Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Dit was een EMOTIONELE ROLLERCOASTER! | Eindexamenjournaal 2024 #6

Door Eline

De zesde examendag is alweer voorbij! Voor veel examenkandidaten was dit ook de allerlaatste dag. Alec had bij het examen maatschappijkunde op het vmbo veel meer stress van tevoren dan uiteindelijk nodig was. Isha heeft haar antwoorden bij het kunst-examen op de havo zo zweverig mogelijk gemaakt, maar gelukkig hoeft ze er niet meer aan te denken. Dit was namelijk haar allerlaatste examen. Ook Noa maakte het examen kunst, of volgens haar een ‘emotionele rollercoaster’. Jonathan weet niet wat hij van het eindexamen tekenen op het vwo moet vinden, zo’n vage toets was het voor hem. Lars hield zich tijdens zijn allerlaatste examen- Frans op de havo - hard vast aan zijn woordenboek. Over reuzenparades, kastelen en varkens op het vliegveld hoef je hem niet te bellen, maar verder ging het gelukkig prima. Noa’s Frans examen op de havo viel wat tegen, ze hoopt dat haar voorbereiding goed genoeg was voor een goed cijfer. Bedrijfseconomie is meestal niet het sterkste vak van Faye (vwo), maar haar examen is gelukkig wél goed gegaan. Ook voor Sofie was dit examen een meevaller. 

Volg het examenavontuur van Alec (vmbo), Helena (vmbo), Yeshiva (vmbo), Danee (vmbo), Céline (vmbo), Savienne (havo), Noa (havo), Mauri (havo), Cato (havo), Saartje (vwo), Selena (vwo), Jonathan (vwo), Martijn (vwo), Sofie (vwo), Faye (vwo) en Tara (vwo). Ze zijn helaas niet te zien in deze video, maar ook Sherrely (vmbo), Isha (havo), Lars (havo), Daniek (havo) en Jason (vwo) zijn examenvloggers dit jaar!

Het Eindexamenjournaal komt iedere examendag om 20u online op YouTube, en is ook te vinden op Instagram (@eindexamens) en TikTok (@scholieren)! 

Gepubliceerd op 22 mei 2024


ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Alles over de examens in je timeline?