Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

"Verdiep je in politiek, en het is niet meer saai."

"Verdiep je in politiek, en het is niet meer saai."

Jacky

Jacky Stevens (16).Wij jongeren dragen de toekomst, wij zullen over een aantal jaar dit land vertegenwoordigen, kortom: wij ZIJN de toekomst. Het is dan ook van belang dat jongeren betrokken raken bij de politiek die bij mijn generatie overigens nog al eens bekend staat als "geitenwollen sokken gepraat, ingeslapen parlementariërs." Wanneer men zich echter meer verdiept in de zogenaamde ?saaie?  politiek, zal er gemerkt worden dat het helemaal niet zo saai is.

Jacky Stevens (16) is nu bezig met Hero Brinkman een jongerenafdeling voor de PVV op te richten. Ze schreef op verzoek van het Scholieren.com Weblog deze gastcolumn, over haar politieke visie.

Politiek draait om actualiteit, om de maatschappij, wat moet er veranderd worden in Nederland, wat dient onveranderd te blijven? Dit alles zijn vragen waar ook jongeren bij gebaat zijn. Het is belangrijk dat jongeren gehoord worden, zo ook de jonge PVV sympathisanten. Samen met Hero Brinkman (PVV Kamerlid) werk ik aan de potentiële jongerenafdeling van de PVV. We zijn bezig met een, als 't ware, overtuigingsactie: het is aan ons de nieuwe PVV fractie  te overtuigen van een jongerenorganisatie. Wij zijn druk bezig met dit voornemen, maar kunnen jullie hulp absoluut gebruiken. Ben je voorstander van een PVV jongerenafdeling? Onderteken dan nu deze petitie: http://petities.nl/petitie/pvv-jongerenorganisatie  

Waarom de PVV? Heel simpel.
Nederland is niet meer wat het ooit was. We kampen met grote problemen die opgelost dienen te worden. Ons land is onveilig. De PVV investeert in veiligheid en wil dan ook 10.000 extra politieagenten die niet doen aan ?burgertje pesten?, maar die daadwerkelijk de straten opgaan om criminelen van de straten te bannen. De straffen dienen verzwaard te worden. Na drie ernstige geweldsmisdrijven levenslang. De zorg voor onze ouderen moet en kan vele malen beter: meer handen aan het bed, de PVV wil 10.000 extra verpleegkundigen. De PVV wil ook meer wegen, geen kilometerheffing, beter onderwijs, beter dierenwelzijn en lagere belastingen voor burgers en ondernemers.  
We zitten in een crisis en dus dient er te worden bezuinigd. De PVV pakt, in tegenstelling tot andere partijen, niet de burger aan, wij zijn tenslotte niet degene wie deze crisis hebben veroorzaakt. De PVV is de enige partij waarbij de gewone burger er niet op achteruit gaat. Aan de AOW, het eigen risico, de hypotheekrenteaftrek, het ontslagrecht, de WW, de studiefinanciering en OV-jaarkaart wordt niet getornd. Er zijn tal van andere geldverslindende projecten, voornamelijk linkse hobby?s, waarop bezuinigd kan worden: ontwikkelingshulp, Europa, de staatsomroep, de JSF, de export van kinderbijslag, het aantal ambtenaren en de massa-immigratie.  
Sta je achter een beter Nederland? Dan sta je achter de PVV!

Scholieren.com organiseert deze week chatsessies met politici. Vanmiddag met PVV'er Hero Brinkman, maandag met GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi. De redactie van Scholieren.com steunt geen enkele politieke partij, maar wil jullie -onze bezoekers- de gelegenheid bieden in contact te komen met landelijke politici.

Gepubliceerd op 3 juni 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

-.

-.

o god, een jongerenversie van de pvv, ik zou me kapot schamen als ik iemand ken die daarbij zat.
die studiefinanciering is echter wel een goed punt, MAAR alle cultuur moet weg, ontwikkelingshulp, europa. wtf, linkse hobbies????

13 jaar geleden

E.

E.

Wat ben ik toch blij met zwarte watervaste stiften :),

Geert Wilders heeft al heel wat lelijke snorren en balkjes voor z'n ogen dankzij mij :3

13 jaar geleden

G.

G.

Waarom de straffen verzwaren als dit geen zin heeft. Een onderzoek (gepubliceerd in psychologie magazine) heeft aan getoond dat straf verzwaring vanaf een bepaald punt niet meer helpt. Wij zijn dit punt al lang overschreden dus waarom dan toch voor verzwaring gaan? Je kunt zeggen dan zijn ze toch langer van de straat maar dat helpt niets al ze daarna weer de fout in gaan. Maar je kunt beter investeren in het terug brengen van gedetineerde in de samenleving.

Meer wegen is ook een punt wat natuurlijk op veel plekken niets gaat opleveren. Want met meer wegen verplaats je het probleem naar een knooppunt verderop. Je kunt mijn inziens echt beter in het OV en in het thuis werken investeren. Want een HSL naar Gelderland en Friesland kan er al voor zorgen dat veel mensen weg trekken uit de steden.

En waar denkt de PVV dit allemaal van te betalen?
Ontwikkelingshulp? 4.8 Mld maar hiervan vloeit natuurlijk een deel terug. Plus dat dit verplicht is(minimaal 0.8% van BBP).
Europa: dit lijkt me zeer onverstandig omdat we de EU echt nodig hebben.
De staatsomroep: goede programma's als Zembla, de KVW en reporter eruit gooien?
Aantal ambtenaren: de overheid is gebouwd op een aantal burgers. Hierdoor kan je nauwelijks ambtenaren ontslaan omdat de service hierdoor hard achteruit gaat.

En laten we alsjeblieft de linkse hobbies gewoon bestaan. Deze kunnen nog wat vrolijkheid in ons leven opleveren.

13 jaar geleden

A.

A.

Jongeren interesseren voor politiek? JA!
De PVV? NOOIT!!! Jongeren warm laten lopen voor de PVV, dát is pas je land naar de verdommenis helpen! Ik zou me serieus kapotschamen voor iemand van mijn leeftijd die zich bij zo'n ondemocratisch vies partijtje aansluit.
En maar zeuren over die massa-immigratie, die zogenaamde gewone man, de veiligheid en nog meer sprookjes van de rechtse Gebroeders Wilders en Brinkman.
Het is bewezen dat Amsterdam onder Cohen veiliger was geworden! De 'linkse' aanpak werkt op de lange termijn gewoon beter. Stelletje racisten!

13 jaar geleden

I.

I.

Als keurige scholier moet ik natuurlijk even zeggen: het is 'veranderd' in de zin 'wat moet er verandert worden'. Het is hier namelijk voltooid deelwoord.

Over de rest van de tekst, het spijt me zeer, ga ik natuurlijk niet serieus nadenken.

13 jaar geleden

S.

S.

Lol @ Sta je achter een beter Nederland? Dan sta je achter de PVV!


Probeer het zo maar eens, zonder te tornen aan AOW, HRA, WW, stufi. Nederland moet 25 miljard bezuinigen. Dat bereik je niet met roepen dat mensen met een ander kleurtje eng zijn. 10.000 aganten hebben geen effect, vergeleken met de kosten. Dit geld investeren in onderwijs werkt beter. Je kan als partij wel vanalles willen, maar dat kost nu eenmaal geld. Wat de PVV doet, is dingen beloven die nooit waargemaakt kunnen worden.

13 jaar geleden

M.

M.

Interessant, misschien ook maar even tekenen?

13 jaar geleden

V.

V.

Hoe gaat dat precies samen, meer wegen en beter dierenwelzijn? En ik begrijp die focus op veiligheid nooit zo goed, Nederland is toch helemaal niet onveilig?

13 jaar geleden

H.

H.

Beste jacky, toen ik je foto zag, dacht ik "dat is een slimme piet". Toen ik het artikel las ging je steeds naar beneden in mijn ogen.

"Sta je achter een beter Nederland? Dan sta je achter de PVV!"

Is het niet

"Sta je achter een moslim vrij Nederland? Dan sta je achter de PVV!"

Je bent een ongelooflijk blind mens als je echt een jongeren afdeling voor de PVV wilt opstarten. Ik zie het al voor me "10 skinheads en 10 meisjes die niet tegen hoofddoekjes kunnen".

Iig, succes met het verpauperen van onze normen en waarde. (y)




13 jaar geleden

D.

D.

Omg. ;''$
Waarom hebben ( sommigen van jullie) hekels aan moslims. Ze doen jou niets aan, en je moet niet naar ''slechte Marokkaanse jongeren kijken'' want niet iedereen is zo, De feiten die je opnoemt zijn gewoon belachelijk. en PVV :'' Partij van de Vrijheid'' Als je zo doorgaat met de feiten, klopt de naam gewoon niet.
Schande. -_-'

13 jaar geleden

A.

A.

Ik ben 't helemaal met je eens. Ik noem de PVV altijd maar: Partij voor de Vrijheid van Wilders.



Verschrikkelijk dat zo'n intelligent meisje achter de idiote ideeën van Wilders staat...



13 jaar geleden

R.

R.

Ongelooflijk dat 90% van de berichten die ik hier lees nog steeds gaan over 'de partij die Moslims het land uit wilt hebben'.

Het is zo jammer dat een groot deel van jullie alle mediaverhalen klakkeloos aannemen (en overnemen)! Natuurlijk is de PVV een partij die de de criminaliteit wilt tegengaan en de straffen zwaarder wilt maken. En ja, er zullen ook Moslims aan deze straffen moeten gaan geloven, WANT JA een klein deel van deze Moslims zorgt voor een probleem in de steden. Net zo goed als dat andere bevolkingsgroepen dat doen!

En dan kunnen mensen blijven roepen dat Cohen Amsterdam WEL 25% 'veiliger' heeft gemaakt. Maar wees even reeël; als de veiligheid eerst 10% zou zijn, is een verhoging dan 25% dan oké?? Gaan wij Nederlanders akkoord met een percentage van 35% als het om de veiligheid in Amsterdam, onze hoofdstad gaat?

Even tussendoor; na 20:00u zie je mij niet meer alleen in de tram stappen in Amsterdam hoor. Ik voel mij echt alles, BEHALVE veilig!

Naast het feit dat Wilders de enige man is die deze problemen ter sprake durft te brengen, moet ik zeggen dat ook de rest van zijn punten voor een sterker en beter Nederland staan. Want wie is er nou niet voor een betere zorg en beter onderwijs?
Hé, daar hoor ik alle PVV-haters nou nooit over!

Erg jammer dat jullie niet verder kijken dan dat jullie neus lang is. Misschien handig om dat juist WEL eens te doen, want ik durf te wedden dat de helft van jullie geen idee hebben wat de ideeën van de PVV zijn!

Jacky, ga zo door meid!

13 jaar geleden

M.

M.

Misschien moeten mensen zich maar eens in alles verdiepen, ipv te roepen hoe slecht de PVV wel niet is. Onthoudt dat in de poll hiernaast de PVV bovenaan staat, dat is toch ook niet voor niets!

13 jaar geleden

T.

T.

Toch interessant, dat er in al deze reacties heel vaak het woord "moslim" wordt gebruikt terwijl dat in de tekst van Jacky zelf niet een keer voorkomt.

Er worden zelfs hele goede punten aangehaald en daar wordt niet op ingegaan.

Een gevalletje van "hoe de waard is, vertrouwt hij zijn gasten" ?

13 jaar geleden

M.

M.

Hunterlife, als jij ECHT wist wat de PVV wil, dan riep je dit nu niet. Als een partij zich daadwerkelijk schuldig maakt aan discriminatie dan zal ik daar waarschijnlijk niet op stemmen. Maar dit gaat om de vrijheid van meningsuiting, dat is iets heel anders. Het is onzin dat de PVV zich alleen op de islam richt. En waar ze het doen is de reden duidelijk: Islam is in strijd met de democratie. Nee, neem de PvdA, díe sluiten pas mensen uit. Want door de PVV uit te sluiten benadeel je een hele achterban. De PVV sluit niemand uit, neem daar een voorbeeld aan!

Verder vind ik het voorbeeld van dhr. Brinkman over buiterlanders een goede: Als iemand bij jou op visite is dan behoort hij zich ook aan te passen. Gedraagt hij zich niet, dan gooi je hem eruit. Gedraagt hij zich wel, dan is er niks aan de hand. Dat is wat de PVV wil. En ga nou niet iedereen napraten die maar wat roept, verdiep je eens ergens in ipv mensen na te praten.

13 jaar geleden

L.

L.

Micromensje... Meen je dit nou serieus? PVV discrimineert niet? De PVV maakt heel een geloof belachelijk, door dingen te zeggen, zoals jij nu ook zegt: Islam is in strijd met de democratie. Dat is onzin. Er zijn meer dan genoeg moslims die pro-democratie zijn. Als je de Koran letterlijk gaat lezen, vind je misschien dingen die anti-democratie zijn, maar daar vind je er net zo veel van in de Bijbel of in elk religieus geschrift.

De PvdA en de andere linkse partijen sluiten geen mensen uit. Die geven iedereen een gelijke kans. Het gaat niet om je geloof, om je afkomst, maar om je gedrag in de samenleving. De PvdA heeft groot gelijk om de PVV uit te sluiten, als de PVV geen gelijke kansen geeft aan mensen.

En de PVV sluit niemand uit? Ahum... Ik heb toch echt gehoord dat de PVV GroenLinks al uit sluit...

13 jaar geleden

J.

J.

Het tweede deel is mooi gecopy-paste, zeg. Ik wist niet dat dat de bedoeling was van gastcolumns.
Verder ben je best liev, hoor.

13 jaar geleden

T.

T.

De PVV is de enige partij waarbij de gewone burger er niet op achteruit gaat.

Er zijn tal van andere geldverslindende projecten, voornamelijk linkse hobby?s, waarop bezuinigd kan worden: ontwikkelingshulp, Europa, de staatsomroep, de JSF, de export van kinderbijslag, het aantal ambtenaren en de massa-immigratie.

--------------------------------------------------------------------
Ik ben het niet helemaal met je eens. In Europa zouden we moeten investeren. Immers kunnen we als we samenwerken de economische crisis beter aanpakken. Aantal ambtenaren, hoeveel moeten er dan weg? en hoe wil je het werk dat ze nu verzetten dan gaan verdelen? De massa-immigratie, hoe wil je daar dan op bezuinigen? minder mensen toelaten (wat ook betekent dat de procedures sneller moeten, er meer werk verzet moet worden en dus niet bezuinigen?). En zelfs als we op deze punten gaan bezuinigen, zal dit lang niet genoeg zijn om onze staatsschuld te doen verdwijnen. 10.000 extra politieagenten, meer zorg voor ouderen, dat moeten wij toch immers ook betalen!

We zitten in een economische crisis. Het zal nooit zo zijn dat de burgers er niet op achteruit gaan, het is een mooie uitspraak die helaas nooit waar gemaakt kan worden.
Daarbij komt nog het feit dat de PVV eigenlijk niet wil meeregeren. Door zich te verschuilen achter het motto AOW leeftijd niet omhoog, wat juist de andere grote partijen wel willen, vertelt de PVV dat ze niet mee willen regeren. CDA en VVD, volgens Wilders meer voor de hand liggende coalitiepartners van zijn partij, zijn voor. En Wilders wil dus niet met partijen die voor de AOW leeftijd zijn regeren.

AL met al

Ik sta achter een beter Nederland. Niet achter de PVV!

13 jaar geleden

O.

O.

Mijn God tijd om in te schrijven.

Hunterlife en all de andere anti-PVV'ers:
Niet dit lezen: http://www.nu.nl/interview/2251677/wilderswij-niet-xenofoob-of-racistisch-.html want dan zullen je achterlijke waanbeelden verdwijnen en misschien wordt je zelfs wel slim.

13 jaar geleden

M.

M.

@Tessa: Dus jij staat achter het voor je uit schuiven van problemen, hele achterbannen uitsluiten en het verslechteren van de economie? Duidelijk!

13 jaar geleden

W.

W.

WELK NEDERLAND?
Ik wil een Nederland met de praktische en geestelijke vrijheden die bij ons passen en dus niet de klok terugdraaien naar de jaren 50 en de middeleeuwen. Ik wil geen structurele immigratie-idioterie via de vicieuze cirkel van importbruiden en familie-vorming door anti-westers gezinde vreemdelingen die hier paralelle samenlevingen met nogo-areas scheppen, onze gastvrijheid misbruiken door de beest uit te hangen of er van overtuigd zijn hier de dienst te kunnen gaan uitmaken doordat hun ideologie volgens hen de enig ware leer is. Ik wil niet telkens pardonnering van duizenden uitgeprocedeerde lotsverbeteraars die met één maar meestal meerdere rechterlijke uitspraken hun achterste hebben afgeveegd. Ik wil niet dat Curaçao hier criminelen dumpt.
Ik wil niet dat Nederland tot in zijn nerven geïnfecteerd raakt door de totalitaire ideologie genaamd islam die wereldheerschappij beoogt onder meer via immigratie-verovering. Ik wil niet steeds meer moskeeën met steeds hogere torens of andere provocerende machtssymbolen zoals steeds meer kleuters met hoofddoekjes om.
Ik wil een soeverein Nederland dat niet van 'Brussel' te horen krijgt wie hier moeten binnenkomen en hoeveel ons dat volgens 'Brussel' moet kosten.
Ik heb nooit een versmelting gewild van onze munt met mediterrane landen waar de cultuur voor afspraken en het arbeidsethos te veel van de noordelijke landen verschillen. Dus liever een nieuwe munt: de Noord-Euro met Noord-Europese landen. Economische samenwerking qua goederenverkeer e.d. is best, maar onder geen beding provincie worden van een dictatoriale super-EU, al helemaal niet met Turkije erin dat ons dan namelijk gaat islamiseren.

ONEENS?

13 jaar geleden

W.

W.

De punten die je hier noemt zijn best goed en met sommige ben ik het ook roerend eens, maar ik snap echt niet hoe je je kan identificeren met een partij die, nog afgezien van hun denigrerende standpunten die gehele bevolkingsgroepen over één kam scheren, suggereert dat de 'antillen aan de hoogste bieder verkocht moeten worden'.

13 jaar geleden

-.

-.

@ Mircromensje,
ik ben het volledig eens met hunterlife.

Get a life zeg.

13 jaar geleden

M.

M.

Het zou fijn zijn als mensen die maar wat roepen en zich niet in partijstandpunten verdiepen hier gewoon niet reageren.

13 jaar geleden

M.

M.

Toch wel interessant dat; "de PPV pakt de burger niet aan, wij zijn niet degene die de crisis veroorzaakt hebben"
Alleen toch jammer dat de heer Wilders met zijn begroting uitkomt op een verhoging van de staatsschuld, dus een langere crisis dus alleen maar meer problemen voor de burgers.

Ook vind de heer Wilders dat er voornamelijk bezuinigd moet worden op linkse hobbies, terwijl hij zelf de grootste en meest dure linkse hobbie, het houden v/d AOW leeftijd op 65 jaar, aanhangt.


Verder nog een aantal punten tegen Micromensje:

Het feit dat de PVV bovenaan staat in de pol zegt niets over de mate waarin ze gelijk hebben, vroeger werd ook algemeen aangenomen dat de aarde plat was

De PVV sluit niemand uit...? uhm... moslims... need i say more?

Verder je voorbeeld over als er iemand op visite is, stel dat degene die op visite komt je oma is die slecht ter been is, bied je haar een stoel aan? Ondersteun je haar? Ja, je past je aan aan haar.
En nog een ander belangrijk punt, je vergelijking met de visite is niet helemaal juist, want deze mensen wonen hier, en jij past je ook aan aan een huisgenoot.


mvg Myzelf

13 jaar geleden

D.

D.

sorry hoor, maar je bent 16 verdiep je eens in wat alle mensen willen voordat je achter de pvv aan loopt tss

13 jaar geleden

D.

D.

mijn god haha ze is ook nog eens fan van anre rieu

13 jaar geleden

M.

M.

De PVV pakt, in tegenstelling tot andere partijen, niet de burger aan, wij zijn tenslotte niet degene wie deze crisis hebben veroorzaakt. De PVV is de enige partij waarbij de gewone burger er niet op achteruit gaat.
----------------------
Moslims (ook moslims die van oorsprong echt nederlands zijn) zijn geen gewone burgers? Of gaan ze er niet op achteruit?
Zonder islamtische scholen, hoofddoekjes en nieuwe moskeeen etc?

13 jaar geleden

B.

B.

Zolang een groep mensen wordt uitgesloten;<BR><BR>Zolang er met de vinger naar een groep mensen gewezen zal worden;<BR><BR>Zolang mensen met een ander geloof weggezet worden als radicale extremisten;<BR><BR>Zolang mensen een mening van politici overnemen zonder na te gaan of zijn argumenten op waarheid berusten.<BR>Ik kan misschien uren zo door gaan, maar dat zal ik niet doen. <BR><BR>Helaas merk ik dat ons samenleving uit elkaar zit te groeien, wat ik echt verschrikkelijk vind. Je ziet dat de crisis toch een heel impact op ons samenleving heeft gehad. <BR><BR>Dit kan en hoor je niet op te lossen door de samenleving nog verder uit elkaar te drijven. In deze tijden moeten we de handen in elkaar slaan en niet groepen mensen buiten te sluiten.<BR><BR>De haat die mensen hebben tegen â??hangjongerenâ? begrijp ik absoluut. Helaas komen politici allemaal met hun standpunt, maar nooit met oplossingen door middel van goede argumenten. Waarom moet telkens een kant van het verhaal gehoord worden. Waarom wordt niet nagegaan waarom die jongeren zulke gedrag vertonen en dat men dan met een gepaste oplossing dient te komen. Mensen moeten ook stoppen met het plaatsen van mensen in groepjes of ze over een kam te scheren. Het kan heel kwetsend zijn voor mensen die wel studeren en/ of werken. <BR><BR>Waarom hebben mensen zo een haat tegen de islam. Extremisten zul je helaas binnen elk groepering tegen komen. Helaas zullen die onwetenden de naam van de islam gebruiken om hun barbaarlijke gedrag te vertonen. Het is hartstikke verboden binnen de islam om mensen aan te zetten tot haat, anderen te vermoorden en alle andere gedrag die niet past binnen de normen en waarden van een (hedendaagse) samenleving. Vrouwen hebben absoluut geen beperkingen binnen de islam, die beperkingen wordt hun zoals altijd door de (onwetende) mannen opgelegd. <BR>

13 jaar geleden

M.

M.

@Myself: Maar als iemand op visite is en die persoon misdraagt zich vreselijk, dan zet je hem eruit. Op landelijk niveau kun je precies hetzelfde doen. En nee ik knuffel liever geen allochtoontjes als je t niet erg vind. Eerst laten zien wat je waard bent voordat je van ons belastinggeld gaat profiteren.

13 jaar geleden

E.

E.

@ Mircomensje;
Zo en dat is zeker geen vorm van generaliseren? ><

13 jaar geleden

G.

G.

Aan de andere kant geef je je visite meestal wat te drinken, en ga je niet eerst uitzoeken wat er eventueel mis is met hem/haar voordat ze van je "koffie mogen profiteren".
Zou een goeie titel voor een verkiezingsprogramma zijn trouwens: een levenlang op visite.

13 jaar geleden

M.

M.

@ Micromensje, zoals ik je al uitlegde houd je argument geen stand, deze mensen zijn hier niet op visite, ze wonen/werken/leven hier. En zoals ik al zei als jij een huis deelt met iemand zullen jullie je ook aan elkaar aan moeten passen.

13 jaar geleden

M.

M.

@ Micromensje, trouwens ook interessant dat je niet op mijn andere punten reageert terwijl jij juist vond dat mensen zich meer in partijstandpunten moesten verdiepen

13 jaar geleden

P.

P.

@micromensje

Ik ben het echt helemaal met je eens.
Wat heeft knuffelen voor zin? Je moet je eerst bewijzen met je CV voordat je een baan krijgt,
nou laat ons dan maar eens versteld staan van je geweldige Nederlands en aangepaste levensstijl aan de Nederlandse cultuur. Dán ben je het waard om in Nederland te wonen. Want wat heeft het voor Nederland als profijt om ongeleerde, geen-Nederlands sprekende mensen hier naar binnen te halen? IDD, NIKS. Ik snap niet dat ook hier buitenlanders op het forum zich dan niet willen aanpassen op een of andere manier. WAAROM ZOUDEN WIJ (NEDERLANDERS) GEEN CRIMINELE BUITENLANDERS ERUIT MOGEN KNIKKEREN? VEEL TE BANG DAT JE ZELF IN HET CRIMINELE CIRCUIT TERECHTKOMT EN WEER TERUGGESTUURD WORDT??

13 jaar geleden

@.

@.

weetje, ik ben een allochtoon, jajaaa irakees, ik doe vwo,

N&T N&G profiel, kijk wil je mij nu zeggen dat er tegenwoordig geen nederlandse straatjongens zijn? ik ken er genoeg en ja en die sjonnies dan in nl? en wat is dit dan tegenwoordig alsof niemand immigreert naar dubai ofzo en daar togh engels praat kom op zeg praat dan arabisch ga je aanpassen. nee dat zeggen wij niet, nee nee wij zijn sociaal en dat kunnen nederlanders niet zijn, waarom niet? moet je elkaar geen handje helpen en alsof alle allochtonen zo zijn van ja ik woon hier verder niets ja mijn moeder kan ook niet top nederlands maar ze is wel engels docent geworden op et havo? en nu? jaa indonesiers mogen blijven en al die bullshit, maar wie wou hulp van de turken en marokkanen? ja jullie ja, denk je egt dat ze dan denken ja terug naar turkije als ze zien dat et beter gaat hier in nl, en die polen dan, of mogen die wel blijven omdat zij europees zijn?

nou geef mij eens een goed antwoord en wat in de koran staat der staat een nieuw versie ervan wat over heden gaat, de koran die hij zogenaamd las kan van vroeger zijn, en weetje wat nog meer al ben ik geen islamiet meer ja zo mijn eige redenen maar niet doort boek ofzo maar ik ga weer verder sorry, wat int koran staat staat in arabisch arabisch dat niet gesproken word ook niet in saudi arabie want het is egt egt arabisch, en als mensen het nu komen vertalen jaaa ik zou zeggen als je et doet doe et dan niet door zon huppelkutje die hier even verder arabisch ging studeren en dnekt dat hij de beste is want het arabisch taal is moeilijker dan je denkt.

hou je eige onzin voor je en ik ben niet boos ofzo maar jullie gunnen het ons niet en dan zeg ik je nu dit, jij wilt egt niet in afganistan wonen of in irak ofzo en de mensen die al hier hebben gewoon ja tis je eige probleem sorry ja je kan er niets aan doen. was dit niet een multiculturele samenleving waar nederland blij mee was, dat er zoveel culturen met elkaar konden omgaan? ik weet niet waar mensen zich druk om maken, maar ik werk ja ik ben eerlijk ik heb niet gestolen niets nada noppes, en dan werken 2 nederlanders ik zeg even 2 nederlanders want ik werk eig met meerdere autochtonen maar ja die 2 nederlanders stelen, en nu?

crimineel togh? of zal ik je dit zeggen ik ken zoveel drugsdealers, en ja jaaa nederlanders, en nu?
wat wil je met mensen doen die nu half ned. half turks zijn bv? of laat ik zeggen half bloedjes,

daar denken mensen niet aan, het zijn tog weer die rot allochtoontjes die buiten op straat hangen

oja? nou kom maar eens naar het gooi wie hangen er voor de mac, petje op en jointje in zen hand, jaa men ouders accepteren het en ik ben 16 ik mag drinken oja ik mag togh de hele dag weg blijven, ja zijn et dus altijd allochtonen die vandalisme plegen?

ik kan nu wel meer schrijven maar de meesten zijn eigenwijs. en of je nou iemand persoonlijk kent of niet het zijn togh 'alle allochtonen' alsof iedereen etzelfde is. alsof er geen voortgang is. en miss ooit werk je met een allochtoon samen. ik ken zoveel racisten die een buurman kreeg als allochtoon en veel met em omging. en zal ik je nog wat vertellen, mijn buurt noem ik een multiculturele samenleving, en of er nou alleen maar 12 allochtonen wonen in alle 178 huizen ofzo, we spreken wel met elkaar af om wat te doen met het wk zoals slingers ophangen enz. of we gaan wel lekker samen bbq-en of met nieuwjaar een groot vuurtje maken op het eind om dan lekker bij te kletsen, en nee die mensen denken wel anders dan jullie denken. alsof jullie de slimsten zijn in nederland

je hebt ook wat te danken aan alle andere kennis in babylonië of zijn we dat vergeten? oowja nu is het niet meer belangrijk want de welvaart is alleen in nl? oja alleen in nl? nou ik ken zoveel plekken waar welvaart is en wat mooier is dan nl, en ik zeg je een ding ik heb een nederlandse vriend, hij gaat met allochtonen om, ja normaal ik vind ze normaal rustig enz. heeft met een allochtoons meisje waarvan iedereen denkt half indo of miss italiaans, en wanneer ik dan met hem ben word er wel nromaal gereageerd in het parkje door bv: goedenavond te zeggen en wanneer ik met mijn turks vriendin ben, word er gebeld voor geluids overlast, geluidsoverlast en nee ik praat van mezelf niet hard en of het men vriend is of men vriendin ik ben mezelf tegen beide.


doe wat aan je sociale ontwikkeling


13 jaar geleden

P.

P.

@micromensje

Ik ben het echt helemaal met je eens.
Wat heeft knuffelen voor zin? Je moet je eerst bewijzen met je CV voordat je een baan krijgt,
nou laat ons dan maar eens versteld staan van je geweldige Nederlands en aangepaste levensstijl aan de Nederlandse cultuur. Dán ben je het waard om in Nederland te wonen. Want wat heeft het voor Nederland als profijt om ongeleerde, geen-Nederlands sprekende mensen hier naar binnen te halen? IDD, NIKS. Ik snap niet dat ook hier buitenlanders op het forum zich dan niet willen aanpassen op een of andere manier. WAAROM ZOUDEN WIJ (NEDERLANDERS) GEEN CRIMINELE BUITENLANDERS ERUIT MOGEN KNIKKEREN? VEEL TE BANG DAT JE ZELF IN HET CRIMINELE CIRCUIT TERECHTKOMT EN WEER TERUGGESTUURD WORDT??







murt

13 jaar geleden

P.

P.

Ik lees die reactie hier 2 boven, ik wil even op je reageren:
inderdaad, niet iedereen is hetzelfde. Dus als allochtonen zich aan Nederland aanpassen, is er toch geen probleem? Dat is wat Wilders zegt en veel mensen verdraaien. En je praat de hele tijd erover dat Nederlanders ook fout kunnen zijn enz.. ja dat is ook zo, dat ontkent niemand! Maar we weten allemaal, Nederlanders kun je niet Nederland uitzetten want moet je dan gewoon met je ogen dicht een landje prikken van " ja, nou daar moet je heen gaan na je gevangenisstraf" !?

Als je hier naar Nederland komt en je krijgt alles waar je om vraagt moet je niet gaan zeiken op Nederland want dan zit je altijd fout! Het zijn drogredenen waarom mensen niet op PVV zouden moeten stemmen.

13 jaar geleden

I.

I.

Sommige mensen hier snappen echt niks van wat Geert Wilders (PVV) zijn standpunten zijn. Geert Wilders zegt NIET dat alle buitenlanders terugmoeten, alleen de criminele. Denk nou eens na: je haalt mensen binnen in je land die ellende veroorzaken, zich niet aan willen passen. Deze mensen kunnen gewoon even ons land binnenstappen, alles wordt voor ze geregeld, ze willen geen baan en krijgen meteen een uitkering, en een Nederlands paspoort zonder dat ze een beetje fatsoenlijk Nederlands kunnen praten. Nederland: wordt wakker! Nederland wakker schudden is wat Wilders juist probeert te bereiken maar wat mensen zoals PVDA'ers negeren. Gewoon je ogen sluiten voor de problemen jongens! Gewoon die grenzen open laten staan voor iedereen die naar binnen wilt ook al heb je 9 v/d 10 slechte ervaringen met buitenlanders gehad! Mensen die een beetje "multi-cultureel" willen gaan doen zijn zo goed als landverraders. Vriendjes sluiten met iedereen die een bedreiging voor je zou kunnen worden zodra ze in de meerderheid zijn. Ik las hierboven dat mensen denken dat Wilders haat verspreidt. Ik kan daar maar 1 ding op zeggen: dat is een grote leugen. Degenen díe haat en onrust verspreiden zijn mensen als Job Cohen en Femke Halsema naar Geert Wilders toe. Hij zou een bedreiging zijn, mensen beledigen. Het debat van gisteren heeft hopelijk heel wat rechtgezet, want Wilders deed het geweldig. Als marokkanen niet aggressief volk zouden zijn, waarom moet hij dan met een kogelvrij vest en 10 man beveiliging daar staan als je ook maar even de cijfers bevestigd die zeggen dat marokkaanse jongeren hele buurten terroriseren en winkels beroven, enz.? Dat zegt niet dat sommige autochtonen hier in Nederland niet crimineel zijn, maar hebben we daar ooit gezeik mee gehad als iemand zei: die moeten we aanpakken?!

13 jaar geleden

M.

M.

@Myzelf: Het is toch absurd dat WIJ als Néderlanders ons moeten aanpassen aan allochtonen? Ik dacht dat Nederlanders hier de dienst uitmaken, maar in jouw scenario ligt dat geloof ik anders.

13 jaar geleden

M.

M.

Het is belachelijk wat hier gezegd wordt over de PVV, net alsof wilders niet nadenkt over wat hij zegt. Ja, het is waar dat hij zegt dat CRIMINELE allochtonen het land uit moeten. JAA! ze hoeven het hier ook niet te verzieken. Ze hebben hun kans gehad, als ze die verpesten, WEG ERMEE!

13 jaar geleden

G.

G.

Nederland is een mooi land ja, koud maar met een eigen culteer.

@people.
Wie zegt dat Nederlanders zich moeten aanpassen?
Degene die zich hier wel aanpassen zijn allochtonen.
Zij moeten de taal leren en zich aanpassen aan Nederland.
Maar als zij toch hun eigenbuurt hebben, eigen eten of eigen taaltje is dat toch goed.
Waarom zouden wij al hun cultuur uit hun zuigen?
.,.,.,

13 jaar geleden

M.

M.

Zozo, dikke winst voor de PVV. Ben benieuwd wat linkse kiezers hiervan zeggen. Zo slecht hebben ze het dus niet gedaan.

13 jaar geleden

T.

T.

Eerste ding dat de PVV doet zodra de verkiezingen voorbij zijn: vertellen dat hun standpunt over de AOW-leeftijd, die eerst nog een breekpunt was, de dag na de verkiezing aanpassen om maar fijn met de rest samen te kunnen werken. Mensen die op de PVV stemmen of er voor zijn zullen vanzelf merken dat de PVV niet anders is dan de rest van de partijen, en er maar gewoon alles aan doet om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Typisch populistisch. Zonder de economische crisis had de PVV nu dan ook totaal geen draagvlak: alleen gefrustreerde mensen hebben op de PVV gestemd omdat die partij "anders" is.
Maar goed, iedereen zijn eigen mening.
En mijn mening is dat PVV stemmers zich zouden moeten schamen en PVV-symphatisanten al helemaal. Veel sterkte.

13 jaar geleden

M.

M.

@thomas: Schamen? Waarvoor? Linkse stemmers zouden zich moeten schamen dat ze het zo ver hebben laten komen. De VVD kan nu orde op zaken stellen en de PVV net zo goed. Het CDA kan erbij meehelpen, dan heb je de ideale coalitie en komt Nederland er weer bovenop. Aan partijen die alles voor zich uitschuiven en niks durven te zeggen hebben we niks.

13 jaar geleden

T.

T.

@Micromensje

Schamen omdat je op een partij stemt die een etnische groep bevooroordeeld en apart behandelt. We leven in de 21ste eeuw, niet in de tijd van de NSDAP!

13 jaar geleden

M.

M.

Etnische groep? Jij hebt niet goed gelezen. DE PVV zegt duidelijk in zijn programma dat ze iets tegen de ISLAM hebben, niet tegen de moslims (behalve als de crimineel zijn en zich misdragen)!

13 jaar geleden

T.

T.

Grappig dat moslims volgers van de Islam zijn. Iets tegen de Islam hebben betekent dan zonder enige andere mogelijkheid dat je iets tegen moslims hebt. En alleen allochtonen die crimineel zijn het land uit sturen vind ik volgens de beginselen van gelijkheid niet oké. Als je nou de autochtone criminelen ook het land uit zou sturen, dan zou ik het er nog eens mee eens kunnen worden.

13 jaar geleden

T.

T.

@Tessa: Dus jij staat achter het voor je uit schuiven van problemen, hele achterbannen uitsluiten en het verslechteren van de economie? Duidelijk!
---------------------------------------------------------------------
@ micromensje..... Geen problemen vooruit schuiven, geen achterbannen uitschuiven en de economie verbeteren.... Ik zeg: ZEKER NU, VVD!!

13 jaar geleden

T.

T.


Ik wil even terugkomen op wat ik eerder heb gezegd, namelijk:
----------------------------------------------------------------------
Daarbij komt nog het feit dat de PVV eigenlijk niet wil meeregeren. Door zich te verschuilen achter het motto AOW leeftijd niet omhoog, wat juist de andere grote partijen wel willen, vertelt de PVV dat ze niet mee willen regeren. CDA en VVD, volgens Wilders meer voor de hand liggende coalitiepartners van zijn partij, zijn voor. En Wilders wil dus niet met partijen die voor de AOW leeftijd zijn regeren.
----------------------------------------------------------------------
Ik zie dat de PVV nu wel degelijk wil meeregeren. Alleen KIEZERSBEDROG is het wel. Zeggen dat de AOW-leeftijd een breekpunt is en vervolgens wanneer de verkiezingen voorbij zijn zeggen dat het geen breekpunt meer is. Puur Kiezersbedrog!

13 jaar geleden

M.

M.

"Ik zie dat de PVV nu wel degelijk wil meeregeren. Alleen KIEZERSBEDROG is het wel. Zeggen dat de AOW-leeftijd een breekpunt is en vervolgens wanneer de verkiezingen voorbij zijn zeggen dat het geen breekpunt meer is. Puur Kiezersbedrog!"

@ Tessa. Nou 75% van de PVV-stemmers vond dit anders wel een goede move.
En ik ben niet voor of tegen de PVV, maar wat ik soms las verbaasde mij echt.
Is het eerlijk dat als een Marokkaan of een willekeurige buitenlander hier komt wonen, eerder een huis krijgt dan een Nederlander (bijv. een gescheiden vrouw)? Men is te ver doorgeslagen in positieve discriminatie.
Op dit punt snap ik Wilders wel, maar ik ben het niet eens met zijn overdreven uitspraken. Als hij het op buitenlanders wil gooien, dan op alle buitenlanders en niet alleen op de moslims. Als hij een beetje zou intomen was zijn partij ook een succes bij de rest van de partijen.
Ik vind dat allochtonen die hier willen wonen zich moeten bewijzen voor ze er mogen wonen. Ze moeten laten zien dat ze bereid zijn om een deel te worden van de Nederlandse bevolking.

13 jaar geleden

H.

H.

Ik snap dat mensen tegen de pvv zijn. Ik ben het niet, ik vind dat wilders goede punten heeft en ik vind dat hij op sommige punten gelijk heeft. Maar zodra ik dat vertel krijg ik alleen maar negatieve reacties. Ik zou niet op de pvv stemmen, ten eerste omdat Wilders alles ( of tenminste veel ) van wat hij zegt niet waar kan maken en ten tweede omdat hij te ver gaat. Maar als ik als meisje door de stad loop heb ik wel last van jongens ( dit zijn toch meestal buitenlandse jongens ) die naar me roepen, aan me zitten of vervelend doen. Ik vind het wel belachelijk dat Wilders zo ver gaat met wat hij zegt, hij praat soms ook bullshit. Nee niet alle buitenlanders zijn slecht, lang niet alle zelfs. Maar als je dan toch voor overlast zorgt, je hebt geen Nederlandse nationaliteit en je loopt wel ons land te verkloten mag je van mij opflikkeren. En dan komen ze aan met: " Wat nou als een Nederlander dezelfde problemen veroorzaakt?" Ook strenger aanpakken natuurlijk. Wilders belooft alleen dingen die hij nooit waar zou kunnen maken. Geert is heus niet alleen voor Boerka's of hoofddoekjes afschaffen en hij heeft geen haat aan moslims of andere buitenlanders. Hij wil het beste voor nederland, en als dat inhoud dat de mensen die niet goed zijn voor nederland weg moeten, dan is dat toch logisch? Nederlanders kan je het land niet uit zetten, die moeten dus gestraft worden, maar Buitenlanders wel. Ik vind het logisch dat als je hier in nederland komt, een land dat goed voor je zorgt en goede banen heeft en goede woningen voor je regelt, dat je je gedraagt zoals het hoort. Dat je het land waarin je woont en dat je uit je oude slechte toestand weg heeft gehaald, respecteert. Doe je dit als buitenlander niet, dan vind ik het dus logisch dat je als je te ver gaat eruit gezet kan worden. Je moet je veranwoordelijkheid nemen voor je daden. En Wilders zegt niet dat alle moslims dit doen, nee er zijn ook genoeg mensen uit andere landen die dit doen. Hij bedoelt niet de moslims alleen maar buitenlanders in het algemeen, en dat daar een groot deel toevallig moslim van zouden kunnen zijn, dat veroorzaakt dat hij bekend staat als een 'moslim hater'. Dat vind ik jammer. Maar goed Wilders gaat te ver met wat hij zegt en hij is raar dus ik zou niet op hem stemmen denk ik. Hij discrimineert wel degelijk maar probeert ook onze veiligheid terug te winnen. Ik vind het ook goed dat hij de schuld van de crisis niet bij ons neerlegt en dat hij de crisis op andere manieren probeert op te lossen.
ik vind het wel een beetje appart dat mensen ruzie gaan maken over elkaars meningen, dat ze boos gaan worden over hoe andere mensen tegen dit alles aankijken. Iedereen heeft zijn eigen mening en die moet je respecteren.

13 jaar geleden

V.

V.

Aan de AOW wordt niet getoornd.... geloof je het zelf nog? De dag na de verkiezingen en het standpunt over de AOW wordt alweer overboord gekieperd.
Hoe kan iemand ooit willen stemmen, laat staan lid worden, van een partij die totaal niet standvastig is?

Succes met je jongerenafdeling, maar je kan je energie beter aan iets besteden dat wel degelijk zin heeft.

13 jaar geleden

R.

R.

Het lijkt mooi, maar het is niets meer dan alle problemen op een rijtje, zeggen: "dat gaan we oplossen" en een paar dingen waar de meeste mensen weinig om geven: "daar gaan we op bezuinigen." Hoe anti-islam de partij is, wordt hier subtiel weggelaten, want dat kan als negatief worden beschouwd. het is onhaalbaar en dom. gewoonweg dom.
natuurlijk moeten jongeren zich voor politiek interesseren, maar de PVV is geen politiek. het zou meer dan de helft van de beloften niet na kunnen komen, want op eenhoop zaken hebben ze geen antwoord: vergrijzing. ze willen heel veel nieuwe verpleegkundigen e.d., maar een land dat vergrijst kan dat niet geven en om de grenzen voor veelal in werk geïnteresseerden te sluiten verergert dat probleem enkel nog.
en hoe het milieu niet eens genoemd wordt, terwijl dat nu zeker prioriteit nummer 1 heeft wereldwijd, geeft aan dat ze de belangen niet goed af kunnen wegen. De jeugd die zich hiervoor interesseert...

13 jaar geleden

R.

R.

wat een onzin! ik sta achter een beter nederland, ja. maar ik sta abslouut niet achter de pvv. het valt me wel op dat er in dat overtuigingstekstje (en laten we eerlijk zijn, niemand word erdoor overtuigd behalve wat zieke geert wilders-fanaten) niets staat over het standpunt van de pvv over moslims, terwijl dit toch een van hun belangrijkste punten is. en tegen mensen die dit ontkennen: in bijna elk debat met wilders begint hij over de islam, en de 'gewone nederlander' die daaronder zou lijden.
en de ontwikkelingshulp bezuinigen? ja, laten we lekker andere mensen laten doodgaan aan de honger zodat wij nog even rijker worden dan we al zijn.

13 jaar geleden

H.

H.

www.watwilwilders.nl

Zelfs mensen die op hem hebben gestemd schrikken hiervan.

13 jaar geleden

B.

B.

Hoezo jsf linkse hobby? Waar ze nou niet op gaan bezuiningen. Het belachelijkste is nog wel dat ze zegt dat Nederland onveilig is! Nederland scoort juist goed op veiligheid. Stuur haar maar is naar Irak. en dan ook nog zeggen dat de pvv de enige partij is waar de gewone burger er niet achteruit op gaat. Nederlandse moslims zijn dus niet gewoon? Waarschijnlijk kent ze geen alochtonen en is ze maar een bang meisje.

Sta je achter een beter Nederland? Dan sta je NIET achter de pvv.

13 jaar geleden

A.

A.

Geert Wilders is populair door de media.
Hij zegt iets extreem, de media laat het zien, mensen vinden het goed.
Want hoe minder buitenlanders, hoe meer geld er voor jezelf over blijft!
Hij gaat elke keer net een trapje verder...
Totdat het echt racistisch wordt.
Vrijheid van meningsuiting?
Sure -.-

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.