Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Breng YOLO terug!

Breng YOLO terug!

Er wordt nogal lacherig gedaan over de uitspraak 'YOLO'. Misschien terecht. Het motto werd uitgevonden door rapper Drake in het liedje 'The Motto' en werd overgenomen door fans van het nummer als een excuus om domme dingen te doen. Inmiddels is YOLO een heus taboe geworden. Je mag de leus alleen nog maar ironisch gebruiken, of er wordt heftig naar je gefronsd.

Maar dat wil nog niet zeggen dat het eigenlijk een heel nuttig levensmotto is!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is het concept van 'je leeft maar een keer' niets nieuws. Ik ben niet de eerste om op te merken dat het begrip 'Carpe Diem' (vertaling: pluk de dag) in 23 voor Christus voor het eerst gebruikt werd in een gedicht, en in de verlichting over werd genomen als levensmotto. Dat rapper Drake dit oeroude gerecht serveert met een nieuw sausje van swag in een restaurant waar de drank gratis is, doet echter niets af van het nut van de uitspraak.

Het leek me dus nuttig nog eens even goed te kijken naar YOLO, zodat we erachter kunnen komen hoe je de spreuk toch kan toepassen in het dagelijks leven. Zonder als tiener zwanger te worden en voor je twintigste te sterven aan een drugsverslaving dus.

Comfort zone

Als je namelijk leeft met het besef dat je maar één keer te leven hebt, ga je op een veel bewustere manier om met de kansen die je krijgt. Hoe vaak zeg je nou 'nee' tegen gekke plannen omdat je niet uit je comfort zone wil komen? Hoeveel mensen leven er een veilig leventje met een baan van 9 tot 5 en elk jaar een vakantie naar Frankrijk? We leven als jongeren in de meest kansrijke tijd ooit, dus het is zonde om die kansen niet te pakken. Ga voor dat vwo-, havo- of vmbo-diploma! Ga langs alle toffe winkels in je stad/dorp om je cv met een beleefde glimlach in te leveren! Jaag je dromen na en steek je middelvinger op naar iedereen die zegt dat je het niet kan. Dit is lekker jouw leven, en je leeft hem maar één keer.

Gekke shit

Er is namelijk een verschil tussen leven alsof je maar één keer leeft en leven alsof elke dag je laatste dag is. Als je weet dat je nog maar een dag leeft ga je alleen maar gekke shit doen, je leeft immers nog maar een paar uurtjes. Als je leeft alsof je maar één waardevol leven hebt, kijk je wel uit! Als je dan verslaafd raakt aan drugs, verspil je misschien wel de helft van je leven. Je gooit de helft van je bestaan weg! Da's natuurlijk niet zo slim en daar zit 'm nou juist de kracht van YOLO in. Als je maar één keer leeft kun je dat ene leven maar beter niet verspillen aan drugs, alcohol, soa's en andere domme beslissingen. You only live once, dus kom van je reet af en maak er het beste van!

De comedygroep The Lonely Island omschrijft het nog het beste in hun liedje 'YOLO', waarin ze het hele concept van Drake 180 graden omdraaien en YOLO een nieuwe betekenis geven: 'You Ought to Look Out'.

"You know that we are still young / so don't be dumb / don't trust anyone / 'cause you only live once." 

Gepubliceerd op 13 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

helemaal gelijk

8 jaar geleden

H.

H.

Casper wat een kut verhaal... Weer 15min van me leven verspilt..
Je leeft maar een keer dus doe gekke shit!

8 jaar geleden

Renske

Renske

Wat een briljant beeld!

8 jaar geleden

Noah

Noah

Het beste beeld in mijn scholieren.com-carriere! Echt geweldig

8 jaar geleden

Casper

Casper

Thanks :)

8 jaar geleden

M.

M.

Dit verteld precies waar YOLO nou echt om draait. Ik en mijn vrienden deden laatst echt een YOLO-actie: we kochten slagroom en hagelslag. toen we op school aankwamen met die dingen waren andere vrienden die chips hadden gekocht. we hebben van die slagroom en hagelslag een mix gemaakt en het gebruikt als dipje voor de chips. Dat was echt vreemd!

8 jaar geleden