Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Droom jij van een jaar high school?

Droom jij van een jaar high school?

Wie zwijmelde er niet weg bij de liedjes van High School Musical of raakte betoverd door de studenten van Zweinstein? Dikke kans dat jij door deze of andere high school films en series stiekem wenste dat je in Engeland of Amerika geboren was. Gelukkig ben je nu op een leeftijd dat het niet bij dromen hoeft te blijven! Education First (EF) biedt jou namelijk de mogelijkheid om de magie van high school in het buitenland te beleven. In dit blog vertellen we waarom zo'n magisch jaar een goed idee is! 

1. I speak English very much
Om te beginnen gaat je Engels met sprongen vooruit. Sta je nu nog te stotteren als je in je beste Louis van Gaal-Engels naar het toilet vraagt? Je zult merken dat je in een jaar tijd verrassend veel kan leren. Doordat jij een jaar lang dag in, dag uit Engels spreekt op school en thuis bij je gastgezin en Engels hoort van je vrienden, op de televisie en de radio, spreek je al snel beter Engels dan die kakkers uit Downton Abbey.

2. I’m the king of the world! 
Daarnaast is het als middelbare scholier een enorme stap als het aankomt op je zelfstandigheid. Jij regelt dit jaar zelf, treft alle voorbereidingen – uiteraard onder begeleiding van EF – en gaat zonder je eigen vrienden of ouders een jaar weg. Dat is even wat anders dan een planning maken voor je toetsweek. Als je terugkomt, ben je gegarandeerd volwassen. En voel je je king (of queen) of the world!

Een jaar weggaan is misschien best spannend, maar samen met andere studenten beleef je een unieke ervaring die je je leven lang bij blijft en waar je als persoon veel profijt van kunt hebben. Je kunt je dan eindelijk identificeren met die studentjes die een jaartje hier of een semester daar hebben gestudeerd en zeggen dat het hun hele kijk op de wereld en het leven heeft veranderd. Waarom zou je wachten tot je student bent? It’s now or never!

3. Netwerken
Ondanks dat het een cliché is, is het wel waar: met connecties kom je ergens. Nu misschien wel meer dan ooit. Met een jaartje school in het buitenland leer je mensen van over de hele wereld kennen. Ook na je uitwisseling blijf je in contact met EF en je nieuwe vrienden, dus de voordelen stoppen niet na je trip. Daarnaast is een jaar ervaring in het buitenland op zo’n jonge leeftijd een aantrekkelijk punt op je CV. Het is immers nooit te vroeg om aan je toekomst te denken.

Hoe, wat, waar?

Zie je zo'n buitenlandjaar op een high school wel zitten? Een jaar high school volgen kan niet alleen in Amerika, maar ook in Engeland en Ierland. Eerst moet je daar dus een keuze in maken. Daarna heb je een kennismakingsgesprek met de mensen van EF om te kijken of uitwisseling echt iets voor jou is. Is dat het geval, dan vindt EF het juiste gastgezin waar jij je als een fish in the water zal voelen!

Tijdens EF-bijeenkomsten word je volledig ingelicht over de cultuur van je gekozen land en delen oud-studenten hun ervaringen met je. Zo sta je helemaal voorbereid op het vliegveld op de dag van vertrek. Ook na aankomst in je nieuwe land staan EF-medewerkers dag en nacht voor je klaar om jou je draai te helpen vinden in je gastgezin en op school. Kortom, je hebt meer aan een jaartje buitenland met EF dan alleen leuke herinneringen! Je houdt er blijvende voordelen en vrienden voor het leven aan over.

Nog steeds niet overtuigd of juist al helemaal wel? Neem dan zeker een kijkje op EF.nl/highschool of doe mee aan de winactie en maak kans op een week gratis naar de USA!