Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Politieke Week

De Politieke Week

Door Roos

Heb jij altijd al eens een politicus aan de tand willen voelen over het lerarentekort of het aantal ophokuren? Zit jij boordevol goede onderwijsideeën, maar komen je brieven aan de staatssecretaris nooit aan? Grijp dan nu je kans. 

De week van 2 tot en met 5 april wordt namelijk omgedoopt tot Politieke Week op Scholieren.com. In samenwerking met het LAKS organiseren wij elke dag tussen 16:00-18:00u (behalve op maandag, Tweede Paasdag) een chat met een politicus die zich gespecialiseerd heeft in onderwijs. 

De onderwijsexperts 

In de ivoren torentjes van Den Haag wordt vrijwel dagelijks gedebatteert over het onderwijs. De uitkomsten van die debatten horen we regelmatig in het nieuws terug: meer bevoegde leraren voor de klas, strengere eisen voor de eindexamens, afschaffen van de citotoets enzovoorts.

Maar wanneer vragen de mannen en vrouwen in Den Haag nou eens wat jullie scholieren willen in het onderwijs? Jullie zijn ten slotte ook experts op dat gebied. Daarom geven wij het woord nu aan jou. 

[Update] Wie komen er chatten?

De volgende politici zullen tijdens de Politieke Week aanschuiven voor de chat:
Dinsdag 2 april: 16:00u - 17:00u Tanja Jadnanansing (PvdA)
Woensdag 3 april: 17:00u - 17:45u Staatssecretaris van OCW Sander Dekker (VVD)
Donderdag 4 april: 17:00u - 18:00u Michel Rog (CDA)
Vrijdag 5 april: 16:00u -17:00u Karin Straus (VVD), 17:00u - 18:00u Paul van Meenen (D66)

Weet jij al wat je wilt vragen en aan wie? Blogger Merel stelt binnenkort alle deelnemende politici nog eens uitgebreid aan je voor. Houd daarvoor onze website in de gaten.


 

Gepubliceerd op 21 maart 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

#.

#.

ooh leuk kan ik eindelijk eens vragen: hoe het zit met het kantine eten (want dat is echt heeel slecht voor je ), wat ze gaan doen aan de luchtvervulling op bijna elke school in nederland of hoe ze de perfecte klaslokaaltempratuur gaan regelen. of ik laat het gewwon zitten en ga verder met mijn leven;)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.