Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Chatten met Carry Slee: de vragen en antwoorden

Chatten met Carry Slee: de vragen en antwoorden

Door Micky

Op 16 december 2009 zat Carry Slee in onze chatbox. Er waren genoeg vragen en Carry deed flink haar best ze allemaal te beantwoorden. Chat gemist? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Carry Slee: Hallo allemaal, ik ben er hoor. Barst maar los.

I-love-horses: Komt er nog een ander boek van \'Hoe overleef ik?\'
CarrySlee: Dat moet je aan Francine Oomen vragen. Ik ben van \'Bangkok Boy\'.

Joanne_6108: Wat zijn je lievelingsschrijvers? Of vind je alleen je eigen boeken leuk?
Carry Slee: Joanne, mijn lievelingsschrijvers.... tjaa, die heb ik eigenlijk niet. Sinds ik schrijf ben ik niet zo\'n lezer meer.

Hesz: Waar haalt u uw inspiratie vandaan voor uw verhalen?
Carry Slee: Hi Hesz, uit het dagelijks leven haal ik mijn inspiratie. Er gebeurt zoveel in jullie levens. Meer dan genoeg voor mooie boeken.

Micky_3896: Hoe schrijft u uw boeken? Op de computer of met de hand?
Carry Slee: Micky, ik schrijf mijn verhalen eerst allemaal met de pen. Nog steeds dezelfde pen (bijgeloof) en daarna op het allerlaatst op de computer. Daar vind ik niks aan.

Sador: Zijn uw boeken (deels) gebaseerd op eigen ervaringen, of is alles wat u schrijft enkel fictie?
Carry Slee: Hi Sador, veel van wat ik schrijf is echt gebeurd. Niet alleen in mijn leven, maar ook van jongeren die ik ken of van wat ik lees in de krant.

Deesje1987: Hey Carrie, leuk dat je er bent! Ik wou vragen hoe je het vind dat je boeken verfilmd worden (ikzelf vind het namelijk altijd leuker om zelf een beeld te vormen).
Carry Slee: Hoi Deesje, ik vind het super stoer dat mijn boeken verfilmd worden. Ik zie het wel als iets anders, maar ik ben blij met de films die er nu zijn.

Rietje-7: Hoe oud moet je zijn om auditie te doen voor een film van u?
Carry Slee: Hoi Rietje, mijn boeken zijn vanaf 12 jaar, dus lijkt me vanaf 12. Heb je zin om mee te doen?
Rietje-7: Ja.

Mandyvdv: Ik heb net het boek \'Afblijven\' gelezen en nu ben ik benieuwd welk hoofdstuk u het leukste vond om te schrijven?
Carry Slee: Hi Mandy, het hoofdstuk bij de disco vond ik zelf ook heel spannend om te schrijven.

DutchPrm0: Welk boek vindt u zelf het mooist, als u moest kiezen tussen boeken van andere schrijvers?
Carry Slee: Dutchprmo, de boeken van Salinger vind ik erg mooi. \'Vanger in het graan\' moetje eens lezen.

MusicSmurf: Wat vindt u uw beste boek en waarom?
Carry Slee: \'Bangkok Boy\', is mijn topper. Voor 16 jaar en ouder. Het is nieuw voor me om voor die leeftijd te schrijven. Ik ben nu een tweede boek voor die leeftijd aan het maken.

Sintia: Welke tips heeft u voor beginnende schrijvers?
Carry Slee: Sintia, veel lezen en elke dag even oefenen. Een kleine belevenis van school bijv. en het dan spannend maken of ontroerend. Lekker verzinnen dus.

I-love-horses: Schrijft u elke dag? Ook tijdens feestdagen?
Carry Slee: Ilovehorses, ik schrijf elke dag, maar niet op Eerste Kerstdag. Braaf he?

Hesz: Wat is het verschil tussen schrijven voor jongeren vanaf 12 jaar en schrijven voor 16 jaar en ouder?
Carry Slee: Hi Hesz, daar is veel verschil tussen. Vanaf 16 jaar, moet er ook sex, drugs en rockenroll in zitten. En het thema kan heftiger, zoals in Bangkok Boy.

Shanien_h5: Wilde u vroeger ook al schrijfster worden?
Carry Slee: Hoi Shanien, vroeger wilde ik inderdaad al schrijfster worden. Ik was altijd aan het verzinnen en schreef het overal op. Een tik dus.

Sador: Ziet u zichzelf als een rolmodel voor de jeugd? En zo ja, hoe probeert u het goede voorbeeld te geven?
Carry Slee: Sador, nee geen rolmodel. Ik wil jullie boeien en ervoor zorgen dat jullie je kunnen identificeren met mijn karakters. Soms draag ik ook oplossingen aan door mijn verhalen en hoop dat jullie daar dan wat aan hebben.

Boekengek15: Wanneer komt u volgende nieuwe boek uit?
Carry Slee: In februari komt deel 3 van \'Dat heb ik weer\' uit, en in juni een nieuwe 16+. Ben ik nu aan het maken, wordt heel spannend.

Marjolein_5639: Krijgt u vaak respons op uw boeken? Zo ja, is dat dan van uw doelgroep of van anderen?
Carry Slee: Hi Marjolein, ik krijg vaak respons van mijn doelgroep. Ze reageren op de site of ze schrijven me.

JudithSchaaphok: Wat is u lievelingseten?
Carry Slee: Hi Judith. Ik eet heel graag Indiaas, hmmm lekker curries. Ik ben verslaafd aan curries. Heel heet, dat vind ik het lekkerst.

Geppie: Wat is het leukste en het stomste wat je als respons hebt gehad?
Carry Slee: Het leukste was dat een meisje zei dat ik vast heel jong ben omdat ik jullie zo goed begrijp. En ze zei: \"you go girl\", daar moest ik wel om lachen. Het stomste, dat weet ik eigenlijk niet. Mijn fans zeggen nooit iets stoms en zijn altijd aardig voor me.

Loiisss: Carry Slee jou boeken zijn echt geweldig!!!!
Carry Slee: Loiis, dank je wel, heel lief.

MusicSmurf: Hoe lang doet u nu over het schrijven en uitwerken van een boek? Hoe lang heeft u bijvoorbeeld over \'Bangkok Boy\' gedaan?
Carry Slee: Music smurf, over \'Bangkok Boy\' heb ik best lang gedaan, ik geloof wel een half jaar. Maar eigenlijk langer, want het verhaal zat al heel lang in mijn hoofd.

Sintia: Hoe begint u aan een boek? Heeft u al duidelijk een verhaal voor ogen, of begint het met losse flodders?
Carry Slee: Hi Sintia, ik weet altijd waarover ik wil schrijven van te voren. Eerst bedenk ik het verhaal en dan begin ik. Het is wel zo dat er tijdens het schrijven nog van alles veranderd. En ook als mijn redacteur het heeft gelezen. Die geeft mij dan tips en daar heb ik veel aan.

Erik_1018: Zijn er plannen om het boek \'Razend\' te verfilmen?
Carry Slee: Hi Erik, die zijn er inderdaad. Waarschijnlijk over een jaar. Het lijkt me wel heel mooi worden, dat thema.

Elke_9345: Ja, ik moet ook een boekverslag maken over \'Bangkok Boy\'. Heeft u nog tips hoe je het beste een origineel verslag kunt maken?
Carry Slee: Hi elke, daar heb ik helemaal geen verstand van. Ik vond het vroeger op school ook geen leuk werk. Mijn zus deed het voor me. Lezen is veel leuker, maar zo\'n verslagÉSucces.

Grapig_6852: Verdient schrijver zijn goed?
Carry Slee: Grapig, schrijven kan goed verdienen. Het hangt ervan af of je veel verkoopt, want een schrijver krijgt een percentage van elke verkocht boek. Verkoop je maar honderd boeken per jaar, dan kan je er niet van leven. Ik verkoop veel, dus dat gaat wel.

Mandyvdv: Ik ga op school het boek \'Afblijven\' naspelen in een toneelstuk. Welk moment in het boek raadt u echt aan om na te spelen?
Carry Slee: Hi Mandy, het stukje met de vrouw van het Leger des Heils vind ik heel spannend en grappig. Leuk dat jullie dat gaan spelen, succes!

Loiisss: Heeft u bij \'Lover of loser\' (de film) wel eens een paar grappige momenten meegemaakt? Zo ja , wat zijn die? (ik zag u ook nog met een hondje lopen als een soort figurant in \'Lover of loser\' en ik en mijn vriendin lagen helemaal in een deuk).
Carry Slee: Hi Lois, wat goed dat jullie me zagen, ik was maar heel even in beeld. De meesten hebben het niet opgemerkt. We hebben heel veel gelachen tijdens de opnames. Toen het meisje voor het huis stond te schreeuwen, kwam er echt iemand naar haar toe om haar te helpen. Ze geloofden niet dat het niet echt was. De hele straat schoot haar te hulp. Zo goed speelde ze het dus.

JudithLoveMaxxx: Heeft u ook Hyves ??
Carry Slee: Hi Judithlove max Britt, mijn hoofdrol in \'Dat heb ik weer\' staat wel op Hyves. Ze heeft heel veel vrienden. Ik zelf niet.

EsRa_3676: Hoe komt het dat u zo goed over tieners en/of pubers kunt schrijven en hun gevoelens zo goed kunt over laten komen?
Carry Slee: Hi Esra, ik voel me heel dicht bij die leeftijd staan. Ik denk dat ik zelf ook nog een beetje die leeftijd ben, terwijl ik nu toch al zestig ben geworden.

Sador: Zou u ook, bijvoorbeeld in de toekomst, een boek voor volwassenen willen schrijven? En waarom?
Carry Slee: Ik heb al drie boeken voor volwassenen geschreven. O nee, vier al. Er komt er vast nog wel een een keer. Van af 16 + is dat niet zo\'n grote sprong.

Eindbaas: Heeft u ook huisdieren?
Carry Slee: Hi Eindbaas, ik heb twee hondjes, maltezers en een poes. Ik kan niet zonder huisdieren. Lekker gezellig met z\'n allen op de bank en natuurlijk elke dag wandelen in de duinen met de hondjes, Ollie en Bram.

Micky_3896: Bent u het schrijven ook wel eens zat? Of is de liefde voor schrijven oneindig?
Carry Slee: Hi Micky, ik blijf net zo lang als ik lees schrijven. Zo veel hou ik ervan. Ik hoop dat het nog heel lang kan.

Thijs383: Wat is het mooiste moment uit uw leven????
Carry Slee: Hi Thijs, toen mijn dochters werden geboren, daar kan niks tegen op. Zelfs geen prijs voor mijn werk. Nu krijg ik in mei een kleinkind. Super!!!

Laura_13!!: Schrijft iemand uit u familie ook boeken?
Carry Slee: Hi Laura, nee, in mijn familie schrijft niemand boeken. Mijn dochter kan wel heel mooi schrijven. Ze is psycholoog, maar misschien komt er toch nog wel eens een boek van haar. Mijn andere dochter is dyslectisch, dus lezen en schrijven zijn een kriem.

EsRa_3676: Ik heb uw eerste boek voor volwassenen gelezen. Hij heet \'Moederkruid\'. Ik wil graag weten waarom u dat boek zo heeft genoemd want dat snap ik niet echt?
Carry Slee: Hi Esra, \'Moederkruid\' is een plant die genezende werking heeft voor vrouwenziektes. Maar als je er te veel van neemt ga je er aan dood. Een soort metafoor voor mijn moeder.

R_1030: Wanneer heeft u uw eerste boek geschreven, en opgestuurd naar een uitgever? Werd u meteen uitgenodigd voor een gesprek?
Carry Slee: Hi R1030, in 1989 kwam mijn eerste boek uit \'Rik en Roosje\'. Ik heb het toen opgestuurd en kreeg bericht dat ze er over dachten het uit te geven. Zoooo spannend!

Thijs383: Ik vind het echt een hele eer om aan u vragen te mogen stellen. Ik vind uw boeken echt geweldig en ik hoop dat er snel weer een mooi boek van u uitkomt!!!
Carry Slee: Hoi Thijs, dankjewel en er komt inderdaad weer in februari en juni een boek uit.

StefanSteenwijk: Hoelang deed u er ongeveer over om het boek \'Spijt\' te schrijven?
Carry Slee: Hi Stefan, \'Spijt\' was het eerste boek voor 12 jaar en dus helemaal nieuw voor mij. Ik heb er langer over gedaan dan over mijn andere boeken, ook omdat ik moest kiezen of ik Jochem liet doodgaan. Meer dan een half jaar ben ik met \'Spijt\' bezig geweest.

Loiisss: Wordt u wel eens \'s nachts wakker met meteen een idee voor een nieuw boek? Of droomt u uw geschreven boeken die al uit zijn gegeven wel eens?
Carry Slee: Hi Lois, jammer genoeg ben ik nog nooit zo wakker geworden met een kant en klaar verhaal Ik wens het wel eens.

Itsalinda: Welke opleiding moet je volgen als je schrijfster wil worden? Ik heb gehoord journalistiek, maar kun je ook een andere opleiding volgen?
Carry Slee: Itsalinda, journalistiek is wel heel goed om schrijver te worden. maar je kan ook Nederlands gaan studeren of gewoon maar beginnen met schrijven en net zo lang oefenen tot het goed is. Er zijn ook schrijversscholen, Google maar.

Laura_13!!: Hoe heet dat nieuwe boek?
Carry Slee: Laura dat weet ik nog niet. Als het af is weet ik vaak pas hoe het moet heten.

Thijs383: Wat is uw favoriete film??
Carry Slee: \'slumdog millionaire\' vond ik fantastisch. Ken je die?

Creativemusic: Bent u van plan om ooit een fantasyboek te gaan schrijven? Chronicles of narnia-achtig. Lijkt me als schrijver moeilijk om steeds boeken te moeten schrijven over dezelfde onderwerpen. Heeft u trouwens al songs voor de nieuwe films in gedachte, ik ben songwriter namelijk en wil graag songs schrijven in opdracht.
Carry Slee: Wat leuk dat jij zo creatief bent. Ik zal niet gauw fantasy schrijven. Dat ligt me niet echt. Iedereen zo zijn ding. Veel succes met je songs.

Geppie: Vindt u uw boeken literatuur?
Carry Slee: Ik vind alles literatuur of lectuur. Kom nou, gewoon lekker lezen wat je leuk vindt, daar gaat het om.

DutchPrm0: Bent u van plan vaker in deze chat te komen, zodat u nog meer vragen kunt beantwoorden van charters? Want een uur is wel weinig voor die vele vragen...
Carry Slee: Dutchprmo, ik vind het heel leuk met jullie te chatten, ik doe het zo nog een keer. Maar niet met de Kerst.

Micky_3896: Komt er een dag dat u stopt met schrijven? (niet dat ik wil dat u stopt met schrijven hoor ;-) )
Carry Slee: Ik schrijf net zolang door tot het niet meer gaat. Hopelijk ben ik dan heel oud.

Laurakeuk: Carry Slee je hebt echt mooie boeken.
Carry Slee: Dankjewel, Larakeuk

R_1030: Moest u een verhaal vaak herschrijven van de uitgever, voordat het gepubliceerd werd? Of is het altijd meteen goed?
Carry Slee: R1030, nee niet al mijn verhalen zijn meteen goed. Ik moet er altijd nog aan schaven. Dat hebben alle schrijvers. Daarom is een goede uitgever en een goede redacteur zo belangrijk.

RobbertF_9687: U boek \'Spijt\' heeft heel erg goed gewerkt in onze klas, er was een jongen die erg gepest werd en toen niet meer! Dank u wel hiervoor.
Carry Slee: Robbert, wat fijn te horen, daar ben ik echt heel blij mee. Pesten is zo ziek.

Geppie: Had u zelf ook zo\'n spannende schooltijd als in uw boeken?
Carry Slee: Nee dat was niet zo als in mijn boeken, maar ik kan me er wel heel goed in verplaatsen.

Micky_3896: Heeft u veel auteurs als vrienden?
carry Slee: Hoi Micky, niet zoveel, maar ik ken natuurlijk wel schrijvers.

Laura_13!!: Hoe vind u het om de film te zien van u eigen boek?
Carry Slee: Laura, heel spannend. ik hoop altijd dat het lijkt op mijn boek. In elk geval dat de sfeer overkomt.

Micky_3896: Vond u het chatten leuk?
Carry Slee: Ik vond het heel leuk om met jullie te chatten. Jullie hadden leuke vragen.

Carry Slee: Dag allemaal hartelijk bedankt. ik vond het heel leuk. Tot ziens!

Gepubliceerd op 17 december 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Hoi,
IK vind uw boeken erg leuk en ik doe mijn boekverslag en bespreking over Dat het ik weer! Deel 1 . Het is een leuk boek.

Vind u het leuk om beroemd te worden?

13 jaar geleden

A.

A.

ik heb een leuk meisje da kun je niet van jullie zeggen

12 jaar geleden

T.

T.

hoe kom je op de naam Timboektoe bij de boek 'See you in Timboektoe'?

11 jaar geleden

S.

S.

ik vind u de beste schrijver ooit

11 jaar geleden

S.

S.

ik wil dat u een boek over mij schrijft en ik ga ook boeken schrijven en zelf liedjes schrijven

11 jaar geleden

L.

L.

hallo, wat vindt je moeilijk en prettig aan het schrijven

11 jaar geleden

L.

L.

Waar heb je je boek laten publiceren want ik begin ook een boek te schrijven die heet dan "Het begin van een nieuwe superheld".

10 jaar geleden

N.

N.

Ik heb een vraag. Hoeveel boeken heeft u al gemaakt?

10 jaar geleden

L.

L.

Was het verhaal van spijt echt gebeurd in uw leven of van de media

10 jaar geleden

L.

L.

U bent de beste schrijver ooit en het zijn de beste boeken

10 jaar geleden

F.

F.

Hoi Carry Slee
Wij vinden u boeken erg leuk daarom willen wij graag een intervieuw vragen mag dat!

10 jaar geleden

J.

J.

neeeeeeeeee ikke

9 jaar geleden

L.

L.

wat is het thema van het boek dat heb ik weer deel 1?

9 jaar geleden

J.

J.

hoe oud bent u? moet het weten voor boekverslag

9 jaar geleden

J.

J.

hey Carry Slee, ik heb moet een boek verslag maken maar daarvoor heb ik wat informatie voor nodig.... wanneer is deel 2,3,4 en 5 van Dat Heb Ik Weer uitgegeven? groetjes Judith

9 jaar geleden

F.

F.

Wat was u werk voordat u boeken schreef?

9 jaar geleden

J.

J.

WAT VINDT JE VAN SCHRIJVEN


LOL

9 jaar geleden

J.

J.

hey carrytje oe ist me mij alles goe wig xxx
eb jij een man en wat vindt je van schrijven we moten dan wel ne keer afspreken ee xxxx veeeeeele kusjes jo

9 jaar geleden

E.

E.

wat vind u van schrijven

9 jaar geleden

G.

G.

ik heb een vraag ik zoek nu al heel lang naar een titel verklaring van het boek meer afblijven maar ik vind alleen de titelverklaringen van afblijven. HELPPP

9 jaar geleden

A.

A.

hoeveel boeken heb je geschreven?

8 jaar geleden

K.

K.

wat doet u nog meer?

8 jaar geleden

L.

L.

in welke plaats woon je eigenlijk moet ik ween over en opdracht

8 jaar geleden

N.

N.

hoi Carry Slee ik moet mijn boekenbeurt houden op 9 feb ik vraag me alleen af hoe heet uw man als ik dat mag vragen

8 jaar geleden

K.

K.

Beste Carry slee,
Ik moet voor het vak Nederlands een presentatie over u geven en ik zou graag meer informatie over u willen door bijvoorbeeld een interview

Met vriendelijke groet,
Karlijn lindeboom

8 jaar geleden

M.

M.

Hoelang doet u ongeveer over het schrijven van een boek?

8 jaar geleden

D.

D.

Wat wou u in uw jeugd tijden voor een beroep doen?

7 jaar geleden

A.

A.



Verstuur anoniemeen sms op
<a href="http://www.sms-anoniem.nl">sms anoniem</a>

7 jaar geleden

N.

N.

Hoi Carry Slee, ik heb 5 interview vragen nodig voor school.
1) Wat is je inspiratie bron?
2)Wanneer ben je begonnen met schrijven?
3) Wat voor boeken schrijf je het liefst?
4) Voor welke leeftijd schrijf je het liefst?
5) Ben je ooit van plan je ''naam'' door te geven?

7 jaar geleden

I.

I.

goeveel boeken heeft u al geschreven? en welk boek vond u het leukst?

7 jaar geleden

R.

R.

hallo Carry Slee kunt u mij een beetje info geven over u boek? ik heb namelijk 6 feb mijn boek verslag alvast bedankt x

7 jaar geleden

R.

R.

het boek heet afblijven

7 jaar geleden

J.

J.

Hallo carry.
Komt er ook een film van Bangkok boy uit ??
Wij hebben elkaar ontmoet in Thailand.
In Kamella beach. Aan de bar ?
Ik ben terug. geneesen deels.

7 jaar geleden

M.

M.

komt er een deel twee van lover of loser?

7 jaar geleden

E.

E.

Geachte mevrouw Carry Slee,

Ook al ben ik nu 24, ik blijf uw boeken voor 12+ erg goed vinden.
Toch ben ik erg benieuwd of u plannen heeft om nog een boek voor 16+ te schrijven.

Met vriendelijke groet,

Elisa

6 jaar geleden

L.

L.

hoe lang heeft het geduurd voor uw boek spijt ongeveer klaar was.
groetjes lieke de driemaster ridderkerk

6 jaar geleden

L.

L.

Komt er een deel 2 van,spijt

6 jaar geleden

N.

N.

Ik heb een boekbespreking en ik ga het over het boek 'Joël' doen
Alleen heb ik een vraag: heeft u ook boeken met dezelfde hoofdpersoon van joel geschreven??

6 jaar geleden

D.

D.

Hoe oud bent u

6 jaar geleden

T.

T.

68 jaar

6 jaar geleden

T.

T.

wat is schrijven voor jou

6 jaar geleden

I.

I.

hallo
hoelang deedt jij over een boek?
ik vind dat u super mooie boeken schrijf

6 jaar geleden

een scholier

een scholier

hoe uod ben je

3 maanden geleden

een scholier

een scholier

ben je nu aan het werk
hoeveel boeken heb je
is er een nieuw boek op komst

3 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.