Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De vijf beste zomerbestemmingen voor jongeren

De vijf beste zomerbestemmingen voor jongeren

Door Klaas

Het einde van het schooljaar is in zicht en sommige scholieren zijn letterlijk en figuurlijk aan het eind van hun Latijn. Een vakantie heb je dubbel en dwars verdiend! Je kan dan natuurlijk naar Albufeira of de Appelhof gaan, maar als je niet de behoefte hebt om ontmaagd of in elkaar geslagen te worden, is het wellicht beter om iets anders te zoeken. Hieronder een lijstje met vijf geweldige alternatieven.

1. Argelès-sur-Mer

Als je als scholier eigenlijk naar Lloret de Mar wilde, maar om één of andere reden helaas toch niet kon gaan, is Argelès-sur-Mer een perfect alternatief. Argelès-sur-Mer ligt in het zuiden van Frankrijk aan de middellandse zee en is een tropisch paradijs voor jongeren. Het is tevens dé bestemming om helemaal los te gaan. En geen zorgen: als je bijgekomen bent van je kater, is er ook nog genoeg overdag te doen, zoals raften, kanoën of abseilen.

2. Jongerencamping Terpstra

Op vakantie gaan in eigen land is onder meer door corona de laatste jaren steeds populairder geworden. Als je ook liever dicht bij huis wil blijven of op een budget zit, is jongerencamping Terpstra een goede plek om te genieten van je welverdiende vakantie met je vrienden. De camping bevindt zich op Terschelling en is nog geen vijf minuten verwijderd van het strand. Ook zijn er meer dan genoeg uitgaansmogelijkheden. Verder is er een kantine, en niet geheel onbelangrijk om te vermelden: gratis WiFi. Daarnaast is het ook wel fijn om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over lange rijen of geannuleerde vluchten op Schiphol!

3. Lofsdalen

Examens of toetsweek afgerond, dus klaar om te feesten. Of toch niet? Wie zegt dat iedereen na zo’n slopende periode behoefte heeft aan een feestvakantie? Voor de scholier die liever totaal tot rust wil komen, is Lofsdalen, een plaatje in Zweden, de ideale plek. Prachtige bossen, leuke meertjes en indrukwekkende bergen: wat wil je nog meer? Daarnaast kan je hier ook prachtige wandelingen maken en de spannendste mountainbikepaden verkennen. En als je echt geluk hebt, spot je misschien nog wel een beer, wolf of lynx! 

 4. Oetz im Ötztal

Niet iedere scholier heeft het streven om zon en strand op te zoeken. Er zijn nu eenmaal zoveel meer plekken om naartoe te gaan met je vrienden, zoals de bergen. Als dat, plus een vakantie vol, maar dan ook echt vol met activiteiten, je aanspreekt, zit je bij Oetz im Ötztal wel goed. Dit populaire vakantieresort is compleet ingericht op toerisme, maar heeft toch het pittoreske en traditionele gevoel van een Alpendorpje niet verloren. Je kan hier onder meer bergbeklimmen, golfen, verschillende soorten watersport beoefenen en op een canyoning tocht gaan. En dat allemaal voor een nog redelijk betaalbare prijs!

 5. Chersonissos

Als afsluiter een klassieker: Chersonissos. Sinds Barbie, Sterretje en de andere tv-sterren van Oh Oh Cherso de boel hier onveilig hebben gemaakt, heeft Chersonissos een beruchte reputatie opgelopen. Zo zou het er ontzettend verpauperd en ordinair zijn geworden. Maar niks is minder waar! En ultieme feestbeesten opgelet: er zijn ook nog meer dan genoeg feesten overdag. Een hele bekende locatie is Starbeach, een club waar optredens van Afrojack en Tiësto geen uitzondering zijn.

Lees ook
Vakantie in eigen land: er is genoeg te doen!

Gepubliceerd op 24 juni 2022
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.