Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bijna alle vwo'ers hebben de gevreesde rekentoets gehaald

Bijna alle vwo'ers hebben de gevreesde rekentoets gehaald

Door Merel

97 procent van de vwo'ers heeft de rekentoets dit jaar gehaald. Dat maakte het ministerie van Onderwijs vandaag bekend. En dat is nog zonder de uitkomst van sommige herkansingen, die na de zomer pas binnenkomen. Het lijkt er dus op dat de ophef over de nieuw ingevoerde toets niet echt op z'n plaats was. Of...?

Er was veel over de rekentoets te doen de afgelopen jaren. Hij werd ingevoerd, er kwamen veel protesten tegen (van zowel politieke partijen als het LAKS), en Tweede Kamerleden zouden hem zelf niet eens kunnen maken

Uiteindelijk werd besloten dat alle niveaus de toets dit jaar moesten maken, maar dat hij alléén voor vwo'ers zou meetellen voor het examen. En dat wilde zeggen: geen afgeronde 5 voor de rekentoets, geen diploma. 

Vandaag werd dus bekend dat het overgrote deel van de vwo'ers de toets gewoon gehaald heeft. Onze blogger Jasmijn zei het al: hij was best een makkie. Was alle ophef dan voor niks?

Nou, niet echt: op de havo en het vmbo, waar de toets dus nog niet meetelt voor het examen, waren de resultaten beduidend minder goed: daar haalde tussen de 62% en 93% van de leerlingen maar een voldoende. Als de rekentoets daar ook al bepalend was geweest voor het slagen, hadden dus een stuk minder havisten en vmbo'ers hun diploma gehaald dit jaar. 

Het lijkt er dus op dat er nog heel wat moet verbeteren in het rekenonderwijs op het vmbo en de havo, voordat de toets daar ook een verplicht onderdeel van het examenprogramma wordt.

Gepubliceerd op 14 juni 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.