Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Dus toch geslaagd

Door Kim

\"Hee, zittenblijver, je bent toch geslaagd!\". Best raar om dat een half jaar na je eindexamens te horen. Het overkwam een leerling van het Calvijn College uit Goes.

In juni vertelde de schoolleiding haar nog dat ze een onvoldoende teveel had, maar vorige week kreeg ze te horen dat ze eigenlijk wél al die tijd al geslaagd was. Oeps, rekenfoutje van school...

He is niet de eerste keer dat een leerling onterecht zakt voor z\'n eindexamen. Is de zak/slaag-berekening dan zo ingewikkeld? LAKS-voorzitter Emiel Willms vindt van niet. \"Dit zijn domme, menselijke fouten, waar we niets tegen kunnen doen. Sterker nog: als de slaageisen hoger worden, zal ook de berekening ingewikkelder worden. Hierdoor zullen misschien meer leerlingen onterecht zakken of slagen\". Oppassen dus, en bij twijfel zelf nog eens narekenen! 

Gepubliceerd op 20 december 2009


ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Alles over de examens in je timeline?