Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Docententype: de sportieveling

Docententype: de sportieveling

Door Bram

"Sorry dat ik zo laat ben! En ik stink ook nog een beetje, mijn excuses. Ik had me iets verslapen, maar ik wilde toch gaan fietsen. Mijn vrouw zei nog toen ik hier ging werken: 'Schat, veertig kilometer fietsen naar die school is wel erg ver hoor.' Maar ja, zonder goede training kan ik volgende week natuurlijk ook niet meedoen aan die triatlon.

Om de week kruipen Bram en Joca in het hoofd van een ander type docent. De laatste keer de mislukte schrijver, dit keer de sportieveling. Het complete archief van alle docententypes vind je hier.

Jongens, wat zijn jullie onrustig vandaag. Het is natuurlijk pas kwart voor negen, jullie moeten die concentratie even te pakken krijgen. Daar heb ik wel een goede oplossing voor: allemaal opstaan! En dan nu even looppas op de plaats. Vijf kikkersprongen met z'n allen! En nog een keer vijf sprongen! Ja prima, nu moet het wel lukken, met die concentratie. Ga maar weer zitten.

Hé! Joey, blijf eens staan! Kom eens een even naar voren lopen. Wat voor 'n schoenen heb jij aan? Nike Airmax? Weet je niet hoe slecht dat is voor je voeten? Ja, nu loopt het lekker, maar over dertig jaar zijn je voeten volledig afgeschreven. Leer hier allemaal van jongens, tijdens het sporten is Nike en Adidas prima, maar voor overdag niet! Neem een voorbeeld aan mijn Merrell's: die vormen pas echt een goede basis voor je voeten. - Nee Joey, natuurlijk zijn ze niet de allermooiste schoenen ter wereld, maar wie geeft daar nou om?

Goed, waar zal ik vandaag eens beginnen? Als jullie nou eens beginnen met de eerste vier opdrachten, dan kan ik ondertussen even de spierpijn van afgelopen weekend wegmasseren. - Michael! Gooide je nou een propje door de klas? Maar zo hoor je niet te gooien! Je gooit puur vanuit je elleboog en je onderarm. Als ik iets heb geleerd van de jaren dat ik softbalde, handbalde en waterpolode, is het wel dat je met je hele lichaam moet gooien. Kijk, zo.

- Ja, Alice? Waarom ik geen gymdocent ben geworden? Goede vraag. Dat wilde ik eigenlijk wel, maar ik had mijn diploma biologie al op zak en ik vond het zonde om daar niets mee te doen. Bij biologie bestudeer je natuurlijk ook het lichaam! Daarbij wil ik werk en hobby ook graag gescheiden houden.

Nou jongens, als jullie nu eens tien minuten eerder de les verlaten, dan kan ik me vast omkleden en dadelijk tijdens mijn tussenuur nog even het zwembad in duiken. Zo'n triatlon win je natuurlijk niet zomaar! Snel inpakken, dan zie ik jullie morgen weer. Verdiep je vooral even in het hoofdstuk over de spieren van de mens. Looppas!"

Gepubliceerd op 28 juni 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Hahaha, gelukkig heb ik niet zo'n docent.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.