De vijf grappigste examenklachten

Door Renske

​Er werd een hoop geklaagd de afgelopen twee weken: het ene na het andere klachtenrecord werd verbroken. Of dat effect gaat hebben op de N-termen moeten we nog zien, maar al die klachten zijn in ieder geval vast een leuke bron van vermaak. Hierbij de leukste vijf klachten.

1. Geef niet op

De eerste dag van de examens was een heftige, zo vond ook deze eindexamenkandidaat. Om zichzelf de moed in te spreken, neuriede hij de hele toets maatschappijwetenschappen lang Never Gonna Give You Up van Rick Astley. Tot grote ergernis van de klager dus. Die noemde de zanger in z'n klacht overigens Ricky Martin (maar da's dus een ander Rick).

2. LINDA.-magazine
Deze examenkandidaat was niet zo blij met het examen vwo kunst op vrijdag 13 mei. "Dit hele examen ging over vrouwen en hun invloed op de maatschappij. Het was een soort feministisch manifest. Naast dat het veel te veel over eendezelfde onderwerpen ging hoort dit eerder thuis in de LINDA. Als man heb je een achterstand: het vereist meer inlevingsvermogen dan kennis over de stof."

3. Afgeleid door je vriendin
Ook lastig: als je bloedmooie vriendin schuin voor je zit tijdens het examen. Dat schreef een vwo'er na zijn Nederlandse toets. "Ik ben verschrikkelijk afgeleid doordat mijn vriendin linksvoor mijn tafeltje examen maakte. Dit zorgde voor dusdanige afleiding dat ik mij het volledige examen moeilijk heb kunnen concentreren."

Na het vwo-examen Engels klaagde hij nog een keer over deze moeilijke situatie. "Zucht. Gister engels gehad. En wederom is mijn vriendin schuin voor mij neergezet. Alsof ze willen dat ik zak. Het tweede kernvak al dat ik volledig heb verpest door deze sensueel getinte afleiding."

4. Mus op hoofd
Kandidaten van het vwo-examen Nederlands op een niet nader te noemen school werden afgeleid door een mus in het lokaal. "Het beest maakte veel geluid en ging zelfs op mensen (waaronder mijzelf) zitten. Leraren probeerden tevergeefs nooduitgangdeuren te openen waardoor veel kabaal ontstond. De sfeer was vanaf dat uur zeer onrustig. Ik heb het idee dat ik me door deze twee uur lang durende constante stroom van interrupties niet goed heb kunnen concentreren. Iets waar het examen Nederlands toch om vraagt..."

5. Vervelend antwoordmodel
Deze klager is het niet helemaal eens met het correctiemodel. "Ik dacht dat ik het goed had gemaakt, maar in het antwoordmodel staan totaal andere antwoorden dan ik heb ingevuld en had verwacht."

Gepubliceerd op 27 mei 2016
ADVERTENTIE
Is jouw geschiedenisleraar de allerbeste?

Geef hem of haar dan op voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar van het Rijksmuseum. De deadline voor aanmeldingen is 31 maart 2020.

Geef je leraar op!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.