Dingen die ik na quarantaine wil kunnen

Dingen die ik na quarantaine wil kunnen

Door Mette

We zitten nog steeds allemaal, zo goed als, in quarantaine. Ik vond het heerlijk in het begin: ik werkte wat aan school, keek Netflix en ging af en toe wandelen. Maar na een maand of twee begon dat wel te vervelen. Daarom heb ik een een lijstje gemaakt met dingen die ik graag na quarantaine zou willen kunnen.

Ik heb me voorgenomen om nieuwe dingen te leren in deze coronatijd omdat ik me anders zo nutteloos voel. Nu ik klaar ben met school en zo ongeveer geslaagd ben, heb ik nog minder te doen… Mijn doel is dat ik in deze tijd wat nieuws leer en daar misschien na quarantaine ook mee door kan gaan. Voor het leren van nieuwe dingen is deze tijd echt perfect! Inmiddels kan ik al een aantal dingen van mijn lijstje strepen. Ik deel graag met jullie hoe ik dat heb aangepakt!

Hardlopen 

Ik doe al best een lange tijd aan hardlopen, maar toen de coronacrisis begon heb ik het rennen even in de ijskast gezet. Eigenlijk wil ik heel graag een uur achter elkaar kunnen rennen, maar nu kan ik nog geen vijf kilometer meer rennen (oeps, 2 maanden niet gesport). Sinds kort ben ik dus weer begonnen. Ik heb online een schema gevonden, waarmee je langzaamaan naar vijf kilometer gaat en uiteindelijk 40 minuten achter elkaar rent. Daarna ga ik het volgende schema voor tien kilometer gebruiken waarmee ik kan trainen om een uur achter elkaar hard te lopen (en misschien wel langer).

Gebarentaal

Een goede vriendin van mij leert gebarentaal voor haar profielwerkstuk. Ik heb met haar meegekeken en geoefend en vond het heel leuk en interessant. Dus toen dacht ik: dat ga ik ook gewoon doen. Ik kreeg de inlogcodes van mijn vriendin voor de GebarenChallenge en begon. Het kost veel tijd, maar als je elke dag een uurtje oefent gaat het best goed en kan je al snel veel dingen zeggen.

Skateboarden 

Ik had al best lang een soort skateboard in de schuur staan. Niet zo'n ding waar je allemaal tricks mee kunt doen op de skatebaan, maar meer eentje waarmee je langere afstanden kunt afleggen en snelle bochtjes kunt maken. Een penny board heet ie. Ik kon het alleen niet zo goed en ik had echt totaal geen evenwicht op dat ding. Toen het mooi weer werd, besloot ik te gaan oefenen. Al redelijk snel kon ik goed blijven staan en een beetje bochten maken. Nu ben ik al zover dat ik er ook trucjes op kan.

Boek schrijven

Dit is niet per se iets wat ik zou willen kunnen straks, maar ik wil er wel mee begonnen zijn. Ik roep al sinds ik twaalf ben dat ik ooit een boek zou willen schrijven, maar het is er nog nooit echt van gekomen. 

Het bezig zijn met deze dingen geeft me veel meer voldoening dan de dingen die ik hiervoor deed, namelijk Netflixen op de bank (dat doe ik ook nog steeds hoor). Ik voel me een stuk minder nutteloos en vind het nu ook minder erg als ik urenlang heerlijk zit te relaxen met een drankje! Ik vind het ook een fijn idee dat wanneer ik straks terugkijk op deze gekke corona-periode, ik tenminste niet alleen maar heb zitten niksen. 

Gepubliceerd op 1 juni 2020
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.