Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

De 5 leukste Nederlandse festivals van 2019

De 5 leukste Nederlandse festivals van 2019

Steeds meer van mijn vrienden vinden het leuk om naar festivals te gaan: zeker nu het festivalseizoen eraan komt. Van bevrijdings- en koningsdag tot zomerfestivals: het aanbod in Nederland is diverser en levendiger dan ooit. Als je binnenloopt bij een festival kom je terecht in een andere wereld, waar je alles kunt vergeten. Wij hebben de beste festivals van Nederland in 2019 op een rijtje gezet, zodat je na je eindexamens, of in de zomervakantie, die stress los kunt laten.

  1. Pinkpop 
    Laten we beginnen met het oudste en misschien wel meest bekende festival van Nederland: Pinkpop.Het festival vindt plaats in Landgraaf (ergens onder Maastricht), op 9 en 10 juni. Je mag er vanaf je twaalfde zonder begeleiding heen en er komen veel bekende artiesten: J. Balvin, The 1975, Bastille en Yungblud, bijvoorbeeld. Ik was er vorig jaar en ik vond het echt heel leuk! De tickets zijn wel duur, rond de 100 euro voor een dag.

2. Best kept secret
Best Kept Secret, dat in Beekse Bergen plaatsvindt, is een vrij nieuw festival. Het is van 31 mei tot 2 juni en er komen artiesten als Bon Iver, Cigarettes After Sex en Carly Rae Jepsen. Het festival is vooral populair vanwege de sfeer: het speelt goed in op trends onder scholieren, waardoor er veel gezond eten verkrijgbaar  is (geïnspireerd op Instagram Foodies) en de organisatie legt de nadruk op duurzaamheid. Zo proberen ze bijvoorbeeld de hoeveelheid afval te beperken. Er is geen minimumleeftijd. Dagtickets kunnen zo’n 80 euro kosten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Best Kept Secret festival (@bksfestival) op

 

3. Mysteryland
Martin Garrix, Boef en Broederliefde zullen erbij zijn: Mysteryland. Het festival dat in Nederland begonnen is maar nu ook in Chili en New York plaatsvindt, zal een podium geven aan heel veel bekende artiesten en DJ’s. Het is het op drie na populairste festival onder studenten. Ticketprijzen voor een dag liggen tussen de 60 en de 180 euro.

4. Appelsap
Eerder stonden er artiesten als Kendrick Lamar en Travi$ Scott op het podium van dit dagfestival, en ook dit jaar, op 10 Augustus, is het Amsterdamse festival Appelsap weer terug met artiesten uit de HipHop- en R&B-wereld. Denk bijvoorbeeld aan Snelle en Maleek Berry. De minimumleeftijd is 16 en de tickets zijn ongeveer 40 euro.

5. We are the future
Vroeger was WATF exclusief voor tieners tussen de 12 en de 17, maar nu is het voor alle leeftijden. Ondanks dat er nu ook mensen boven de 18 mogen komen, blijft het idee achter het festival hetzelfde: roken, smoken en drinken is niet toegestaan. Het festival vindt plaats in AFAS Live in Amsterdam op 12 juni, de tickets kosten zo’n 27 euro. De line-up is nog niet aangekondigd.

Gepubliceerd op 22 mei 2019
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.