Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Besties for life

Besties for life

Vriendschap. Dat is rollen door het gras, vijfentwintig muggenbulten. Huilen met tuiten, fijne feestjes en foute dansjes. Het zijn die weirdo's met wie je bankhangend, benen wiebelend in de lucht, speculeert over het toekomstperspectief. Het zijn die goedbedoelde nee-joh-je-taart-ziet-er-echt-goed-uit-hoor-echt berichtjes, die uitmonden in fuck-niet-leugenaar-hou-van-je afgesloten met een slijmerig rood hartje. Vriendschap is... fijn.

Ik ga langs bij drie jongeren en hun beste vriend(in), vraag hen naar hun vriendschap én wat die zo bijzonder maakt. Waarom zijn zij eigenlijk zulke goede vrienden? En hebben ze nog iets hartveroverends te vertellen over hun BFF?

"Adios, ladies" – Lieke, Thijs en Evi
Lieke, Thijs en Evi leerden elkaar afgelopen jaar kennen, maar zijn nu al dikke vrienden. Dragen matching pyjama's, kijken slechte films na het stappen en crossen hun vingers voor de doorbraak van het woord 'attent'. 

Lieke, Thijs en Evi

Thijs en Evi over Lieke: "Spontaan, vrolijk, schaamt zich nergens voor en een held in bedden opmaken!"
Lieke en Evi over Thijs: "Stiekeme party animal en een lieve, nette, betrouwbare schattenpoepie."
Lieke en Thijs over Evi: "Twijfelkont, behalve op de 3e van de maand. Een pyjamabuddie, vegetarische jongensmagneet en een Snapchatprinses met wie je fantasy-verhalen kan delen."

"Max kan geweldig fietsen!" – Max en Max
De vriendschap tussen Max en Max bestaat uit drie toevalligheden: 1.) Max! 2.) Met (bijna) hetzelfde profiel, kwamen ze met z'n tweetjes in een stamklas. Met elkaar als 'enige kennis' werden ze naast-elkaar-zit-maatjes for life. 3) Ze kwamen elkaar toevallig tegen tijdens een meivakantietje Berlijn. Ik bedoel. De Grote Regisseur heeft bij deze twee wel heel erg naar vriendschap gehint. 

Max, Max

Capuchon Max over die andere Max: "Fantastische naam, Max. Door dezelfde denkwijze en grappen, ben ik losser en actiever geworden. Waarvoor dank!"
Die andere Max over Capuchon Max: "Altijd op tijd met zijn waardeloze humor- die ik overigens volkomen deel: kloesoe-kloesoe."

"Jij het steekwoord, ik de zin!" – Brechje en Ianthe
Brechje en Ianthe kennen elkaar al sinds de basisschool. Ondanks dat ze nu niet meer bij elkaar op de middelbare school zitten, blijven ze homies 4 ever. Taylor Lautner is immers altijd hun celebrity crush gebleven.

Ianthe en BrechjeIanthe over Brechje: "Brechje is eigenlijk gewoon álles: een goede luisteraar, aardig, positief, leuk, lief en een Twilight-fanaat."
Brechje over Ianthe: "Een doorbijter en hard to get- bij de jongens dan, hè. Toekomstig horeca-maatje en een, nou ja, gewoon, een vriendin."

Vriendschap. Dat is vallen en opstaan- maar niet altijd op dezelfde manier. Gezelschapsspelletjes in donkerbruine kroegen met rondspetterend consumptiekwijl door het onvoorstelbare harde geluid van de dansmuziek op je wangen. "Vriendschap gaat gewoon vanzelf," zegt Ianthe. (Die vind ik mooi.)

Moraal van het verhaal: vertel je vriend(in) wat hem/haar nou zo'n fucking goede vriend(in) maakt. Dat doet goed. Echt. #spreadthelove

Gepubliceerd op 14 februari 2015
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

C.

C.

Klinkt helemaal leuk, pyjamabuddyprinses Evi lijkt me wel een feestbeest :)

9 jaar geleden

F.

F.

Omg Soof bestie for life ! Wij zijn gewoon awesome. Delen gênante momenten. Random dansje in de avond op straat. Ik zei al gewoon awesome!

9 jaar geleden

S.

S.

Heel veel liefde! *stuurt slijmerig groot rood hartje waar de luvv vanaf druipt*

9 jaar geleden

E.

E.

Wat schrijf je toch weer leuk, Soofje! ^^ hele dikke plofviskus!?

9 jaar geleden

S.

S.

oooh, eeeff! Dankjewellll! Kusjesss! <3

9 jaar geleden

M.

M.

Super leuk geschreven stukje! Wou dat ik zo kon schrijven zeg...Maar echt leuk & lijken me leuke vrienden joh hihihi xx

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.