Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Christelijk Lyceum Veenendaal de leukste!

Christelijk Lyceum Veenendaal de leukste!

Door Ivo

Heel schoolgaand Nederland was de afgelopen weken in de ban van de SLAM! Schoolawards: de prijs voor de leukste school van het land. Vrijdagmiddag kwam de actie tot zijn climax in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar de uitreiking plaatsvond. Het Christelijk Lyceum Veenendaal ging er dit jaar met de felbegeerde prijs vandoor. 

De school mag zich nu een jaar lang de allerleukste school van Nederland noemen. Vorig jaar was de titel weggelegd voor de Van der Cappellen Scholengemeenschap in Zwolle, al stond het Christelijk Lyceum toen wel in de Top 5. Dit jaar namen ze dus revanche en staan ze op nummer één.

Wekenlange strijd

Al sinds 2005 strijden tientallen scholen om de titel 'Leukste School van Nederland'. Door middel van een wekenlange strijd en vooral heel veel enthousiasme moet de school zich bewijzen tegenover de luisteraars. De dj's van SLAM!FM gaan in de weken voorafgaand aan de uitslag langs bij de kandidaten om te controleren of de school nou echt zo tof is. Ook moet de school stemmen werven, dat kan bijvoorbeeld door ludieke acties. Zo zong een meisje live op de radio om haar school te promoten.

Lekkerste scholieren

Er wordt niet alleen een award uitgedeeld aan de leukste school; ook zijn er awards voor de lekkerste chick en lekkerste gast. Oordeel zelf:

Lekkerste chick - Foto: Danny van den Berg

Lekkerste gast - Foto: Danny van den Berg

Coolste conciërge en leukste docent

Ook de medewerkers van de scholen worden bij het prijzencircus betrokken. Zo is er een award voor de leukste docent en een award voor de coolste conciërge. 

Leukste docent - Foto: Danny van den Berg
Coolste conciërge - Foto: Danny van den Berg

De uitslag is vanmiddag (31 maart) om 17:00 te zien op SLAM!TV.

Gepubliceerd op 31 maart 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

G.

G.

hallo ivo ik en henk wisten niet dat jij ook beroemd was mag ik jou ahndtkeningen? dikke kus van gretha ( en ook wel een beetje van henk denk ik )

8 jaar geleden

Renske

Renske

hee wat leuk: m'n ouwe schooltje!

8 jaar geleden