De Spijbelbijbel

De Spijbelbijbel

Dagelijkse verplichtingen heeft iedereen. Laat de grootste verplichting nu ook het meest vervelend zijn: school. Nu kan je natuurlijk je moeder lief aankijken en vragen of zij belt met een smoesje. Dit lukt waarschijnlijk niet als het al je twaalfde keer is deze maand. Gelukkig staat de sleutel naar een vrij scholierenleven beschreven in de Spijbelbijbel.

Belangrijkste regel: kom gewoon niet

De kunst van het spijbelen is het durven om er niet te zijn. Wees dapper en blijf gewoon lekker in bed liggen. Je hebt slechts een beetje vertrouwen in jezelf nodig. Door niet op te komen dagen is het grootste deel van het probleem verdwenen.

Word vrienden met de absentieregelaar

Op veel scholen regelt de conciërge de absenties, maar soms de mentor of afdelingsleider. Wie het ook is, laat diegene van je houden. Groet deze persoon in de gang, lach lief en begin af en toe flink te hoesten als diegene langs je loopt. Laat hem of haar weten dat je weerstand laag is maar je hart groot. De absentieregelaar kan jou flink uit de problemen houden.

Maak het lekker ongemakkelijk

Als je dan toch naar school wil gaan bellen of een briefje moet gaan schrijven, maak het dan lekker ongemakkelijk. Schrijf op dat je naar de dermatoloog, gynaecoloog of gastro-enteroloog moet. De kans is enorm groot dat de conciërge niet de moeite neemt om jou over je smoesje uit te horen. Als hij vraagt waarom je de hele dag weg was in verband met een dermatoloogbezoek, zeg je dat deze aan de andere kant van het land zit. Mocht je een hele vervelende conciërge hebben, sta dan vroeg in de ochtend al te springen met een briefje in je hand. Veel conciërges zijn dan nog te moe om goed naar je in elkaar geflanste smoes te kijken.

Wees niet bang om te overdrijven

Zij die de kunst van het spijbelen al jaren kennen weten dat overdrijven enorm belangrijk is. Als je slechts een uurtje van school wegblijft zullen leraren eerder geneigd zijn te denken dat je gewoon aan het spijbelen bent. Blijf dus minstens drie uur weg, het liefst de hele dag. The bigger, the better.

Vertel het niet aan iedereen door

Wanneer jij thuis keihard niets aan het doen bent is het verleidelijk even een Snapchat te sturen met je uitzicht vanaf de bank terwijl jouw klasgenoten allerlei logaritmische functies uit proberen te vogelen. Probeer dus stil te houden dat je niet op school bent. De kans is anders groot dat iemand je verraadt bij een leraar of gaat klagen als je een toets in mag halen.

De SpijbelBijbel dient in goede handen te blijven. Ga er verantwoord mee om. Moge deze tips jou helpen om school te ontlopen en een goed leven te lijden. Amen.

Gepubliceerd op 29 januari 2018
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.