Drie keer een beter Koningslied

Drie keer een beter Koningslied

Hidde

Het volk heeft gesproken: het Koningslied is kut. Na massale kritiek op het vrijdag gepresenteerde Koningslied draaide componist John Ewbank 't zaterdagavond eigenhandig de nek om. Rest in peace, drie vingers en stamppot.

Vanavond komt het Nationaal Comité Inhuldiging met een oplossing, maar Scholieren.com loopt graag op de zaken vooruit. Daarom: de drie allerbeste alternatieven voor 't Koningslied.

Update: Het Koningslied is inmiddels uit de as herrezen. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft in overleg met Ewbank besloten toch vast te houden aan het lied. ''Sinds de lancering van het lied is er sprake van een golf van reacties, veelal positief,'' laat de organisatie weten.

Oranje de kleur van mijn hart - Paul van Vliet (3/5)

De ultieme Nederland-is-even-één-song. Lekker pianodeuntje, mooie beeldspraak: dit nummer heeft alles in zich om het nieuwe Koningslied te worden. Maar het nummer van de hoogbejaarde cabaretier Paul van Vliet (1935) zal vooral vijftigplussers aanspreken. Daarom: Paul scoort drie van de vijf Scholieren.com-sterren.

Koningin van alle mensen - Fluitsma & Van Tijn (4/5)

Publieksfavoriet. Staat op dit moment op nummer vier in de iTunes top 10, maar speelt eigenlijk een beetje vals: de bedoeling van 't Koningslied was om Wim-Lex toe te zingen, en niet z'n moeder. Desondanks 'n leuk lied, RTL. Vier van de vijf punten.

Je bent een koning - Allard en Huib (5/5)

Eindbaas. Na vier dagen al bijna een half miljoen keer bekeken, een eigen Wikipediapagina en t-shirts. De Utrechtse ex-studenten Allard en Huib kregen 't voor elkaar met hun meezinger Je bent een Koning. Krijg je gegarandeerd nóóit meer uit je hoofd. Vijf uit de vijf. Bazen.

En dan hebben we natuurlijk ook nog het schattige Koningslied van woonwagenkamprocker Dries Roelvink (die krijgt van ons de troostprijs), Het Officiële Koningslied 2013 van cabaretier Philip Walkate (leuk geprobeerd) en vele andere.

Benieuwd hoe 't zover heeft kunnen komen? HP/De Tijd maakte een reconstructie: van geboorte tot overlijden. Oja, en John Ewbank: sorry.

Gepubliceerd op 22 april 2013

REACTIES

S.

S.

Ik vind het lied van André van Duin toch het leukst, de nieuwe versie van 'Oranje Boven!'.

11 jaar geleden

Kim

Kim

"Een golf van reacties, veelal positief"? Eh...

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.