Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Brit klaagt universiteit aan vanwege matige cijfers

Brit klaagt universiteit aan vanwege matige cijfers

Een 9,8 halen in plaats van een 10 voelt toch altijd een beetje lullig. Als je net dat ene stomme foutje niet had gemaakt, had je gewoon ALLES GOED!!  De Britse Faiz Siddiqui baalde er ook flink van dat hij net niet het hoogste cijfer kreeg voor zijn studie moderne geschiedenis. Daarom klaagt hij nu Oxford University aan voor 1,1 miljoen.

De 39-jarige man is er wellicht nu wat laat mee, maar toch durfde hij het aan om 17 jaar na dato zijn docenten de schuld te geven van zijn cijferlijst die net onder de top lag. Docenten zouden vaak afwezig zijn en medische informatie die over hem bekend was op de Universiteit zou niet zijn doorgegeven aan de examencommissie.

Moeilijkheden

Deze ’inadequate’ wijze van lesgeven zouden hem en zijn carrière nu in de moeilijkheden brengen. Om deze nalatigheid vanuit de Universiteit te compenseren eist Siddiqui maar liefst 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro).

De Universiteit is het er echter niet mee eens en ontkent dat de lessen van de docenten van onvoldoende kwaliteit waren. Tot op de dag van vandaag werd de zaak uitgesteld.

Heb jij ook een docent waar je wel een schuldeis tegenin kan dienen omdat de lessen gewoonweg niet goed genoeg zijn? Laat het even weten in de comments.

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?