Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hulp gevraagd: vage docent

Hulp gevraagd: vage docent

Door Kim

"Ik raak helemaal gestresst van mijn profielwerkstuk," zegt Karlien (17). "Op zich vind ik het best leuk om er mee bezig te zijn, maar mijn docent is niet duidelijk. De ene keer zegt ze dit, de andere keer zegt ze dat. En ondertussen heb ik het idee dat ik al een paar maanden aan het dobberen ben. Volgens mij weet ze zelf gewoon niet goed wat de bedoeling is en ze heeft nóóit eens de tijd voor me." Wat doe jij in zo'n situatie?

Gepubliceerd op 8 februari 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Gewoon doorvragen. Zet desnoods je precieze vragen op papier en vraag of ze deze schriftelijk wil beantwoorden. Zo kun je haar antwoord rustig doorlezen en uitpluizen.
En als het echt niet lukt zou ik naar een andere leraar gaan om hulp te vragen.

14 jaar geleden

M.

M.

Inderdaad gewoon doorvragen!

14 jaar geleden

B.

B.

overleg met je deelschoolleider, zeg dat je niet kan opschieten met deze docent en mischien mag je wel een nieuwe dcoent

14 jaar geleden

M.

M.

Dat is balen! Misschien kan je naar haar toe gaan en een afspraak met haar maken. Schrijf al je vragen op en vertel haar dat ze niet duidelijk is. Misschien is het handig om haar te laten zien wat je er al wel aan hebt gedaan (ik neem aan dat je er al iets aan hebt gedaan, aangezien het al februari is). Als je er nog niet veel aan hebt gedaan, vertel haar dat en zeg erbij dat het komt doordat zij onduidelijk is.

Of ga naar een andere docent.

14 jaar geleden

G.

G.

Doorvragen is inderdaad altijd goed. Vraag of ze je vragen per mail wil beantwoorden, zo heb je haar antwoord zwart op wit staan en kun je daar altijd naar verwijzen. Vertel haar dat je het vervelend vind dat ze nooit tijd voor je heeft. Wordt het niet snel beter? Leg het dan voor aan een andere leraar of de sectordirecteur.

14 jaar geleden

D.

D.

Ga een afspraak maken met je docent en stel haar de vragen. Op die manier heb je ook genoeg contact met haar gezocht, dus als het niet goed verloopt ligt het niet aan jou. Probeer ook een andere leraar om tips te vragen. Een andere leraar erbij betrekken is niet verboden en kan heel erg handig zijn.

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.