Bang voor de Bibliotheek

Bang voor de Bibliotheek

Femke

Femke is Bang voor de Bibliotheek.Vroeger las ik veel, heel veel. Op school raffelde ik al mijn taal en rekenwerk af, want als je klaar was mocht je iets voor jezelf doen. Ik ging dan altijd lezen.

Ik las de hele boekenkast leeg, en daarna begon ik weer van voren af aan. Na school ging ik altijd vlot naar huis, want daar wachtte nieuwe boeken van de bibliotheek op mij.


Boeken met boete


Helaas was er een probleem. Namelijk de bibliotheek. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar kreeg, maar elke keer als ik mijn boeken in kwam leveren, had ik er boete op staan. en niet zo'n klein beetje ook. Ik heb mijn spaarpot best vaak leeg moeten kieperen op de toonbank van de bieb.

Ook ben ik eens een boek kwijtgeraakt.
Ik had de 'Je boeken zijn te laat' briefjes die thuisgestuurd werden genegeerd.
En stiekem verstopt voor mijn ouders. Ik wist namelijk echt niet meer waar dat boek gebleven kon zijn... Op het einde werden de briefjes steeds bozer. Zelfs rood onderstreept.  Ik werd een beetje bang, helemaal toen mijn ouders de briefjes vonden.. Het verhaal eindigde dat ik stond te huilen in de bibliotheek. En dat de bibliotheekmevrouwen mij zielig vonden. Ik moet toegeven, toen was ik nog heel klein en schattig, dat zou mij nu niet meer lukken.


Bezoek aan de bieb


Sindsdien ben ik een beetje bang geworden voor de bibliotheek. Ik heb me er al tijden niet vertoond. Tot een paar maanden geleden. Mijn mondeling voor Nederlands (12 boeken bespreken) kwam eraan. Dus ik moest de boeken maar eens gaan lezen. Dapper ben ik de bieb ingelopen, heb de boeken gezocht,
en ik ben er weer mee naar huis gegaan: missie geslaagd. En zo eng was het niet eens.


Betalen


Nu komt mijn jeugdtrauma weer naar boven, iedere keer als ik de stapel met boeken voor me zie liggen. Een klein laagje stof is er op neergedaald, aangezien ze er al bijna twee maanden liggen. En het eerste 'Je boeken zijn te laat' briefje is al binnen... Ik denk dat ik zo maar eens ga beginnen met mijn spaarpot om te kieperen.

Gepubliceerd op 8 februari 2010

REACTIES

L.

L.

Ik herken het helemaal! Ik heb in 2009 ongeveer 3x een boete gehad van €20,- , best zonde van m'n geld xD

14 jaar geleden

K.

K.

Sommige mensen stoppen met het lenen van boeken bij de bieb, omdat de boetebedragen anders zó hoog zouden worden, dat het kopen van de betreffende boeken goedkoper is. Kan ook best handig zijn.

14 jaar geleden

I.

I.

lezen is tof !!! :)

14 jaar geleden

A.

A.

Oh, de bibliotheek is m'n grote vriend. Ik heb ook wel eens een boete, maar niet heel vaak eigenlijk. Mijn moeder wel, dus moet ik ze constant verlengen. xD

14 jaar geleden

M.

M.

Terugbrengen, NUUUUUU!

14 jaar geleden

L.

L.

je moet ze gewoon zo vaak mogelijk verlengen. Doe ik ook werkt prima!! Kan ook via internet.

14 jaar geleden

A.

A.

ik ken je probleem. altijd boete maar dan op school, en dan zit ik op school en dan vergeet ik weer mijn geld.
is heel vervelend

14 jaar geleden

M.

M.

Lastig probéem! Vooral als de bibliotheek niet in jou woonplaats is.
Kijk regelmatig even op internet wanneer je boeken in moet leveren, zet het des noods in je agenda!
Komt het in de buurt, even verlengen!
Succes - :)

14 jaar geleden

-.

-.

Ik heb al zo vaak meer dan 40 euro uitgegeven aan de bieb terwijl het gelijk om de hoek is :$

14 jaar geleden

P.

P.

test

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.