Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Het drama van de 'resting bitch face'

Het drama van de 'resting bitch face'

''Dit is de allerlaatste druppel Lisa!'' Ik herinner me deze zin die mijn docent Frans naar me schreeuwde in de brugklas nog al te goed. Mijn eerste weken als brugger had ik net achter de rug en ik had nu al een boze docent voor mijn neus staan. Ze keek me woedend aan en op dat moment kon ik wel in tranen uitbarsten. Wat had ik misdaan? ''Stop nou eens met zo ongeïnteresseerd kijken!'' schreeuwde ze. Deze woorden galmden nog lang na door mijn hoofd.

Goed, dit was een van de eerste momenten waarop ik erachter kwam dat ik te maken had met het 'Resting Bitch Face-syndroom'. Blijkbaar kijk ik altijd boos wanneer ik mijn gezicht ontspan. Geloof me, dat brengt heel wat met zich mee.

Iedere dag een vragenvuur
De vraag of er iets is klinkt vaak bekend in de oren voor iedereen die ook met dit probleem te maken heeft. Nee er is niets, dit is gewoon mijn normale gezicht. Het wordt vaak nog erger wanneer je geconcentreerd kijkt, dan lijk je al helemaal op een slechterik uit een Disney-film.

Een beetje leuk overkomen betekent maar één ding: de volgende dag heb je last van je lachspieren. De hele dag lang doe je je best om er vrolijk uit te zien en dat heeft een groot gevolg. De volgende dag kan je je gezicht amper meer bewegen door alle spieren die je de vorige dag hebt aangespannen. Ja, niet overkomen als een permanent chagrijnig persoon heeft zo z'n gevolgen.

Als er dan toch een één dag is waarop je niet je best doet om er vrolijk uit te zien gaat het al snel mis. Dan word je voor altijd herinnerd als 'die chagrijnige' of 'diegene die zo boos kijkt'. Maar niet getreurd, wanneer mensen je dan echt leren kennen, komen ze er waarschijnlijk achter dat je best wel een vrolijk persoon bent.

De heilige oplossingen
Wanneer je er echt helemaal gek van wordt, zijn er gelukkig ook wat oplossingen. Gezichtsyoga is een hele handige en goede oplossing. Er zijn genoeg oefeningen te vinden die ervoor zorgen dat jouw altijd strenge blik langzaam zal verdwijnen. Of ik het zelf ooit geprobeerd heb? Nee, nog niet, maar als mijn resting bitch face binnenkort verdwenen is, dan weet je waardoor het komt. 

Als je te lui bent om elke dag aan gezichtsyoga te doen is er nog wel een oplossing: botox. Heb je ooit de resting bitchface van Marijke Helwegen gezien? Nee inderdaad, de resting bitchface verdwijnt al snel met een paar kleine ingrepen. Maar deze ingrepen zorgen er ook voor dat je er uit komt te zien als een pop en duizenden euro's armer bent.

Uiteindelijk is de allerbeste oplossing absoluut geen botox of gezichtsyoga, de allerbeste oplossing is gewoon accepteren. Het hoort gewoon bij jou. De resting bitch face gaat vaak perfect gepaard met sarcastische humor en daar kan je gebruik van maken. Vervelende mensen zullen je minder snel lastig vallen en dat is best een voordeel, jij wordt tenminste niet zo vaak aangesproken op straat. Of een andere oplossing is gewoon meer lol maken, meer dingen doen die je leuk vindt. Want wanneer je iets doet wat je écht leuk vindt, dan spat de lol er vast vanaf, ondanks die resting bitch face.

 

 

 

Nederlands

Wat zou volgens jou meer aandacht moeten krijgen binnen het vak Nederlands?
 • Literatuur
 • Eigen verhalen kunnen schrijven!
 • Uitdrukkingen/spreekwoorden
 • Het nieuws

 • Spelling
 • Grammatica
 • Woordenschat
 • Het lezen en begrijpen van teksten
 • Het schrijven van zakelijke teksten
 • Het schrijven van fictie
 • Mondeling taalgebruik
 • Creatief taalgebruik
 • Taalwetenschap
 • Digitale geletterdheid en mediawijsheid
 • Om je eigen optie toe te voegen heb je een profiel nodig. Klik hier om een profiel te maken.