Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen.

 


Alles over seks Alles over seks

Condooms in je koffer

Door Sense

De belangrijkste reden dat jongeren onveilige seks hebben, is eigenlijk heel simpel: condooms vergeten. Wees dus goed voorbereid, zeker als je op vakantie gaat. Want in het buitenland goede condooms vinden, is niet altijd makkelijk. 

Goede condooms kun je in Nederland krijgen bij: 
•    De drogist en de supermarkt
•    Een condoomautomaat in café’s en clubs
•    (Online) condoomwinkels

In het buitenland kun je meestal terecht in supermarkten of bij drogisten. Als je in Europa op vakantie bent, check dan of er een Europees CE-keurmerk op het pakje staat. Dan weet je zeker dat het goede, betrouwbare condooms zijn.
•    Condooms met een Europees CE-keurmerk zijn zowel geschikt voor vaginale seks als anale seks.
•    Veel condooms komen al met glijmiddel erop, maar wat extra kan geen kwaad. Zeker als het gaat om anale seks is dat belangrijk. Koop glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis. Massage-olie of zonnebrandcrème zijn niet geschikt!

Waar moet je nog meer op letten?

Condooms bewaar je op een koele en donkere plaats. Zoals een kastje naast je bed, een apart vakje in je rugzak of gewoon in je tas. 
•    Leg ze in ieder geval niet in de zon en zeker ook niet in de koelkast.
•    Let ook op met scherpe voorwerpen. Dus niet in je broekzak tegelijk met je sleutels.
•    Ook je portemonnee is niet zo’n goede keuze. Als je die steeds in je broekzak of op je lichaam draagt, kan het erg warm worden.

Bij de Sense Infolijn krijgen we soms de vraag of het wel oké is condooms mee te nemen in je koffer als je gaat vliegen. In de laadruimte van een vliegtuig wordt het behoorlijk koud, maar het blijft meestal gewoon boven de 5 graden. Condooms kunnen dus in de ruimbagage. Toch is je handbagage wel zo handig. Dan weet je zeker dat ze goed blijven.

Condoms, Kondome, Los Preservativos? Als je in het buitenland condooms koopt, is het wel handig om even te weten hoe je die dingen noemt. Tips vind je hier.

Sense.info is de betrouwbare website over seks en relaties. Via de Sense Infolijn kun jij bovendien al je vragen stellen over seks, via de telefoon, e-mail, de chat.
 

Gepubliceerd op 7 juni 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.