Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De 8 allerslechtste Sinterklaassurprises

De 8 allerslechtste Sinterklaassurprises

Het is alweer 2 december, dus je struikelt al wekenlang over alle slechtgeklede hulpsinterklazen. De pepernoten komen je de neus uit en die surprise moet wéér op 't allerlaatste moment gemaakt worden.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de 8 aller- allerslechtste surprises voor je op een rijtje gezet. Don't try this at home als je volgend jaar nog cadeautjes wilt krijgen!

1. Het betonblok

Het principe is simpel: men neme wat vloeibaar beton, vult een doos daar tot de helft mee, stopt er een cadeautje tussen en laat het geheel uitharden. Het cadeautje moet uit het betonblok gebeiteld worden.

Tip: gereedschap aanleveren kan best aardig zijn.

2. (Iets met) menselijke uitwerpselen

Het natte ontbijtkoek-idee is achterhaald. Inmiddels zijn er nog veel slechtere ideeën gekomen: knutsel een miniatuur wc-pot, wacht net zo lang tot de Grote Boodschap zich aan begint te dringen en deponeer deze in de miniatuurpot.

Probeer het deponeren van de Grote Boodschap en het geven van de surprise zo snel mogelijk na elkaar te doen, voor je eigen bestwil. En, oh ja: eerst het cadeautje in de wc-pot stoppen en pas daarna je uitwerpsel uitwerpen, da's wel zo handig.

3. De grabbelton

Sinds mensenheugenis al een enorm slechte Sinterklaassurprise. Gooi een heleboel kranten, tijdschriften en blaadjes in de papierversnipperaar en gooi alle strookjes papieren in een hele Grote Lelijke Kartonnen Doos. Vervolgens stop je er wat cadeautjes tussen en grabbelen maar. Slecht hoor.

Dit is niet geschikt voor iPad-lezers trouwens. Dat ding kun je maar beter niet door de papierversnipperaar halen.

4. Een kroket

Deze is zo slecht, dat-‘ie leuk is. Draai een stuk karton in een rondje zodat er een langwerpige ronde cilinder ontstaat, stop er een cadeautje in en neem twee deksels van blikken en plak die op de uiteinden.

Nu moet je een mengsel maken dat op de buitenkant van een kroket lijkt (mijn suggestie: pindakaas met pepernoten en water) en de kartonnen cilinder daar doorheen rollen. Laat ’t geheel drogen er ontstaat een überslechte Sinterklaaskroket.

5. Een (trein)tocht

Bel een vriend of kennis in een uithoek van het land (denk aan: Delfzijl, Valkenburg, Middelburg of Holwerd) en vraag hem een cadeautje onder het bankje van spoor twee op het plaatselijke station te plakken.

Koop bij het NS-loket bij jou in de buurt een retourtje naar die betreffende uithoek en schrijf er een leuk Sinterklaasgedicht bij. Eindig met de verwijzing naar z'n cadeautje op spoor twee in Verweggistan. Hier maak je vrienden mee.

6. De plakbandsurprise

Een cadeautje met Sinterklaaspapier en veel plakband. Maar dan echt heel veel plakband. Dat zijn de slechtste surprises. Dus pak één of twee cadeautjes in en wikkel d’r minstens drie rolletjes Action-plakband omheen. Dat kost het feestbeest sowieso veertig minuten om los te trekken, knippen, bijten, scheuren.

7. De doos in de doos in de doos (in de doos)

Haal bij de supermarkt alle dozen – in zoveel mogelijk verschillende formaten – uit de bak met dozen. Pak nu de doos van die mooie wasmachine die je moeder laatst had gekocht en probeer er zoveel mogelijk andere dozen in te krijgen.

Maar zorg er wel voor dat je in één van die kleine dozen al een cadeautje hebt gestopt.. Het geheel oogt erg indrukwekkend maar stelt maar weinig voor. Slecht, dus.

8. De HEMA-surprise

Als je helemaal ten einde raad bent en het slechtste van het slechtste nog niet slecht genoeg vindt, loop dan naar het winkelcentrum en kóóp een surprise. De HEMA verkoopt dit jaar ook surprises. Is de HEMA helemaal uitverkocht? Op internet zijn tal van webwinkels waar je surprises kan kopen. Slechter kan niet.

En zit er hierboven niks van jouw gading bij? Doe dan zelf eens creatief, luiwammes. Met lijmresten, afgescheurde papiertjes en misvormde voetballen. Dat is véél leuker. Echt.

Lees ook
Zo ziet Sinterklaas eruit op 5 december 2037

Gepubliceerd op 2 december 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

I.

I.

Ik kreeg ooit een plakband suprise, maar in plaats van plakband had de maker ducttape gebruikt.

12 jaar geleden

L.

L.

dat is zoooooo triest:):)

7 jaar geleden

K.

K.

Ik vind 't wel heel erg fout dat de Hema tegenwoordig surprises verkoopt. Ik ben zelf ook niet zo'n knutselfan, maar dit is echt complete verkrachting van de traditie. En weinig vilein volgens mij - terwijl dat toch juist de bedoeling is van surprises?

12 jaar geleden

S.

S.

Hej man, die blok beton vind ik hartstikke tof. Ik heb verdorie al 12 euro aan beton alleen uitgegeven. Dan heb ik nog niet eens een cadeautje. En dan zeg jij dat dat slecht is? Bedankt!

12 jaar geleden

K.

K.

7 jaar geleden

J.

J.

ik had een oud koffertje met codeslot als surprise :P
was de hele 90 minuten bezig om de code te kraken XDD

12 jaar geleden

N.

N.

Onze surprise is dat we eerst heelveel chocolade repen hebben gekocht die gsmolten in een hartvorm gelegd cadeau erin en volgende laag

12 jaar geleden

M.

M.

oke, de surprise die ik 2 jaar geleden had gekregen sucked. Het was gewoon een schoenendoos met daarin een kleurpotloden van erg slechte kwaliteit. Was erg teleurgesteld :(

12 jaar geleden

T.

T.

dit jaar is bij ons thuis de eerste keer surprise maken en ik maak voor mijn mama (niet mijn moeder nee, maar mijn mama) een paar kartonnen dozen, die wikkel ik in aluminiumfolie en die plak ik dan in een robot vorm-achtig-iets en daar plak ik dan de tekst: Opruimrobot op. Leuk hè!

12 jaar geleden

G.

G.

De oplossing: kadospeciaal.nl!!!

Hier kun je namelijk op maat gemaakte kadopakketten bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven wat de ontvanger leuk vind (hobby's, etc.).
Ook leuk voor bijvoorbeeld kerstpakketten!

12 jaar geleden

E.

E.

Leuk geschreven dit!
Ze zijn allemaal wel heel erg inderdaad. zelf maak ik wel altijd een mooie originele surprise.

12 jaar geleden

M.

M.

AHAHAHAH super, die met dat beton, helemaal geweldig xd Zelf heb ik een gemaakte piano gekregen met daar de cadeautjes bij. Erg leuk, want ik speel al erg lang piano, maar dat gedichtje!!! VRESELIJK!! Misschien moet je hier ook eentje over maken: Hoe Maak Je De Meest Vreselijke Gedichtjes xd
xxxx <3

12 jaar geleden

G.

G.

goed standpunt.

12 jaar geleden

L.

L.

Lol. Ik merk nu dat ik een aantal van deze surprises vroeger (VROEGER) wel eens gemaakt heb, haha..

10 jaar geleden

L.

L.

Ik zet op mijn lijstje NOOIT meer dat mijn hobby tekenen is. Ik heb nu al twee of drie keer achter elkaar een suprise in de vorm van een potlood gekregen. Beetje teleurstellend...

10 jaar geleden

L.

L.

wat dacht je van de watsteltdatdingvoor surprise? Je haalt wat papier uit een oudpapier doos, vouwt er wat vliegtuigjes van, plakt wat krant op een oude macaroniverpakking en plak er wat cadeautjes aan of duw ze erin. vergeet niet om er een lelijke tekening op te maken en als gedicht: 'zwarte piet wiedewiedewiet, alstjeblieft, cadeaus, dus zeur toch niet!'.

7 jaar geleden

H.

H.

ik had tenminste een goede!!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.