Dreads, flamenco en poprock

Dreads, flamenco en poprock

Door Esmee

Jiri Taihuttu (15) speelt al zeven jaar gitaar, doet 't conservatorium voor flamenco in Amsterdam en heeft al meerdere flamenco-cd's op zijn naam staan. Maar dat vindt 'ie niet genoeg; hij heeft ook zijn eigen poprockband. Mét platencontract.

Flamenco

Jiri woont in Venlo, maar reist al vier jaar lang elke donderdag op en neer naar het conservatorium van Amsterdam."Amsterdam is de enige met een conservatorium voor flamenco". Da's flink treinen elke week.

Maar flamenco, da's niet echt een populaire muzieksoort voor jongens van veertien. "Op vakantie in Spanje zag ik Paco de Lucia de flamenco tokkelen op zijn gitaar. Dat wilde ik ook!"

The Wild Things

En die poprockband? "Ik zat een jaar geleden in een bandje, maar het liep niet helemaal lekker. Op een gegeven moment ontmoette ik Daan op mijn vaders muziekschool, en besloten we samen met drummer Stef en bassist Koen een band te beginnen: The Wild Things.

Nog geen half jaar later hadden  liedje, Thinking about you. Jiri’s vader besloot toen het liedje door te sturen naar een aantal mensen. “Vijf minuten later werden wij opeens teruggebeld: het was Excelsior. Of we een platencontract wilden!”

Sneak preview

Inmiddels heeft de band een eigen professionele videoclip, hebben ze opgetreden bij De Wereld Draait Door en zijn ze te gast geweest bij Giel Beelen. Momenteel zijn ze druk bezig met het maken van nieuwe liedjes. Een sneakpreview  misschien? “Ik ga nog niets zeggen, de liedjes zijn geheim voor nu…”. Damn it!

Talent als dit hoort natuurlijk thuis op Lowlands, dus wanneer kunnen we Jiri daar verwachten?        
"We moeten eerst wat meer liedjes afhebben voordat we verdergaan. Maar ik wil dit wel de rest van mijn leven blijven doen. Zowel The Wild Things als flamenco.”

Sterallures

Persoonlijk dacht ik dat iedereen in zijn situatie met zo'n talent toch een zekere sterallures zou bezitten. Het tegendeel is waar: ondanks zijn grote succes is Jiri Taihuttu nog steeds die down to earth-jongen met de dreads uit Limburg. Van die gast gaan we nog veel horen. Híj is pas groots met een zachte G, volgens mij.

Gepubliceerd op 4 februari 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Yeeez, wat zijn ze goed!!<3

11 jaar geleden

L.

L.

Echt heul goed

11 jaar geleden