Drie keer goud voor Casper op NFFS

Door Renske

Hij bewees vorig jaar al zijn filmtalent, maar deed er nu nog een schepje bovenop. Onze blogger Casper heeft vanavond maar liefst drie keer het Nationaal Filmfestival voor Scholieren gewonnen met twee van zijn eigen films. Vorig jaar won hij daar al één keer goud. Hulde Casper!

Jaarlijks komen 's lands jongste filmtalenten (550 scholieren) bijeen in Lelystad om hun eigen filmpjes te laten beoordelen door een professionele vakjury. Middelbare scholieren kunnen prijzen scoren in vier categorieën: live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms.

Casper naar Griekenland

De jury maakt ook nog onderscheid tussen bovenbouwers en onderbouwers. Alle winnaars vliegen in december naar Griekenland om Nederland te vertegenwoordigen op het internationale jongerenfilmfestival Camera Zizanio.

Ook onze blogger Hidde was genomineerd. Hij deed met zijn documentaire Greekonomics mee aan het online filmfestival. Eigenlijk precies hetzelfde, maar in tegenstelling tot de andere categorieën was deze verkiezing niet via scholen georganiseerd. Helaas greep Hidde nét naast een prijs.

Ondertussen werd Casper maar liefst drie keer het podium opgeroepen. De eerste keer haalde hij samen met zijn vrienden de eerste prijs op voor hun 1-minuutfilm The Revelation. De twee keer daarna moesten ze opdraven om de juryprijs én vervolgens ook de publieksprijs van zijn live action fictie-film Anne Roos in ontvangst te nemen.

Psycho in het bos

Misschien zegt die naam je wel iets, want al eerder rolden wij de rode loper uit voor Casper. Anne Roos ging deze zomer in première op Scholieren.com. Een korte film over twee meiden en een creepy psycho in het bos. De film zit strak in elkaar en is superspannend! Kijk zelf maar:

In een eerder interview met Scholieren.com zei Casper al dat-'ie dacht wel een kansje te maken op een prijs, maar dat-'ie daadwerkelijk -in drie categorieën- zou winnen was natuurlijk wel een verrassing! Met zijn film Fluoresecent Adolescent won Casper al het NFFS 2011 in de categorie 14-16 jaar en ook de publieksprijs. Ook scoorde hij ‘n beker op het internationale scholierenfilmfestival in de categorie 13-17 jaar.

Benieuwd naar de winnende filmpjes uit alle andere categorieën? Morgen vind je ze allemaal op Scholieren.com.

Gepubliceerd op 17 september 2012