Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Acht luisterboeken voor de zomer

Acht luisterboeken voor de zomer

In samenwerking met Storytel

Nog heel even strijden en dan breekt de zomervakantie aan. Even geen school, (online) lessen en toetsweken. Dat betekent uitslapen, afspreken met vrienden en dingen doen waar je normaal niet aan toekomt, zoals het lezen van een boek. 

We geven je in dit blog een aantal (zomerse) leestips, die je kunt terugvinden op Storytel, een platform voor luisterboeken. En speciaal voor Scholieren.com bieden zij nu de app 30 dagen gratis aan!

Schuld - Mel Wallis de Vries 
Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Boy 7 - Mirjam Mous 
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemail-bericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem...

Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini 
De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Mariam is alleen niet de enige vrouw in het leven van Rasheed. Hij redt Laila, die een raketaanval heeft overleefd. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon kan schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

Roadtrip - Suzanne Vermeer
Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om...

Je kunt in je vakantie natuurlijk ook alvast een aantal boeken luisteren die op je leeslijst staan!  

Het Diner - Herman Koch 
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.

De Tweeling - Tessa de Loo
Twee vrouwen op leeftijd, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster.

Het Smelt - Liza Spit 
In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden...

Alles wat er was - Hannah Bervoets
Er komen acht mensen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op.

Luister nu je favoriete boeken! 

Je kunt met Storytel waar en wanneer je maar wilt de boeken voor je leeslijst luisteren. Probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 

Dit artikel is eerder verschenen (juni 2021)

Gepubliceerd op 29 juni 2022