Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Yes! Ik zit in de friendzone!

Yes! Ik zit in de friendzone!

De friendzone: ik word er bij veel meiden mee geconfronteerd. Misschien denk je dan dat ik heel zielig ben en dagelijks word afgewezen. Dat valt reuze mee, geen zorgen. Op de een of andere manier ben ik, met een aantal meiden bevriend geraakt. Nu zit ik in een vriendengroep met met zeven meisjes en inclusief mij maar twee jongens. Maar echt: ik zit in de friendzone en vind dat helemaal niet erg!

Vriendschap met meiden. Kan dat eigenlijk wel als jongen? Uiteindelijk wordt dat toch vaak een relatie? Of hoopt hij tegen beter weten in op meer? Natuurlijk ken ik de cliché-verhalen van mensen die al jarenlang vrienden waren toen opeens de vonk oversloeg en ze nu huisje-boompje-beestje hebben. Toch herken ik mezelf hier totaal niet in. Naar niemand van mijn vriendengroep heb ik ooit enige behoefte gehad om er meer van te maken, en andersom durf ik wel te stellen dat dat net zo is. 

Vooroordelen

Naast de verliefdheidskant zijn er wel meer ideeën over meidenvriendschappen. Bijvoorbeeld dat je eindeloze gesprekken moet voeren, tig verhalen moet beluisteren over knappe mannen en je vooral veel kopjes thee drinkt. Meiden zijn gewoon een vreemde diersoort af en toe en lijken dan op geen enkele manier op mannen.

Niets is wat het lijkt

Die eindeloze gesprekken vallen reuze mee. Natuurlijk bespreek ik weleens wat met goede vrienden, of zij met mij. Maar eindeloos kleppen over koetjes en kalfjes, dat gebeurt zelden. En als dat dan gebeurt, dan lijkt het meer op het slappe gelul waar wij jongens ongelooflijk goed in zijn. Wat overigens zeer leuk is!

Knappe mannen dan, uiteraard gieren de vrouwelijke hormonen soms door de lichamen van mijn vriendinnen en hebben ze verschrikkelijk knappe acteurs gezien. Dat moet dan gedeeld worden en dus ken ik onderhand alle kenmerken van knappe mannen. Gelukkig mag ik ook helemaal los gaan over bijvoorbeeld Lieke Martens. 

Gamen

Om de een of andere reden zijn er slechts een paar activiteiten die mannen samen mogen ondernemen. Een echt ding in vriendschappen tussen jongens is gamen, bijvoorbeeld een potje FIFA (bijna 18). Dan denk je misschien dat dat niet met meiden kan, maar niks is minder waar. Ook met mijn meiden heb ik weleens een FIFA-toernooitje gespeeld. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik kansloos werd afgedroogd, en de andere jongen die er bij was ook. 

Nu ik wat vooroordelen heb benoemd wil ik toch ook wel even een groot pluspunt benoemen: met meiden kan je vaak beter praten. Dat klinkt bizar verwijfd, maar toch is het belangrijker dan wij als pseudo-gevoelloze jongens willen toegeven. Af en toe even vertellen waar je mee zit of wat je belangrijk vindt, is best lekker. Over het algemeen luisteren meiden dan beter, en denken ze actiever mee. Dat betekent overigens niet dat dat humorloos is en eindeloos duurt.  Soms word ik zelfs afgekapt door de meiden met een opmerking als ''zeur niet zo, je lijkt wel ongesteld.'' Uitdelen en incasseren...

Advies

Geldt alles wat ik genoemd heb voor alle meiden en jongens? Natuurlijk niet. Het is dan ook onzin om vrienden te kiezen op basis van geslacht. Dus slaat het ook nergens op om alle meiden per definitie niet als vriend te zien. Sommige meiden winnen in FIFA en sommige jongens drinken graag thee. 

Gepubliceerd op 6 oktober 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.