App: Office Lens

App: Office Lens

Wij hebben BYOD (bring your own device) op school, dat betekent dat je een laptop, tablet of telefoon mag gebruiken onder de les. Soms maak ik foto's van het bord, zodat ik ze kan bewaren en later aantekeningen kan maken. Maar dat ziet er meestal niet uit. Alles is vaak schots en scheef, en je ziet de rest van de muur. Microsoft Office Lens belooft dit beter te doen. In mijn video doe ik 't even voor.

Met Office Lens kun je een foto maken van tekst op bijvoorbeeld een schoolbord. De app maakt er vervolgens een goed leesbare scan van, waarbij je de tekst direct in Word kunt aanpassen. Handig voor als jij diegene bent die altijd scheve antwoordbladen via de WhatsApp doorstuurt! 

Zodra je Office Lens opstart krijg je een beeld van je camera met 4 knoppen. Flitser, het type document dat je fotografeert (document, whiteboard of een normale foto), opties en foto nemen. Als je een foto hebt genomen kan je hem bijsnijden, maar dan op een soort 3D-manier: je krijgt vier punten en aan de hand daar van kun je het plaatje bijsnijden.

Maar ik heb een telefoon met ultrafocusmegaplus!

Ja, dat snap ik, maar deze app doet het goed. Als je de whiteboard-modus kiest, worden veel kleuren wat grijs en maakt hij de lijnen goed zichtbaar. Dit vind ik meteen ook de beste functie, want Document en Photo zijn nagenoeg hetzelfde. Omdat deze versie van Office Lens nog een beta (testversie) is zal het zeer waarschijnlijk nog gaan veranderen. 

Simpel

De app is makkelijk, snel in gebruik en tot zover ben ik nog niks tegengekomen waar ik van baal. Nadat je de foto hebt genomen en de nodige aanpassingen hebt gemaakt, kan je hem makkelijk delen met OneNote (notitieprogramma van Microsoft), OneDrive, Word, PowerPoint of de galerij. Je kunt er ook een pdf'je van maken. In de geschiedenis zie je alle mooie kiekjes en kan je ze opslaan en delen. Je kan makkelijk de resolutie instellen, flits en veel meer. Het instellingen-menu is wel een beetje een rommeltje. Maar zoals ik al zei: het is een beta-versie, en dus zitten er nog scherpe kanten aan.

Ik gebruik Office Lens in de klas en het werkt goed. Na dit blog wil ik dus nergens meer foto's zien van een whiteboard die niet bewerkt zijn ;-)

Download hem voor: iOS | Android (BETA) | Windows Phone

Ik heb de beta versie gebruikt omdat hij nog niet officieel uit is op Google Play.

Gepubliceerd op 21 april 2015
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.