Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dingen die je niet na 02:00 uur moet doen

Dingen die je niet na 02:00 uur moet doen

Een bekend gezegde uit de serie How I Met Your Mother is: 'Nothing good happens after 2 A.M.'. Iedereen die soms een nachtje doorhaalt of niet kan slapen, zal het hiermee eens zijn. Deze zeven dingen kun je beter níet doen na tweeën en bewaren voor de volgende morgen:

1. Leren voor de toetsweek

Shit, je hebt weer tot veel te laat zitten Netflixen terwijl je eigenlijk had moeten leren. Geen probleem om dan een nachtje door te halen, toch? Nou nee, dat is na twee uur 's nachts een slecht idee: de volgende morgen ben je namelijk door slaapgebrek al je concentratie kwijt en haal je alsnog een vier. Toch maar verstandig overdag blokken dus.

2. Toch nog uitgaan met vrienden

Voor de vrijdagavond had je besloten om lekker thuis te blijven. Om 2 uur sta je op het punt om uitgerust na een tv-film in bed te duiken als je vrienden bellen: of je nog naar de kroeg komt. Hoe aanlokkelijk het ook lijkt, ga lekker slapen: het kost al minstens een halfuur om je klaar te maken en als je daar aankomt is iedereen waarschijnlijk al straalbezopen en jij behoorlijk nuchter. Bovendien: feestjes hebben vaak hun hoogtepunt al gehad rond 2 uur. Zonde van je tijd.

3. Verbroken relatie lijmen

Het is net vier dagen uit met je nu ex en je bent er best kapot van. Overdag kun je er nog mee dealen, maar om 2 uur 's nachts besluit je toch hem/haar terug te winnen. Doe dit nooit, zeker niet als je gedronken hebt: je bent dan vaak nóg dramatischer en maakt de kans dat het ooit nog goed gaat komen alleen maar nóg kleiner. Je ex zit echt niet te wachten op tig berichten, telefoontjes en voicemails middenin de nacht.

4. Online gaan shoppen

Zie de voorbeelden hiervoor: overdag kun je vaak gebalanceerde keuzes maken, maar na 02:00 uur wordt lastiger. Dit is natuurlijk ook het geval met geld. 's Nachts gaan de remmen helaas soms té los en kun je, vooral na een paar bier, met geld gaan smijten dat je niet eens hebt. Voordeel: je schrikt gelijk wakker bij het zien van je bankafschriften de volgende morgen. Nadeel: je hebt rotzooi gekocht waar je niets aan hebt. Shop daarom lekker overdag.

5. Moeilijke gesprekken voeren

Wat is de link tussen vragen om meer zakgeld, opbiechten dat je verliefd bent op je beste vriend en laten merken dat je het niet eens bent met je baas? Dat je het niet na twee uur 's nachts moet doen. Tenzij je graag dikke ruzie met je ouders, beste vriend en je werkgever wilt.

6. Sollicitatiemails versturen

Solliciteren is iets waar je de tijd voor moet nemen: je moet jouw motivatie goed formuleren en de gegevens allemaal juist invullen. Daarom is het een klusje voor overdag en niet 's nachts: helder denken gaat na 02:00 iets lastiger en ook grammaticale en spelfouten sluipen makkelijker in de motivatiebrief waarvan je denkt dat-'ie zo briljant is. 

7. Crushes gaan stalken

Ik moet opbiechten dat ik hier zelf meester in ben: op Facebook kwijlend naar zijn/haar foto's kijken en heerlijk wegdromen. Totdat je de volgende ochtend ontdekt dat je alle foto's van jouw crush van zijn/haar vakantie naar Kreta in 2012 geliket hebt. Oeps, ongemakkelijk.

Kortom: als je op het punt staat om een van deze zeven dingen te doen en het is 2.00 's nachts: doe het niet. Nee, echt niet. Echt. Niet. 

Duik maar gewoon je warme bedje in. Slaap lekker alvast!

Gepubliceerd op 1 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.