Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Cinemates zijn Jongeren van het Jaar

Cinemates zijn Jongeren van het Jaar

Door Chris

Kelvin Boerma (17) en Peter de Harder (19), beter bekend als het filmduo Cinemates, zijn vrijdagavond verkozen tot 7Days Jongeren van het Jaar 2013. Het tweetal kreeg maar liefst 40 procent van de stemmen en liet daarmee de andere genomineerden van de verkiezing ver achter zich.

De Cinemates maken korte filmpjes en vlogs, die supergoed bekeken worden op hun Youtube-kanaal. Dat ze populair zijn bleek wel tijdens de uitreiking. Op de vraag van presentator Ruud Feltkamp wie er speciaal voor de Cinemates waren gekomen, gingen tientallen handjes in de zaal de lucht in.

De Cinemates hadden een hoop fans meegenomen. Foto: Chris Heijmans

Kelvin en Peter kregen hun prijs uit handen van Scholieren.com-blogger Hidde, die vorig jaar de titel Jongere van het Jaar kreeg toebedeeld.

Naast de Cinemates waren ook zangeres Démira Jansen (16), Coen Postma (17), ELO-bouwers Tom Schoffelen (16) en Dante van der Heyden (17), producer/dj Julian Jordan (18), Nederlands jeugdkampioen judo Lisa Müllenberg (17) en acteur Nils Verkooijen (16) genomineerd. Verkooijen eindigde overigens op de tweede plaats.

Goed bezig

7Days heeft de verkiezing in het leven geroepen om te laten zien dat veel jongeren heel positief bezig zijn. "Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen namelijk vaak negatief", vindt hoofdredacteur Lotte Stegemans van 7Days. "En dat terwijl er tal van jongeren zijn die hartstikke goed bezig zijn en knappe prestaties leveren."

Bekijk een video van de Cinemates:

Het publiek is er klaar voor. Foto: Chris Heijmans

Gepubliceerd op 14 december 2013
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.