De waarheid over het XTC werkstuk

De waarheid over het XTC werkstuk

Door Roos

In onze zoekresultaten zien we al een voorzichtige toename van het zoekwoord XTC. Niet zo gek, na deze kop vanochtend op AD.nl: "XTC maken, surf naar Scholieren.com"

Als je beetje wilt chillen en daar wat XTC bij nodig hebt, moet je op Scholieren.com zijn volgens AD.nl. Wat is er precies aan de hand?

Een tijd geleden is er een profielwerkstuk van een zogenaamde havo-5 scholier verschenen op Scholieren.com genaamd "XTC". In dat verslag (het is inmiddels verwijderd), stond onder andere een gedetailleerde handleiding hoe je met huis-tuin-en-keukenmiddelen XTC kon maken. Alhoewel, de ingrediëntenlijst was wel heul lang, je moest het wel heel graag willen.

Plagiaat

In werkelijkheid was het echter geen profielwerkstuk, maar een geknipte en geplakte tekst van allerlei drugsfora, zonder bronvermelding. Daarom hebben we het werkstuk verwijderd. Het kan wel eens gebeuren dat er in onze enorme database van ruim 80.000 verslagen iets door glipt wat niet op Scholieren.com past. Dezelfde tekst is overigens eenvoudig te googlen en te vinden op allerlei andere sites.

Goede werkstukken over drugs, gemaakt door echte scholieren, zijn wat ons betreft van harte welkom op Scholieren.com. Ook als ze over de chemische samenstelling ervan gaan, bijvoorbeeld voor het vak scheikunde. Let wel even op je bronvermelding! En een don't try this at home waarschuwing kan ook geen kwaad.

Ben je op zoek naar een goed werkstuk over XTC, bekijk dan deze eens. 

Gepubliceerd op 12 augustus 2015

REACTIES

P.

P.

En daarbij klopte het hele verhaaltje ook nog eens niet.. benzine verwarmen ja, en er niet bij nadenken dat het kookpunt van water 10 graden hoger ligt dan de ontbrandingsgraad van benzine.. en je benz dus per definitie vlam zal vatten als je een pannetje benz in een pannetje water op t vuur zet

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.