Reacties op de examens, het laatste examennieuws, je voorlopige cijfer berekenen en de antwoorden.

 


Alles over de eindexamens Alles over het CSE

Door Pim

De enige briefkaart die je misschien nog krijgt komt waarschijnlijk van je lieve oma of die tante uit een ver land. Daar komt binnenkort verandering in: met de app Klepper kun je een kekke kaart met zelfgemaakte foto sturen naar een adres van jouw keuze.

Nu moeten we het vaak doen met vreemde stripfiguren die je feliciteren vanaf een stukje onpersoonlijk karton of een foto van een smerige slagroomtaart met twee kaarsjes te weinig. Klepper doet het nét even anders en maakt je kaart een stuk persoonlijker dan de gemiddelde kaart uit de boekhandel.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Eigen foto

Je opent de app en krijgt meteen de vraag of je een nieuwe foto wil maken of uploaden. Als je een keuze gemaakt hebt uit een van de jolige, verjaardagswaardige of andere geschikte foto's op je telefoon of een spetterende selfie hebt gemaakt, kun je 'm nog even bijsnijden en klaar ben je. 

Een onderschrift bij je foto zetten kan, maar verwacht geen ellenlange teksten te kunnen neerpennen bij die super emotionele foto van jou en je best-friend-forever. 60 tekens is de max. Dat is dus: "Scholieren.com is echt aller-aller beste website evah. Xx mij!" en geen teken meer.

Versturen

Als de mooiste foto en de beste tekst zijn uitgezocht volgt het proces van versturen. Je kunt een adres toevoegen via de adressen die je in je telefoon hebt staan of gewoon door het zelf eventjes in te voeren. 

De app heeft nóg een handige functie: als je alleen het mailadres van iemand kent, maar niet zijn postadres, kun je Klepper een persoonlijk mailtje laten sturen waarin je het adres opvraagt. Reageert de ontvanger, dan wordt de kaart automatisch naar dat adres verstuurd, zo niet dan krijg je je credits terug.

Versturen

Credits? Ja, credits. Een kaartje versturen kost helaas natuurlijk wel geld. Je betaalt in de app met credits, die je via PayPal en iDeal kunt kopen. Met één credit verstuur je één kaart en de prijs per credit gaat omlaag naarmate je er meer koopt. Eén kaart voor €2,79; drie voor €2,33 per stuk en tien voor €1,99 per stuk.  Dat vond ik in eerste instantie nogal duur, maar in de winkel kost een verjaardagskaart plus postzegel je ook al snel twee euro.

De volgende keer dat je zo'n suffe kaart uit 't rek trekt voor dat mormel van een nét tweejarige neefje of nichtje, vraag je dan af: kan een kaart met gekke bek van mezelf met opgetekende snor nu kwaad. Nee? Klepper.

Website: klepperklepper.com
Android: Gratis
iOS: Gratis

Gepubliceerd op 19 maart 2014

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.