Bedank de superheld van jouw school

Door Kim

Zonder hen was er geen schoolfeest, jaarboek of Valentijnsdagactie. Geen talentenjacht, schoolkrant of leerlingenraad.

Het zijn de superhelden van jouw school en de Vlaamse Scholierenkoepel wil de 200 Vlaamse leerlingen die dat het meest verdienen, een dagje verwennen.

Beloon Je Vrijwilligers heet de actie van het VSK. Scholieren.com vindt dat hun Nederlandse broertje, het LAKS, de actie over moet nemen. En in dat geval nomineren wij in ieder geval onze blogger Merel direct. Want dat is er zo eentje.

Ontroerende inzendingen

Het VSK heeft al een flinke bak nominaties binnen en die ontroeren ons de pan uit.

Karin: "Ik nomineer vier leerlingen die bij mij op school de Wereldwinkel runnen en al hun vrije tijd steken in het organiseren van de Wereldwinkeldag. Dat is natuurlijk een dikke merci waard!"

Joop: "Ik geef het supercomité op dat op mijn school ons Europese uitwisselingsproject regelt. Ze organiseren niet alleen de uitwisseling zelf, maar ook activiteiten die daarmee te maken hebben en wedstrijdjes om het project populairder te maken. Samen verzetten ze dus bergen werk!"

Sanne: "Ik nomineer de kernraad van mijn school. Niet alleen omdat ze de klachten van de leerlingen altijd uiterst serieus nemen en daar wat aan doen, maar ook omdat ze een hoop scholierenactiviteiten organiseren zoals het jaarlijkse schoolgala. Als er leerlingen zijn die een verwendag kunnen gebruiken, zijn zij het wel."

Nomineren die hap

De superhelden van jouw (Vlaamse) school kun je hier nomineren, maar doe dat wel vóór dinsdag 20 maart. Barst jouw school uit z'n voegen van alle mooie leerlinginitiatieven? Vul dan gewoon meerdere formulieren in. De VSK kiest eind maart samen met een jongerenjury die 200 allervrijwillgendste vrijwilligers. Die worden op 20 april in de watten gelegd op 'n chique verwendag van de Vlaamse Scholierenkoepel.

Zodra het LAKS aankondigt de actie over te nemen, dan melden we dat natuurlijk direct. ;)

Dezelfde actie bestaat er trouwens ook voor Vlaamse gemeentelijke jeugdraden: klikkerdeklik. P.S: de namen van de leerlingen hierboven hebben we verzonnen om hun privacy te bewaren, maar de verhalen zelf zijn echt.

Gepubliceerd op 6 februari 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Welk jaarboek?

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast