Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Doemscenario voor sportieve scholen

Doemscenario voor sportieve scholen

Door Wayne

Kinders opgelet! De strijd om de beste sportieve middelbare school van Nederland is begonnen. Op de site van de Nationale Onderwijsgids kunnen fanatieke gymdocenten hun scholen inschrijven. Maar wat voor 'n invloed heeft dat op jou? 

Dat heeft superveel invloed op jou. Want al die enthousiaste gymdocenten gaan dan natuurlijk hun gymlessen intensiveren. En met intensiveren bedoel ik echt de lat drie keer zo hoog leggen. Denk aan lessen die normaal bedoeld zijn voor mariniers en de marechaussee. De coopertest wordt bijvoorbeeld even een "warming-up" genoemd. Om maar niet te beginnen over de buitenlessen in de snijdende wind en de hoosbuien. Zie je het al voor je? Je docent die met een brede glimlach op z'n gezicht vertelt dat we buiten gaan gymmen. En dan staat hij in warme joggingsbroek en windjack buiten terwijl wij in een korte broek en t-shirt jeu de boulen. Allemaal om de sportiefste school van Nederland te worden.

Drillmeesters

Natuurlijk streeft de vakgroep LO naar die bokaal, dus het 'leuk' maken van de lessen en enthousiasmeren van leerlingen krijgt hoge prioriteit. Je docent schreeuwt harder langs de zijlijn dan vaders die op een zaterdagochtend de F'jes aanmoedigen. 

De welbekende smoesbriefjes zijn heidens: tenzij je met drie breuken in je ruggengraat, een hersenschudding en geelzucht rondloopt, gym je gewoon mee. Ziet er naar uit dat je nu met trefbal de lul bent. 

Finale

Nadat je gymleraren de jury hebben overtuigd dat zij de prijs verdienen, komt je school in de finale terecht. Dan komt een groepje afgevaardigden, waaronder één van je medeleerlingen, propaganderen waarom jouw school de sportiefste is. De jury is natuurlijk volledig overtuigd, en dus ontvangt je school een flinke geldprijs. Zie jij wat van het geld terug? Ja, in de vorm van een verharde trefbal tegen je oor. Want al dat geld gaat natuurlijk naar betere gymspullen. En dat betekent: nog meer zweten, spierpijn en blessures.

Tenminste, zo zie ik dat voor me. Mocht je toch denken dat het leuk is om de sportiefste school van Nederland te worden, trek dan even je gymleraar aan z'n Adidas-mouw. Kan hij jullie inschrijven.

Gepubliceerd op 13 oktober 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

B.

B.

Haha, leuk geschreven!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.