Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Appie populairste werkgever onder jongeren

 Bij de Jumbo, Action, Scholieren.com, de kaasboer om de hoek en de Albert Heijn, bijna overal kom je ze tegen: scholieren die iets willen bijverdienen. Vaak gaat het om jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Van al die verschillende werkgevers is de Albert Heijn verkozen tot de favoriet. Dit  blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group. Waarom is Albert Heijn dan de favoriete werkgever van het jaar? Je hoort het van Demi en Annabel.

Demi (15) werkt sinds de zomervakantie bij de Albert Heijn. Ze vertelt waarom ze het zo'n leuke werkgever vindt. "Het is eigenlijk altijd wel gezellig. Want als je  aan het vakkenvullen bent, kan je altijd wel met mensen praten. Ik moet ook zeggen dat ze me best goed betalen in vergelijking met andere supermarkten", lacht ze. Demi krijgt €3,57 per uur. "Verder is het gewoon een fijne winkel, vind ik." Maar zijn er dan ook dingen die ze minder leuk vindt? "Ehm, eigenlijk ga ik altijd wel met plezier naar mijn werk toe. Nadelen of dingen die ik echt niet leuk vind, zijn er niet."

Leuk collega's

Annabel, 17 jaar, heeft zo'n twee jaar bij de Albert Heijn gewerkt. Eerst als vakkenvuller, maar in haar laatste maanden vooral als kassière. Een half jaar geleden stopte ze. "Ik was 15 toen ik ermee begon. Een nicht van mij werkte er al dus ik kon zo binnenkomen. In het jaar erna heb ik er met plezier gewerkt. Ik had ook veel collega's waar ik goed mee overweg kon", vertelt de scholier. "Toen kwam er zo'n half jaar geleden iets van een café voorbij dat stukken beter betaalde. Niet dat ik bij de Appie slecht betaald kreeg, in tegendeel, maar dit was gewoon te aantrekkelijk."

Werktijden

Over de werktijden is Annabel positief. Het is bij de AH namelijk mogelijk om zelf in te delen wanneer je kan en wilt werken. "Dat was heel handig, want ik was toen nog best druk met school. Het zou vervelend zijn als je plotseling ingeroosterd zou worden op een drukke dag met veel huiswerk."

Andere bedrijven die hoog scoren in het onderzoek zijn: Jumbo, Action, Kruidvat, Dirk, Plus, Lidl, McDonald's en COOP. 

 

 

Gepubliceerd op 20 mei 2019
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.