venray, maakt filmpjes op YouTube en heeft in totaal meer dan 3.832.600 videoweergaven en 33.000 abonnees. Hatsikidee. Tijd voor een interview.

Als je deze gast niet van YouTube kende, dan kende je 'm natuurlijk uit onze nep-soap De Weg Over Rozen.

Zo, Dylan, jij maakt dus filmpjes die goed worden bekeken, maar wat is daar nu zo bijzonder aan?

Het is bijzonder omdat het een nieuw medium is. Ik ben trouwens niet de enige die het op deze manier doet in Nederland, maar het is directer en makkelijker dan bijvoorbeeld televisie - en bovendien een stuk interactiever.

Het is makkelijker dan tv omdat niet alles perfect hoeft te gaan: je hebt geen extreem dure camera’s nodig en geen perfecte lichtinstellingen. Wat overigens niet betekent dat je het crappy moet maken… Dat is er helaas al te veel. Die heb ik in mijn begintijd ook gemaakt, want dit werk is echt een uit de hand gelopen hobby.

Heb je het helemaal zelf geleerd?

Jup, het filmen en monteren heb ik mezelf aangeleerd, maar gelukkig woont er bij mij in de stad nog een jongen die ook filmpjes maakt - maar dan net iets minder lang, hahaha. Op YouTube heet hij realiteittijd.

Maar het is gewoon vloggen toch?

Zo zou je het heel generaliserend kunnen noemen, maar ik vind vloggen nog steeds een videodagboek maken. Wat ik doe is meer sketches schrijven en uitwerken, en die kunnen online toch net wat uitgebreider en soms wat directer zijn.

Sluit je studie eigenlijk bij deze hobby aan?

Ik studeer nog voor  'Artiest en Cultureel ondernemer,' een soort theateropleiding met management erbij, maar daar ben ik als alles goed gaat over een maandje mee klaar.

Heb je nog een bijbaan, of verdien je geld aan je filmpjes?

Nee, ik heb al drie jaar niet meer voor een baas gewerkt, veel beter zo, hahaha. Ik verdien mijn geld met advertentievideo’s waarin ik over een product praat. Pas had ik nog Axe en Hi, merken waar ik wel achter sta. Ik ga bijvoorbeeld geen filmpjes over make-up maken. Ik koppel merken aan mezelf en die maken graag gebruik van dit medium om reclame te maken. Het is natuurlijk ook een stuk persoonlijker en interactiever: veel mensen klikken snel door naar de website van het merk.

Maar wat niet iedereen begrijpt, is dat het maken van deze video’s echt nodig is om  de ‘gewone’ video’s te kunnen blijven maken.

Wat ga je de komende tijd nog meer doen?

Ik ben nu nog bezig met m’n studie en wat acteerwerk: ik zit in een van de laatste castingrondes van Spijt! (de verfilming van het boek van Carry Slee). Pas deze zomervakantie heb ik weer wat grotere projecten gepland qua scripts uitwerken en verfilmen.

Na de zomervakantie wil ik echt graag een jaartje in Amsterdam wonen om mezelf volledig op het videomaken te richten. Daarna wil ik misschien weer wat  studeren in de marketingrichting, maar ik leer liever door zelf te doen. Dat is wat ik iedere jongere ook graag mee wil geven: doe iets wat je leuk vindt en zet je er goed voor in, dan lukt het wel.

Gepubliceerd op 29 mei 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

ik houu van dylan :3

8 jaar geleden

S.

S.

Als Dylan dit leest: welke new kids wijs jij aan als grote talenten op youtube?

8 jaar geleden

J.

J.

Jo Dylan mag ik je Telefoon nummer

7 jaar geleden

1.

1.

bij een van 2 zijn filmpjes reactievideo zegt hij zijn telefoon nummer dus kijk eff terug

6 jaar geleden

M.

M.

4 jaar geleden

C.

C.

Mag ik en een vriedin een keer je ontmoeten we zij je groste fan stuur en mail als het kan xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5 jaar geleden

V.

V.

Dylan mag ik later bij je werkwn

5 jaar geleden

L.

L.

hoe oud ben je?

5 jaar geleden

B.

B.

Dylan jij bent geweldig

4 jaar geleden