De eindexamens gaan van start!

De eindexamens gaan van start!

Door Joca

De Dag Des Oordeels is eindelijk daar: vandaag beginnen de eindexamens! Het vmbo begint met transport & logistiek en voertuigentechniek. De havisten zullen zich buigen over kunst en management & organisatie. Voor het vwo staat Nederlands op het programma.

De vmbo'ers en havoërs beginnen 's ochtends al, terwijl de vwo'ers nog kunnen uitslapen tot 13.30. Vooral vwo-Nederlands en havo-M&O staan bekend als gevreesde eindexamenvakken.

Vorig jaar lieten veel havisten weten dat ze het examen van management & organisatie veel te lang en te moeilijk vonden. Wat verwacht docent Ric Schoonderbeek er dit jaar van? ''Het wordt zeker niet zoals vorig jaar. Ik denk dat het examen dit jaar makkelijker zal zijn." Voor onze huisfotograaf Leonie van den Ende blijft het desondanks spannend: "Mijn nagels zijn tijdens het leren een stuk korter geworden! Het moeilijkst vind ik aandelen en leningen, maar gelukkig krijg ik hulp van mijn broer."

Vwo Nederlands

's Middags begint het vwo met Nederlands. Daarin doen 37.571 scholieren eindexamens.  Vorig jaar kwamen er zo'n 7.300 klachten over binnen. Annelotte Lutterman van scholierenvakbond LAKS verwacht dit jaar weer veel klachten: ''We starten direct op volle kracht bij de Eindexamenklachtenlijn. Het is echter moeilijk te zeggen of er meer mensen zullen klagen over Nederlands dan vorig jaar. Wij weten immers ook nog niet hoe moeilijk de vragen dit jaar zijn!''

Iemand die zeker niet zal bellen is gymnasiast Eline Nieboer. Zij verwacht een relaxte start van de examenperiode: "Nederlands ligt mij wel goed eigenlijk! Ik heb wat oefenexamens gemaakt en die gingen prima."

Namens de redactie van Scholieren.com en NU.nl wensen we iedereen veel succes toe met het maken van de eindexamens!

Ondertussen op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 12 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.