Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Deze dingen herken je als je altijd blut bent

Fashionista

Yes! Aan het einde van de maand wordt je rekening weer aangevuld met salaris en/of zakgeld. Kun je eindelijk weer uit eten met je vriendinnen, een avondje stappen, of dat ene leuke topje kopen. En voor je het weet is je geld weer op... Geen zorgen, je bent echt niet de enige! Deze zes dingen herken je als je altijd blut bent.

1. Je vraagt jezelf elke keer weer af waarom je ook alweer zo nodig moest winkelen.

Had je dat jurkje nou echt nodig? En dat nieuwe paar schoenen kon je misschien ook wel missen. Als shopaholic kan het soms best lastig zijn om je geldzaken op orde te hebben. Tip: geef jezelf een maximum bedrag dat je per maand uit mag geven aan shoppen. En dan niet stiekem toch meer uitgeven hè? ;)

2. Spontaan uit eten met je beste vriendinnen zit er voor jou nooit in.

Zoiets moet je weken van te voren weten, zodat je het geld ook echt hebt op dat moment. En als ze dan alsnog willen dat je meegaat, legt iedereen geld bij. Daar zijn het vrienden voor, toch?

3. Met Sinterklaas krijg jij elk jaar weer een spaarvarken.

“Is dit een hint dat ik een keer moet leren sparen?” Je hebt al tien keer een spaarplan gemaakt met je ouders, maar tot nu toe zijn alle pogingen mislukt. Je hoopt nog steeds dat er ooit een dag komt dat je weet hoe je moet sparen. Óf dat je de loterij wint, dat zou nóg beter zijn.

4. Elke maand neem je je weer voor je geld écht te bewaren.

Tot je die supermooie hoge hakken ziet. Die zijn gewoon gemaakt voor jou… Je probeert nog je ouders lief aan te kijken of ze misschien wat willen voorschieten, maar dat heeft geen effect meer. Zelfs met puppy-ogen krijg je het niet meer voor elkaar.

5. Doen alsof je geen zin hebt in patat als je met je beste vriendinnen bent is een van jouw specialiteiten.

Natuurlijk wil je ook wel een patatje, maar ja, je hebt geen geld. Of nog erger: het moment dat je beste vriendin je vraagt of je even snel wat wilt voorschieten. En jij dus nee moet zeggen, omdat je het niet kan betalen. GRRRR.

6. Of het moment waarop je ouders je – nogal boos – vragen wat je gedaan hebt met al je geld.

Ehm… tja, dat vraag jij jezelf ook weleens af. Misschien toch maar eens een lijstje maken met je inkomsten en uitgaven? Zeker weten dat jij dan nooit meer blut bent!

Gepubliceerd op 3 december 2016
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.