Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Drie makkelijke zelfmaakrecepten

Drie makkelijke zelfmaakrecepten

Ga je deze vakantie vast proefdraaien in je nieuwe studentenkamer, of bivakkeer je zomeravonden thuis als je ouders op vakantie zijn? Dan zul je ook aan de slag moeten in de keuken. Wees niet bang: we slaan deze keer geen ingewikkelde kookboeken met tienduizend ingrediënten open. Na Joca’s mislukte avontuur met Jamie Oliver is het tijd voor een aantal gerechten waar écht iedereen mee aan de slag kan. 

Dit is gewoon een simpele handleiding om je diner voor één te bereiden En dat terwijl ik de meest onhandige koksmuts ter wereld ben. Dus jou lukt het vast ook wel.

Vooruit, pak die bloemetjesschort erbij en zet de pannen klaar. Hieronder drie recepten: beginnend met een 'zo-gepiept' gerecht, vervolgens een 'tusseninnetje' en daarna iets waar je vergevorderde skills voor nodig hebt, maar wel eeuwige culi-scores mee behaalt.

1. Appeltaart-wannabe  

Zin in een lekkere zoete, stevige hap? Dan is dit recept ideaal. Vooral  geschikt voor luie scholieren en skere studenten (in spé).
Benodigdheden: Boterhammen, twee appels en  poedersuiker.
En zo maak je het: Snijd de appels in aardappelplakjes en bak ze goudbruin. Besmeer je boterhammen met een laagje margarine, pleur je appels erop. Voeg een berg(je) poedersuiker toe. En klaar. 
Snelheid: Vliegensvlug

2. De 'moet-wel-lukken'-pasta

Het ultieme gerecht voor studenten in spé. Pasta is snel te bereiden en je kunt 't zo moeilijk maken als je zelf wil. En als-'ie mislukt en te flauw is strooi je toch gewoon kilo's peper over je pastabord? Smaakt altijd.
Benodigdheden: Pasta, bloemkool, pesto, crème fraîche en basilicum.
En zo maak je het: Kook de pasta en de bloemkool (heeft 'n lekkere bite bij zeven minuten badderen) apart in een pan. Giet het af, doe het in een grote schaal en roer de crème fraîche met pesto door je bloemkoolpasta. Wat basilicum d'r op voor dé gastronomische look en jas er een Toscaanse worst doorheen als je houdt van een zoute hap. 
Snelheid: Uh, duurt wel even. (Kun je mooi even dansjes maken en keihard zingen. Met dit lijstje bijvoorbeeld.)

3. Groentenhap met rijst

Want: gezond. En je scoort tienduizend pluspunten als je dit gerecht ooit aan je huisgenoten, familie of een date voorschotelt. Bovendien kan een beetje Oosters op z'n tijd nooit kwaad.
Benodigdheden: Rijst, champignons, tofu (kan vervangen worden door garnalen), Chinese kool (ook dat witte stuk in het midden), Tikka Masala-saus.
En zo maak je het (en precies in deze volgorde, want anders duurt het eeuwen): Snijd je groenten in reepjes, kook je rijst, verhit je wokpan, hak je tofu doormidden als een Japanse krijger en gooi die in de olie. Wok de stukjes vijf minuten. Slinger je schijf van vijf erbij en schud zo'n schamele acht minuten later subtiel het sauspotje leeg. Wacht instinctief, fiks je rijst en schep het op je bord. Voeg voor de garnering nog een trosje Basilicum toe.
Snelheid: Een comfortabel krukje is geen overbodige luxe tijdens het bereiden van deze culinaire hap. 

Tweedehands curry

Naast deze pareltjes kun je ook de restjes van afgelopen week nuttigen. Zo kun je alles bij elkaar proppen in een soort van second handed curry bijvoorbeeld. Noem 'm 'Simul Plures Legumina' en plaats 'm op Smulweb. Gegarandeerd bezoek van intellectuele foodbloggers.

Nog niet uitgekookt? Nu we het toch over foodblogs hebben: hier vind je het allerlekkerste zwartebonenburgerrecept ever. Geen dank!

Gepubliceerd op 9 juli 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.