Bijna blut? Zo kan je toch op vakantie

Door Daniëlle

Zomervakantie: een dikke zes weken hoef je eindelijk eens helemaal niet aan school te denken. In plaats daarvan kun je lekker een zakcentje bijverdienen en verder eindeloos chillen. Misschien heb je wel zin om er eens een paar dagen tussenuit te gaan, en dan natuurlijk wel zonder je ouders. Maar ja, op je schamele scholierenbudget kom je niet heel ver. Of toch wel? Met deze spotgoedkope vakantietips kun je er toch nog wat moois van maken.

Ga toch fietsen

Je trouwe stalen ros wordt in de vakantie waarschijnlijk vooral gebruikt voor tripjes naar het zwembad, maar het is ook een prima manier om goedkoop weg te komen. Slinger een stel fietstassen achterop (of pak je rugzak vol) en je kunt op pad.

Vervolgens kun je zoeken naar jeugdhostels of kampeerplekken. Voordeel van een hostel is dat je weinig bagage hoeft mee te nemen, nadeel is wel dat het niet de allergoedkoopste manier is. Met kampeerspullen achterop (met een spin van de plaatselijke bouwmarkt kun je aardig wat spullen meeslepen) kom je ook heel ver. Dat zware gasstelletje kun je wel thuislaten: ook op maaltijdsalades en een patatje van de lokale cafetaria kun je prima leven.

Wil je wat verder weg? Pak dan de trein! Tijdens juli en augustus mag de fiets de hele dag mee in de trein, als je maar een dagkaart fiets (voor zes eurootjes) hebt gekocht.

Word koopjesjager

Geen zin in zo’n houtje touwtje-fietsvakantie? Ga dan lekker surfen! Op het web, welteverstaan. Op het internet is het namelijk kinderlijk eenvoudig om goedkope last-minuteaanbiedingen te vinden. Vooral busreizen kun je voor een prikkie boeken. Maar ook last-minute vliegreizen zijn zelfs voor scholieren prima te betalen. Een vliegreis kost dan soms nog maar 19 euro. Prima toch? 

Ook een optie, maar nog een tikkie onzekerder: vakantieveilingen. Met slim bieden en een hele hoop geluk kun je zo een spotgoedkoop reisje binnenhengelen, maar als je pech hebt vis je achter het net. 

Bankhangen

Nu we het toch over surfen hebben: couchsurfing is ook nog een optie. Groot voordeel: het is nog gratis ook. Disclaimer: wel met iemand samen doen, want je weet natuurlijk nooit waar je terechtkomt.

Officieel moet je als je gaat couchsurfen ook je eigen bank beschikbaar stellen, maar je kunt altijd nog stellen dat het nét niet uitkomt en de status 'maybe accepting guests' instellen.

Connecties

Om goedkoop weg te gaan kun je natuurlijk ook je netwerk inzetten. Duik in je Facebookvriendenlijst of ga in je stamboom op zoek naar een verre achterachterachternicht in de stad van jouw keuze. Bel/mail/rooksignaal wat heen en weer en misschien kun je wel een slaapplek fixen. Absoluut de goedkoopste manier om wat van de wereld te zien, maar de kans dat je in Londen, Rome of Bangkok uitkomt is natuurlijk niet zo groot.

Pak de trein

Wil je wel wat verder weg? Dan is interrailen een goede optie. Als jongere krijg je namelijk 25% korting op dit treinkaartje waarmee je onbeperkt door praktisch heel Europa kunt treinen. Zie je ook nog eens wat van de wereld!

De achtertuin

Werken alle voorgaande opties om wat voor reden toch niet? Dan kun je altijd nog vakantie gaan vieren in de achtertuin. Bel een vriend, zet je (geïmproviseerde) tent op en voilà! Om het vakantiegevoel te verhogen kun je een lekker tropisch muziekje opzetten en brood/worstjes/marshmallows roosteren boven de vuurkorf. Ben je toch nog een beetje weg.

Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op 13-07-2015.

We zijn met vakantie, jij waarschijnlijk ook. Check ons in het nieuwe schooljaar!

Gepubliceerd op 19 juli 2019
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.