De vijf tofste Halloween-outfits

De vijf tofste Halloween-outfits

In Nederland is Halloween lang niet hetzelfde als in de VS, maar toch is het ook hier in opkomst. Ruim 21 procent van onze bezoekers heeft in ieder geval al een terror-clown-pak klaarliggen en nog eens 23 procent doet mee als er een leuk Halloweenfeestje in de buurt plaatsvindt. Genoeg liefhebbers dus. Scholieren.com spotte vijf toffe kostuums.

The Joker

Saiid (16) kwam niet verkleed naar het Halloweenfeest in jongerencentrum Flinty's in Haarlem. Dit werd natuurlijk niet goedgekeurd en daarom trokken vrijwilligers alles uit de kast om hem om te toveren in de slechterik van The Dark Knight. “Er zit groene schmink in mijn haar, en natuurlijk schmink over mijn hele gezicht. De wonden langs mijn mond zijn gemaakt van latex!”The Evil Queen

Nienke (15) had op het laatste moment besloten mee te gaan naar het feest. Ze had nog een jurkje liggen dat ze droeg tijdens haar brugklas-Halloweenfeest en gelukkig paste die nog prima. “Ik ben gek op The Evil Queen uit ‘Once Upon A Time’, en daarom vond ik dit nog steeds geschikt.” De wond in haar hals is, door de vrijwilligers, gemaakt met wc-papier en schmink.
 

De buitenaardse griezel

Nils (16) wilde 'ns een keer iets anders dan een zombie of heks, en scharrelde daarom zelf van alles bij elkaar. “Ik heb extensions in mijn haar en kleurenlenzen in mijn ogen, gewoon uit de winkel.” Hij heeft zelf een cape gemaakt, en zijn make-up bestaat gewoon uit een creatie van oogpotlood. “Verder draag ik plateauzolen van 15 centimeter en heb ik een ketting van mijn moeder gestolen.”

Captain Jack (from the Scottish Highlands)

Dennis (20) is ook lekker creatief bezig geweest; hij is verkleed als Captain Jack. Hij draagt blauwe kleurenlenzen, lichte schmink en een dolk, gekocht op fantasyfestival Castlefest. Zijn kilt is zelfgemaakt; althans, door zijn vriendin. “En die wonden? Je raadt het al; gemaakt door de vrijwilligers hier in het jongerencentrum.”

 

The Zombie Bride

Morgane (15) heeft haar mooiste jurkje aangetrokken om zichzelf in een zo elegant mogelijke bruid om te toveren. Blauwe en paarse schmink van de feestwinkel, nepbloed en oogpotlood maken haar huid dodelijk mooi (en eng!). “Misschien ben ik dood wel mooier dan levend", zegt ze. "Gelukkig is het daar Halloween voor.”


 

Schminken met Youtube

Inspiratie gekregen voor volgend jaar? Het hoeft echt niet altijd veel te kosten om er indrukwekkend uit te zien. Voor iedereen die gek is op verkleden raad ik aan je vooral te focussen op de schmink, en los te gaan met nepbloed. En die te gekke wonden van de vrijwilligers? “Gewoon tutorials kijken op Youtube, je komt er vanzelf wel uit.”

Gepubliceerd op 1 november 2014
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Waarom is deze achterlijke traditie nu ook in Nederland? In Nederland hebben we gewoon carnaval in plaats van deze onzin. zullen we ook independence day invoeren?

7 jaar geleden

L.

L.

Inderdaad! Zelf vind ik Halloween een vreselijk feest. Het gaat snotjandoppie om de dood! Dat wil je je kinderen toch niet voorschotelen?

7 jaar geleden

B.

B.

En trouwens, in de meeste delen van Nederland wordt er niet eens carnaval gevierd... Ik heb zelf zelfs nog nooit carnaval gevierd. En niet alles dat uit Amerika komt is slecht.

7 jaar geleden

S.

S.

@I. @logisch Even voor de duidelijkheid, het is niet een traditie die naar Nederland wordt gehaald, er zijn altijd al halloween feestjes voor pubers, tieners en volwassenen geweest in Nederland. En wat voor last hebben jullie ervan dat iemand zich graag "eng" kleedt en naar een gezellig feestje gaat met vrienden? Wow wat een horror zeg, echt vreselijk.

7 jaar geleden

D.

D.

Wat voor last heb je ervan als kinderen gekleed als griezels bij jou aan de deur komen, 'trick or treat' krijsen en dan ook nog snoep van je willen? Wat denk je? Deze griezelcultus is werkelijk nergens goed voor.

7 jaar geleden

M.

M.

Ik kreeg op school te horen dat Halloween ontstond omdat de grens van de geesten en de mensen het dunst was en de geesten aan je deur konden komen. Als je ze zonder iets lekkers weg liet gaan werd je vervloekt 8-0.
Ik zelf ging laatst gwn verkleed naar school, met een eng masker een scream mantel en nepbloed. Gwn omdat mijn vriendin me had uitgedaagd en zij als zombie zou gaan.

7 jaar geleden

M.

M.

oke

7 jaar geleden